AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
![]()
Perełka |
Tutaj możemy dzielić się wymiarami, parametrami z wizyt u ginekologów podczas badania USG. Fajnie jest porównywać takie wielkości, pamiętając czywiście o tym, że każda dzidzia rośnie we własnym tempie.
Selena lubi tę wiadomość |
|
![]()
Perełka |
Utworzyłam ten wątek inspirując się dzisiejszym badaniem USG. Według lekarza wiek ciąży określił na 10,4tc.....uwaga....plus minus 16dni!!!! Dla mnie te widełki sa zaaaaa duże. Dlatego chciałabym ( oczywiście jeśli też Wy chcecei), aby dzielić się tymi wynikami. Lekarzami nie jesteśmy, więc nie będziemy się diagnozować
![]() Wiadomość wyedytowana przez autora 23 lipca 2013, 17:27 Selena lubi tę wiadomość |
|
![]()
Perełka |
Na początek przedstawiam swoje wymiary
5w,3d - GS 15, 2mm (5tydzień, 3dzień, wielkość pęcherzyka 15,2mm)(11.06.2013) 7w, 2d - CRL 1,1cm (wymiar ciemieniowo- siedzeniowy) (25.06.2013) 9w 1d- CRL 2,3 cm (02.07.2013) 10w 4d CRL 5,4cm 23.07.2013 Dodam, że jak wpisałam w kalulator wieku ciąży dzisiejsze wymiary CRL, to wyniosło mi prawidłowo rozpoczęty 12 tydzień, czyli zgodnie z ostatnik USG. Nie wiem, czemu ten aparat USg takie widałki mi zrobił. Selena lubi tę wiadomość |
|
![]()
mała mi |
Perełka,
W kolejnych badaniach wymiary będą jeszcze bardziej zróżnicowane. Do 22tc miałam zaledwie 3 badania USG i parametry też wskazywały tydzień do przodu/ do tyłu, ale mniej więcej pokrywały się. Od połówkowego to się dopiero pokręciło wszystko, ale to ponoć normalne, więc nie należy się tym za bardzo stresować i kierować. Lekarze mowili, że najbardziej wiarygodna data porodu jest ta wyliczona z ostatniej miesiączki, oczywiście pod warunkiem, że te bywały w miarę regularne ![]() Selena lubi tę wiadomość |
|
![]()
ania_mr |
Wiadomość wyedytowana przez autora 23 lipca 2013, 14:07 Selena, Perełka lubią tę wiadomość |
|
![]()
Selena |
Moje maleństwo w równo skończonym 12 tc
![]() ![]() ![]() ![]() Perełka lubi tę wiadomość |
|
![]() [konto usunięte] |
Mój SKARBEK w 5tyg i 2dni miał 1,9 mm
![]() ![]() Caro lubi tę wiadomość |
|
![]()
agga84aa |
Dziewczyny, na początku każde dziecko rozwija sie tak samo, mniej więcej do 11-12 tygodnia, tak mówił mi lekarz. i to własnie na podstawie wymiaru CRL lekarz może określic termin porodu na USG. Nie jest tak, że w 5 tygodniu jedno dziecko ma 1 mm, a drugie 3 mm.
|
|
![]()
Perełka |
agga84aa wrote:
Dziewczyny, na początku każde dziecko rozwija sie tak samo, mniej więcej do 11-12 tygodnia, tak mówił mi lekarz. i to własnie na podstawie wymiaru CRL lekarz może określic termin porodu na USG. Nie jest tak, że w 5 tygodniu jedno dziecko ma 1 mm, a drugie 3 mm.
|
|
![]()
agga84aa |
Moja ciąża teoretycznie na początku też była młodsza wg usg niż wg miesiączki, różnica wynosiła tydzień. Lekarz określił więc nowy termin porodu na podstawie wymiar,ów z usg. Potem na pierwszych badaniach prenatalnych termin mniej więcej się wyrównał
![]() |
|
![]()
Blondi22 |
ja wczoraj byłam na usg i z usg wychodzi 13tyg+2 po wielkosci dziecka i ma 6,71cm
a z FL (kosci udowej ) tak jak w suwaczku 12ty+3 i wynosi 0,78cm przeziernosci karkowej nie dało sie zmierzyć bo bardzo sie ruszało ![]() nastepne usg dopiero połowkowe Perełka lubi tę wiadomość |
|
![]()
Mikusia2 |
moje maleństwo miało w 8 tygodniu i 5 dniu ciązy równe 2 cm,
![]() Cynamonek30 lubi tę wiadomość |
|
![]()
Perełka |
Maleństwo dzisiaj, czyli 13tydzień 3 dzień ma CRL 72mm:) BPD 25mm, a NT 2mm. Lekarz stwierdził, że wszystko dobrze:)
|
|
![]()
Dagmara |
mój bobasek ma 9 mm w 6 tygodniu i 6 dniu
Perełka lubi tę wiadomość ![]() Córka 2012👱♀️ Córka 2014👩💼 Syn 2016 👱♂️ |
|
![]()
Makcza |
w 6t+1d (termin z miesiączki potwierdzony na usg) 5,9 mm. ASP 117 uderzeń na minutę.
|
|
![]()
Martusska |
ja już się nie mogę doczekać
![]() ![]() ![]() |
|
![]()
Iwo123 |
Moje Maleństwo: 12tydz.1dz. CRL 55,3 mm,
teraz wizytę mam w środę i będzie to już 13 tydz. i 6 dzień. Zobaczymy jak duży jest Maluszek ![]() |
|
![]()
Iwo123 |
Dodam jeszcze że ovu wyznaczył mi dokładnie ten sam termin porodu co lekarz robiący USG I trymestru
![]() |
|
![]()
szczesliwa83 |
U mnie w 10 tygodniu + 3 dni było 3,5 cm. Zdjęcie obok
![]() Yari, strawberry marg lubią tę wiadomość ![]() |
|
![]()
Makcza |
Szczesliwa, super zdjęcie. Póki co to właśnie zdjęcie z tego etapu jest moim ulubionym, mimo że mam foty z genetycznego i połówkowego 3d. Takie ufo z wielkim łbem, które właśnie zaczęło przybierać kształty ludzkie. I te łapki i nóżki, jakby jeździło na kółeczkach
![]() szczesliwa83 lubi tę wiadomość |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.