AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
![]()
nowamamusia |
Cześć. Czy są już jakieś mamusie na wrzesień 2017?
Ja wczoraj zobaczyłam druga blada kreseczke a dzisiaj już piękne dwie kreseczki ![]() ![]() ![]() 01. Dreamy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Do tej pory ujawniło się : 58 DZIEWCZYNEK 48 CHŁOPCÓW ![]() Czekamy na wiadomość od Was ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Przydatne informacje
![]() https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b7221bf8eb85.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f9da715c4e70.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a6956d2ed99e.jpg ![]()
suri2016
szwesta
Babie.lato
Izabell2016
Jula 91
Zołzimagic
nadulek
Tyska2
Przyszła mama bliźniaków
vivienne0803
Kira91
K01
Wiadomość wyedytowana przez autora 15 czerwca 2017, 15:19 Najmłodsza_staraczka, Arwi, Natka88, Dreamy, stay, Lola83, natalia1354, Kati86, joaska1985, karm3lka, Suri_, Gosia1989, Viola999, szwesta, Ja86, zubii, Kesjaa, Saori, mkl, Leonore, justa., buka03, Kimmy, Biedronka7, Brave, Kira91, MrsKiss, ⚘Kwiatuszek, Långstrump, PatrycjaSarzynska, 0202oliwcia, Ylya, natalka1988, Zorganizowana:), efta, Lisa85, wisienka1212, Jagodka17, mimi87, Princesska, Milenka~11, aagata87 lubią tę wiadomość ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]()
Dreamy |
Dołączam nieśmiało do ciebie
![]() ![]() Termin @ miałam na 22.12 ale dopiero dzisiaj zrobiłam pierwszy test i wielka radość. Lista z wyprawka zrobiona przez lucytom MEBLE, POŚCIEL, WÓZEK -łóżeczko – 70x140 cm albo 60x120 cm - u nas dobtej pory zbędny mebel ![]() -materac do łóżeczka – 70x140 cm -karuzela nad łóżeczko - u nas przydała się dużo później -przewijak -pokrowiec na przewijak -komoda z przewijakiem - super przydatny mebel do dzisiaj -koszyczki do szuflad na skarpetki/czapeczki/kosmetyki/leki itp. -kołderka i poduszka – 135x100 cm – niepotrzebne na początek -komplet pościeli (poszewka na poduszkę 40x60 cm i kołderkę 135x100 cm) – 2 szt. -ochraniacz na szczebelki -prześcieradło z gumką (2) – bawełna albo frotte -wielorazowe podkłady do przewijania – 2 szt.do łożeczka (160x65 cm alb 120x65 cm) i 4 szt. na przewijak 50x60 cm - Motherhood -kołyska/kosz Mojżesza - super na początku! -wózek 2w1 (z folią, moskitierą, torbą, dużym koszem) -śpiworek do wózka -leżaczek-bujaczek – niepotrzebny!!! -fotelik do auta i baza (Maxi Cosi Pebble Plus + 2 WayFix Basis) -monitor oddechu (Audioline BABYSENSE 5) - zbędny gadżet dla zdrowych noworodków -niania elektroniczna Philips AVENT DECT Babyphone Smart Eco Mode SCD560/00 - przydatna KĄPIEL -wanienka -stelaż do wanienki -termometr do wanienki (1) -ręczniki z kapturkiem (2) - super z ikea! -myjki do mycia (5) PIELĘGNACJA i DIAGNOSTYKA, PRZEWIJANIE, PRANIE -termometr do mierzenia temp w pupie -termometr bezdotykowy np. Microlife 150 -szczotka i grzebień do włosków -nożyczki albo cążki do paznokci -aspirator/gruszka do noska - Katarek, Frida niepraktyczna -patyczki do uszu dla niemowląt (szerokie końcówki) -nawilżacz powietrza - przydatny zimą -pieluchy -chusteczki nawilżane albo lepiej: waciki/myjki i woda! -mydełko/emulsja do kąpieli – Weleda Cremebad plus olej ze słodkich migdałów -krem do twarzy/ciala – warto: HiPP Babysanft Gesichtscreme "Sensitiv", HiPP Babysanft Pflegecreme "Sensitiv", Babydream extra sensitive Pflegecreme parfümfrei, Babydream Calendula Gesichtscreme. Nie używałam nic! -oliwka/balsam po kąpieli – warto: HiPP Babysanft Pflegeöl,Babydream extra sensitive Pflegeöl, Babydream Calendula Pflegeöl. Babydream extra sensitive Lotion, Babydream Lotion. Nie używałam nic! -krem barierowo-ochronny do pupy – Linomag zielony, Bepanthen, unikać z tlenkiem cynku!!! Używać oszczędnie, przy odparzeniach wietrzenie, mąka ziemniaczana, Wecesin (Weleda), wełna lecznicza, ewentualnie Bepanthen -krem na zimę – warto: HiPP Babysanft Wind & Wetter Balsam "Sensitiv", Weleda Baby Calendula Wind- & Wetterbalsam, Babydream Wind- und Wettercreme, Topfer Wind- und Wettercreme. Miałam Weleda -płyn do pępka - Octenisept -sól fizjologiczna do noska/oczu - nie używałam! -proszek/płyn do prania ubranek – Biały Jeleń, Dzidziuś, Bobini, Lovela, Jelp. Miałam Dzidziuś i Biały Jeleń -płyn do płukania ubranek - nie używałam! -płatki kosmetyczne, gaziki – 2x 60szt Babydream http://www.srokao.pl/2013/02/kosmetyczna-wyprawka.html?m=1 1. Krem do pupy - gęsty bez cynku do używania na co dzień pod pieluszkę. 2. Krem z cynkiem do pupy (najmniejszy z możliwych!) w razie gdyby jakieś zaczerwienie się pojawiła, a nie dałoby się go usunąć mąką ziemniaczaną 3. Bardzo łagodny płyn/żel myjący bez SLS 4. Kremy na mróz i wiatr, oraz z filtrem, sezonowo. http://www.srokao.pl/ KARMIENIE, PRZYGOTOWYWANIE POKARMU -zestaw butelek (2 małe, 2 duże) – miałam 2 Medeli, prawie nieużywane! -szczotka do czyszczenia butelek -płyn do czyszczenia butelek NUK lub Frosch -podgrzewacz/sterylizator do butelek/słoiczków – woreczki do sterylizacji BabyOno -laktator elektryczny – 1 szt. Swing Medela -poduszka do karmienia -nakładki - Medela Plus dobre przygotowanie do kp ![]() Blogi: Hafija.pl Mataja.pl Mlecznewsparcie.pl Milkpower.pl Karmie swobodnie Hej mlekoteka Kwartalnik laktacyjny Icyignacy.blogspot.com La Leche Liga Polska Leki przy kp i w ciąży: Laktacyjny Leksykon Leków http://www.kobiety.med.pl/leki/search.php http://e-lactancia.org/ - Po prostu piersią książka - Telefon do certyfikowanego doradcy laktacyjnego USPOKAJANIE -smoczek 0-3+ - nie używałam! -łańcuszek do smoczka (1) -pojemnik na smoczek TEKSTYLIA -pieluchy tetrowe (15) białe i kolorowe - do odbijania, wycierania, osuszania pupki -pieluchy flanelowe -rożek – u mnie niepotrzebne -otulacz – bawełniany albo muślinowy albo Wombie, przydatny do spowijania -śpiworek (2) -gruby kocyk (2) -cieńszy kocyk (2) – nigdy za wiele!!! UBRANKA -kombinezon na zimę (1) (rozm. 62) -gruby pluszowy pajac ala kombinezon -gruba czapka na dwór (1) -rękawiczki niedrapki (3) -skarpetki cienkie i grubsze (6) -niemowlęce buciki – raz użyte! -bawełniane czapeczki (2) -sweterki/bluzy (3) (rozm. 56-62) - najlepiej bez kapturów! -body z krótkim rękawem (6-10) (rozm. 56-62) -body z długim rękawem (6-10) (rozm. 56-62) -pajacyki cieplejsze (4) (rozm. 56-62) -pajacyki cienkie (6) (rozm. 56-62) -śpioszki + kaftanik (5) (rozm. 56-62) – rzadko używałam! -kaftaniki/bluzeczki (5) -półśpiochy/spodenki/legginsy ( ![]() -rajstopki (2) -ciepły dresik (2) (rozm. 56-62) Moje ulubione zestawy to body na długi plus półśpiochy albo spodenki/legginsy plus skarpetki albo body na krótki plus pajac (na noc) ZABAWA -książeczki kontrastowe z