Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
kark wrote:No dzwoniłam do ginki i jak usłyszała, że brzuch mnie od przedwczoraj boli to kazała być dziś wieczorem, między 19 a 20.
U nas tak ładnie i jasno, że dopiero dzisiaj zobaczyłam jaka jestem blada 😞 Nawet nie chcę wiedzieć jakie mam parametry morfologii i żelazo 😐
Kark może poproś ginke o receptę na tardyferon? Dobrze podnosi parametry żelaza a jest na receptę. Trzymam mocno za Ciebie i malucha kciuki i wierze ze jest powoli lepiej! -
Mama_Zuzia wrote:Spore maleństwo! Pare dni do przodu z wymiarów jesteście prawda?
silna kobietka lub facecik Ci rosną!
No właśnie lekarz powiedział, że 13w2d, i nie wiem jakim cudem zdołał zobaczyć między nogi i stwierdzić że na 80% dziołszkakark, Lami lubią tę wiadomość
-
Bo non stop było pupa w stronę głowicy.
Wchodzilismy tam 4 razy, chodziłam cole piłam, kawa, frytki, rurka z kremem nic nie podzialalo hahahaha. Wstydzioszek mały. Lekarz szturchal głowicą w brzuch i nic, dopochwowo nie próbował bo mówił że i tak będzie to samoLami lubi tę wiadomość
-
Karola9316 wrote:No właśnie lekarz powiedział, że 13w2d, i nie wiem jakim cudem zdołał zobaczyć między nogi i stwierdzić że na 80% dziołszka
Ja miałam 7,56cm i mi wyliczyło usg ze to 13t5d wiec na bank jesteście do przodu względem mnie jeśli chodzi o wymiaryale to dobrze, znaczy ze silna kobietka rośnie !
-
kark wrote:No dzwoniłam do ginki i jak usłyszała, że brzuch mnie od przedwczoraj boli to kazała być dziś wieczorem, między 19 a 20.
Kark trzymam mocno kciuki! Stresuje się razem z Tobą więc Ty juz nie musiszWierzę że będziesz miała pozytywne wieści
A u mnie mocz nieciekawyCzekam.na wyniki posiewu..
-
nick nieaktualnyHehe, tylko ten tydzień temu, jak codziennie patrzyłam na siebie w lustrze przy malowaniu rzęs to wyglądałam normalnie (mam śniadą cerę), a teraz wyglądam jak królowa śniegu
Narazie brałam tylko kwas, od piątku ten Duphavit, tam jest dużo żelaza, to mam nadzieję, że wrócą mi kolory
79.5mm to 13+6Na czym wy te maluchy hodujecie, że takie duże rosną
?
Ja zawsze tutaj sprawdzam:
http://twoja-ciaza.com.pl/kalkulatory/wiek-plodu-crl.php -
nick nieaktualnymanda21 wrote:Przy anemii wewnetrzna strona dolnej powieki jest blada, mozna sobie sprawdzic i porownac z kims kto ma dobra morfologie.
Ale nie ma nikogo w domu i nie mam jak porównać
Te 2 tyg temu przed krwawieniem też miałam piękną hemoglobinę, nawet pokazywałam mężowi, że bez ciąży i na lekach w życiu takiej nie miałam -
A mnie pokazało idealnie tyle co wyszło z ostatniego usg.
Dzięki kark za ten kalkulator, będę używać
Mnie trochę poleciała hemoglobina, ale nadal jest w granicach normy. Jak dobrze pamiętam to z 13,8 na 12,7 w około miesiąc.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
To w sumie to usg u ginki co byłam różniło się o jeden dzień w porównaniu z tym kalkulatorem- byłam w 14t0d a usg wskazywało 3dni młodsze, tutaj kalkulator 4 dni.
Ja mam hemoglobinę 15,6, już kiedyś pisałam ze mogę się podzielić -
Witam
Czytałam uważnie Wasze posty i postanowiłam się o ile można do Was dołączyćwięc jestem w 12+1 TC, dziś miałam badania prenatalne i mimo wczesnego okresu, lekarz powiedział, że na 80% dziewczynka
Uspokoiło mnie to badanie, od razu dużo lepszy humor
Pozdrawiam wszystkie MamusieMama_Zuzia, kark, aannkka, Agucha90s, k878 lubią tę wiadomość
-
Betty wrote:Witam
Czytałam uważnie Wasze posty i postanowiłam się o ile można do Was dołączyćwięc jestem w 12+1 TC, dziś miałam badania prenatalne i mimo wczesnego okresu, lekarz powiedział, że na 80% dziewczynka
Pozdrawiam wszystkie Mamusie
Witaj Betty! Dobrze ze się ujawnilasto Wasz pierwszy dzidziuś? Gratulacje
-
Dziewczyny moje zwolnienie pojawiło się w PUE ale zauważyłam żeby tak jakby nie jest wybrany przez lekarza ani kod 1 ani 2 (w sensie czy leżeć czy chodzić) nic tam po prostu nie ma- czy może to dla mnie mieć jakieś negatywne skutki? Np wstrzymaniem wypłaty z pracy czy coś?
-
Betty wrote:Witam
Pozdrawiam wszystkie MamusieSzczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero