AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
![]()
Daisy12 |
Gratuluję wszystkim ogarniającym wyprawki! - motywujecie mnie😉.
Ja wizytuję w tym tygodniu 1.07- ale czuję, że z dzieckiem wszystko w porządku- dokazuje coraz mocniej😄 |
|
![]()
Miisia94 |
Mokka, MayMasza, problemik, MartiMarti, aga90, i_ka, Madisonie, CestLaVie, Ona30on32, conte lubią tę wiadomość |
|
![]()
ZielonaCytryna |
Ale macie piękne te brzuszki dziewczyny 😍 ja już wyglądam jakbym na porodówkę miała iść
![]() Pytanie do dziewczyn które są po cc albo maja jakaś wiedzę na ten temat. Czy stosowalyscie jakieś specjalne maści/ plastry na bliznę po cc, żeby się ładniej goiła? Czy lekarze coś na porodówce przepisują/ zalecają? Jeśli macie jakieś rady odnośnie blizny to chętnie poczytam. ![]() |
|
![]()
MartiMarti |
Dziewczyny wyglądacie super ❤️❤️❤️ Nie dajcie sobie wmówić ze jest inaczej !
Ja dzisiaj po wizycie USG 3 trymestru wykazało że maluszek jest całkowicie zdrowy, ale … jest bardzo dużym chłopcem 🙈🙈🙈🙈 Wazy 2 kg i mierzy 43 cm ! Jego wymiary wąchają się od 32 do 34 tygodnia a ja jestem w 30 tygodniu 🙈 Pani doktor mówiła ze na pewno poród będzie wywoływany ze 2 tygodnie wczesnej, z USG datę porodu mam na 18 sierpnia 😝 Za 3 tygodnie kolejna kontrol , nam nadzieje ze już troszke zwolni z tym rośnięciem 😂 conte, agniecha2101 lubią tę wiadomość |
|
![]()
MartiMarti |
ZielonaCytryna wrote:
Ale macie piękne te brzuszki dziewczyny 😍 ja już wyglądam jakbym na porodówkę miała iść
![]() Pytanie do dziewczyn które są po cc albo maja jakaś wiedzę na ten temat. Czy stosowalyscie jakieś specjalne maści/ plastry na bliznę po cc, żeby się ładniej goiła? Czy lekarze coś na porodówce przepisują/ zalecają? Jeśli macie jakieś rady odnośnie blizny to chętnie poczytam. Ja polecam zwykłym octaniseptem 2 razy dzienie psiukac i zostawiać do wyschnięcia, opatrunki zmienić 2 razy dziennie ![]() ![]() |
|
![]()
Madisonie |
MartiMarti o wow ale waga! szok 😍
|
|
![]()
Ellaa |
No to faktycznie spory
![]() I przy porodzie będzie ok 3 kg. To u Ciebie będzie trochę większy:) |
|
![]()
Mokka |
MartiMarti wrote:
Dziewczyny wyglądacie super ❤️❤️❤️ Nie dajcie sobie wmówić ze jest inaczej !
Ja dzisiaj po wizycie USG 3 trymestru wykazało że maluszek jest całkowicie zdrowy, ale … jest bardzo dużym chłopcem 🙈🙈🙈🙈 Wazy 2 kg i mierzy 43 cm ! Jego wymiary wąchają się od 32 do 34 tygodnia a ja jestem w 30 tygodniu 🙈 Pani doktor mówiła ze na pewno poród będzie wywoływany ze 2 tygodnie wczesnej, z USG datę porodu mam na 18 sierpnia 😝 Za 3 tygodnie kolejna kontrol , nam nadzieje ze już troszke zwolni z tym rośnięciem 😂 U mnie analogiczna sytuacja! ![]() Wiadomość wyedytowana przez autora 27 czerwca, 15:35 MartiMarti lubi tę wiadomość |
|
![]()
isabelll |
Ja też dziś po wizycie synek w 27+2 1200g. Wszystko wporzadku tylko uparciuch cały czas ułożony miedniczkowo... już tak z 4 usg z rzedu... ja wiem ze ma jeszcze czas ale wiem że z każdym tygodniem bedzie mu ciężej a ja za żadne skarby nie chce cesarki. Syn z poprzedniej ciąży już był ułożony główkowo.
![]() |
|
![]()
MartiMarti |
isabelll wrote:
Ja też dziś po wizycie synek w 27+2 1200g. Wszystko wporzadku tylko uparciuch cały czas ułożony miedniczkowo... już tak z 4 usg z rzedu... ja wiem ze ma jeszcze czas ale wiem że z każdym tygodniem bedzie mu ciężej a ja za żadne skarby nie chce cesarki. Syn z poprzedniej ciąży już był ułożony główkowo.
Hihi u mnie tez tyle ważył w 27 tygodniu .. a w 30 klocek się zrobił 🙈🙈 |
|
![]()
MartiMarti |
Mokka wrote:
U mnie analogiczna sytuacja!