czarno-białymi obrazkami -kostka sensoryczna z czarno-biało-czerwonymi elementami -przytulanka -pozytywka miś szumiś: http://whisbear.com/sklep/szczegoly/whisbear-szumiacy-mis-turkus-9/wszystkie http://szumisiesklep.pl/kolekcja/szumisiowa-kolekcja/szumis-maskotka Wyprawka MAMY: -dowód osobisty -wszystkie badania z okresu ciąży -karta ciąży -akt małżeństwa -akty urodzenia -torba sportowa -podpaski poporodowe – 1 opakowanie 10 szt. BabyOno - były dostepne w szpitalu! -płyn do higieny intymnej -preparat do brodawek – 1 szt. Medela purelan 100 -chusteczki do higieny intymnej -wkładki laktacyjne – 2 opakowania -podkłady na łóżko (5) - były dostepne w szpitalu! -koszule do karmienia (3) -biustonosze do karmienia (2) -koszulki do karmienia - super w h&m! -majtki jednorazowe (10) - były dostepne w szpitalu! -kapcie/klapki pod prysznic -szlafrok -ciepłe skarpety -pomadka do ust, wazelina -herbatka na laktację – 2 opakowania - były dostepne w szpitalu! -nakładki na sutki do karmienia - Medela -ręczniki (2) -przybory toaletowe -leki -pieniądze -woda mineralna, sok jabłkowy -batoniki musli, ciastka -ładowarka do telefonu -ubrania dla mamy na wyjście ze szpitala WYPRAWKA MALUCHA do szpitala: -pieluchy – były dostepne w szpitalu! -pieluszki tetrowe (3) -chusteczki nawilżane albo waciki - były dostepne w szpitalu! -mydełko, oliwka lub balsam, ręcznik z kapturem, szczotka do włosów -krem barierowo-ochronny -body+półśpiochy 3 szt. -kaftanik+śpioszki 3 szt. -pajacyk na 56-62 3 szt. -czapeczka 2 szt. -skarpetki 2 szt., rękawiczki niedrapki 2 szt. Mieliśmy ubranka szpitalne. -ubranka do zdjęcia -komplet ubrań na wyjście ze szpitala dla dziecka: kombinezon, kocyk -fotelik samochodowy Wiadomość wyedytowana przez autora 14 kwietnia 2017, 11:44 Arwi, Najmłodsza_staraczka, nowamamusia, stay, Bacardi90, Suri_, zubii, shelby*, Kimmy, MrsKiss, ⚘Kwiatuszek, Leonore, 0202oliwcia, Brave, Zorganizowana:), Gabrysia84 lubią tę wiadomość |
|
![]() [konto usunięte] |
Gratuluję i życzę Wam nudnych ciąż
![]() nowamamusia, Molyx lubią tę wiadomość |
|
![]()
bizona |
Witam sie i ja;) termin wg OM mam na 02.09;)
nowamamusia, Dreamy, Arwi, stay lubią tę wiadomość ![]() 9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! ![]() ![]() |
|
![]()
nowamamusia |
Dreamy, bizona witajcie
![]() Jak się czujecie? Ja mam dzisiaj termin @ i brzuch zaczyna boleć mnie okresowo także nie wiem czy nie zapeszylam ale test wychodzi pozytywny... Angela dziękujemy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]()
bizona |
Ja sie czuje bardzo ok. Nic nie boli oprocz cyckow, ale to moze byc od progesteronu.( bolaly mnie co miesiac po prochach). Jedyny moj objaw ciazowy to to ze padam wieczorem i o 20 moglabym juz spac;)
Wez nospe jak Cie brzuch boli. ![]() 9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! ![]() ![]() |
|
![]()
nowamamusia |
Właśnie nie mam w domu.Może pójdę pożyczyć od kogoś bo chyba wszystko pozamykane:D Mam tylko silne przeciwbólowe bo nospa nigdy mi nie pomagala.
Widzę, że byłaś na becie. Idziesz jeszcze 3 raz? Ja się zastanawiam czy pójść też sprawdzić. Wiadomość wyedytowana przez autora 25 grudnia 2016, 10:17 ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]()
bizona |
Bylam 3 razy juz. Mam zrobic jeszcze po świętach i w dniu wizyty w klinice beta i progesteron.
Ja musialam robic bete bo jak widzisz jestem po in vitro i jesli bylaby negatywana musialabym przestac brac leki. Arwi lubi tę wiadomość ![]() 9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! ![]() ![]() |
|
![]()
Biedronka7 |
Cześć dziewczyny ! Ja tez pozwolę sobie do was dołączyć. Termin na 2 wrzesień o ile nic się złego nie stanie.
NowaMamusia mnie cały czas brzuch jak na @ boli wiec biorę nospe, myśle ze jak chcesz to na stacji benzynowej kupisz. Dreamy, nowamamusia, Arwi, stay lubią tę wiadomość ![]() Będzie córeczka ![]() |
|
![]()
Biedronka7 |
Bizona ja po iui. Gratulacje i napisz jak długo się staraliście przed ivf?
![]() Będzie córeczka ![]() |
|
![]()
Dreamy |
Witaj bizona
![]() ![]() Ten cykl udal się z zaskoczenia. W styczniu mieliśmy podchodzić do kolejnej próby z invitro Także ja czuję się jeszcze dosyć nie pewnie... sisi, stay lubią tę wiadomość |
|
![]()
bizona |
Ponad 2 lata staran, 5 iui za nami. Ja tez sie czuje niepewnue bo to raczej normalne u osob ktore zmagaja sie z problemem nieplodnosci..
Kiedy idziecie do lekarza? ![]() 9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! ![]() ![]() |
|
![]()
Natka-matka wariatka :) |
Witam, gratuluje wam ciąż
![]() ![]() ![]() Teoretyczna wrześniówka (planowany termin z OM 01.09.2016) ![]() Biedronka7 lubi tę wiadomość |
|
![]()
nowamamusia |
Biedronka7 witamy
![]() O rany to nasze pół roku czekania przy waszym czekaniu to teraz wydaje mi się niczym ![]() ![]() My pół roku temu chcieliśmy zacząć starania ale mi wyskoczyły problemy z tarczyca. Co prawda małe i szybko udało się wyregulowac tsh ale muszę być pod kontrolą cały czas. No i w sumie to w 3 cyklu się nam udało. Bizona ja jeszcze nie jestem umówiona. Dopiero we wtorek będę się umawiać. Na razie szukam kogoś u kogo bym chciała prowadzić ciążę bo do mojego obecnego gina nie chce więcej chodzić. A ty juz masz zaplanowana wizytę? Wiadomość wyedytowana przez autora 25 grudnia 2016, 12:14 ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]()
Biedronka7 |
My staraliśmy się grubo ponad 3 lata niby wszystkie badania OK, mąż tylko miał słabe nasienie trochę a dzidzi nie było. Teraz się udało ale się stresuje bo brzuch mnie pobolewa
![]() ![]() Będzie córeczka ![]() |
|
![]()
bizona |
W klinice ma sie wizyte 25 dni po transferze. U mnie bedzie to 02.01 ale 30.12 pojde gdzies na usg bo nie wytrzymam w niepewnosci..chce zobaczyc czy sa dwa czy jeden pecherzyk;)
Lekarza prowadzacego to bede pozniej wybierac. Arwi lubi tę wiadomość ![]() 9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! ![]() ![]() |
|
![]() [konto usunięte] |
Gratulacje! Życzymy dużo zdrówka i nudnych 9. miesięcy
łatwych porodów ![]() Biedronka7, nowamamusia, stay lubią tę wiadomość |
|
![]()
Biedronka7 |
Dziękujemy !
![]() ![]() Będzie córeczka ![]() |
|
![]()
nowamamusia |
To na razie mamy same pierwsze ciąże
![]() Bizona czyli u ciebie możemy spodziewać się bliźniaków? ![]() Biedronka a bralas też nospe? Mi pomogła ale już któryś raz sprawdzam czy nie dostałam @... ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]()
bizona |
Wszystko jest w stopce;) podano mi dwa zarodki wiec wszystko jest mozliwe;)
Nospe lepiej brac niz doprowadzic do skorczy macicy..a ten czas "okresowy" lepiej z nospa spedziec. W zaleceniach po transferze np mam napisane ze jesli tylko zacznie mnie brzuch bolec mam brac 3x1. Ja bralam po transferze 1 na noc i 1 w dzien zapobiegawczo. Teraz jak tylko cos mocniej czuję. Dziewczyny jak bedziecie robic bete zbadajcie odrazu progesteron. nowamamusia, iza776 lubią tę wiadomość ![]() 9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! ![]() ![]() |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.