![]() A ile mierzy twój mały ? Jeśli masz wymiar kości udowej( FL ) to mierzy się tą wartość x7 i wychodzi ile dzidziuch ma cm 😜❤️ |
|
![]()
Mokka |
MartiMarti wrote:
A ile mierzy twój mały ? Jeśli masz wymiar kości udowej( FL ) to mierzy się tą wartość x7 i wychodzi ile dzidziuch ma cm 😜❤️
Oj tego nie wiem bo byłam na USG u mojej dr prowadzącej, a nie na takim USG 3 trymestru. Ale ze wszystkich wymiarów wyszło jej właśnie że termin porodu na pdst wagi to 17.08 |
|
![]()
problemik |
Jakie już duże są nasze maluszki 🥰
To mój brzuszek jest jednak malutki, jak tak patrze po zdjęciach. Wczoraj usłyszałam, masę komplementów. Wszyscy mówili, że musi być chłopiec, bo tak ładnie wyglądam 😁 Ja tam piękna w pyzatej buzi nie widzę 😜😅 Waga z wczoraj 61kg - czyli +9 🙄 Czyli muszę przygotować się na jeszcze z 8 kg 🤔 ![]() 07.2016 Crio ![]() II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄ 11.2016 et 4tc ![]() 02;07;09.2017 crio ![]() 11.2017 leczenie immuno 12.2017 crio ☃☃4tc ![]() III ICSI ⛄⛄ 4.2018 crio ![]() 07.2018 pożegnanie z Novum 10.2018 telefon do OA (tylko tel...) 07.2021 IV ICSI nowa nadzieja ![]() 07.2021 💔🥺 08.2021 💔🥺 10.2021💔💔🥺 12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄ 01.2022 ET... czekamy 7dpt - 27,5 10dpt - 151 16dpt - 1478 27dpt ![]() 04.2022 - poznaliśmy płeć - synek ![]() 05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g ![]() Nadal nie było nam pisane zostać rodzicami... (oby nieaktualne ![]() |
|
![]()
MayMasza |
Hejka
![]() ![]() Witamina D -> 78 HSG 2019 -> drożne AMH 1,91 badanie nasienia 2019 vs 2021 morfologia 4% -> 3% ❌ Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅ Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅ Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌) Ruchome 58,14 %(2021) ✅ |
|
![]()
MayMasza |
MartiMarti, Madisonie, Ona30on32, aga90, agniecha2101 lubią tę wiadomość ![]() Witamina D -> 78 HSG 2019 -> drożne AMH 1,91 badanie nasienia 2019 vs 2021 morfologia 4% -> 3% ❌ Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅ Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅ Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌) Ruchome 58,14 %(2021) ✅ |
|
![]()
Madisonie |
MayMasza - oj miałam nadzieję, że te mdłości całkiem Cię odpuszczą 🙄
U mnie była lekka burza ok 10 + słaby deszcz. Dzięki czemu temperatura spadła do 24 stopni i da się żyć ale słońce co raz mocniej świeci więc pewnie niedługo znowu się ociepli. W domu mam ok 26 stopni więc do wytrzymania 😊 mam włączony mały wentylator skierowany na stopy i leżakuję po obiedzie. MayMasza lubi tę wiadomość |
|
![]()
Mokka |
MayMasza wrote:
Hejka
![]() Oj mi też jest ciężko w te upały. A jeszcze w tym tyg dużo latam po mieście na różne wizyty lekarskie... Wczoraj byłam u mojego ginekologa, dziś diabetolog, zaraz lecę na USG 3 trymestru. W czwartek USG dopplera nóg, a w piątek fizjoterapeuta... Nie jest mi dane położyć się i odpoczywać ![]() MayMasza lubi tę wiadomość |
|
![]()
MayMasza |
Temperaturowo najgorzej ma być w czwartek bo 35stopni, nosa nie wychylam 🤣
Zamówiłam sobie bluzę z długim rękawem i nawet nie mogę przymierzyć bo płynę 🤣 To chyba największy minus ciazy na tym etapie w lato... ![]() ![]() Witamina D -> 78 HSG 2019 -> drożne AMH 1,91 badanie nasienia 2019 vs 2021 morfologia 4% -> 3% ❌ Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅ Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅ Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌) Ruchome 58,14 %(2021) ✅ |
|
![]()
Madisonie |
Mokka oj ale Ci się nagromadziło wizyt w tym gorącym tygodniu. Współczuję 😌 oby się ochłodziło i żeby wszystko sprawnie Ci poszło.
W tym tygodniu nie mam nic zaplanowane, nawet nie musimy robić zakupów spożywczych, tydzień temu zrobiliśmy większe zaopatrzenie 😉 |
|
![]()
Ona30on32 |
Dziewczyny, czy Wy też macie skurcze/kłucia w szyjce? To moja pierwsza ciąża i nie wiem czy to normalne i na tym etapie tak już będzie...w sobotę miałam bardzo silne skurcze/kłucia tam wewnątrz, na szczęście przeszły po jakimś czasie...i zauważyła, że brzuch mi się zrobił większy po tym,albo to zbieg okoliczności 😉
|
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.