AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
|
||
![]()
Gośśśka |
hej dziewczyny jestem w 13 tyg ciąży z bliźniakami
![]() Nasza dieta jest uboga w kwas Omega-3, który jest niezbędny w funkcjonowaniu mózgu, a niemożliwy do wytworzenia przez nasz organizm. Dlatego tak sie poleca jedzenie ryb, szczególnie makreli, śledzia, sardynek,a ja mam ostatnio wstręt do ryb więc je kupiłam ,któraś z was może je zażywa? ja kupiłam Prenatal DHA bo tylko to mieli w aptece,ale powiem szczerze szarpie po kieszeni ![]() |
|
![]()
Bea_tina |
ja kupuję vita-miner prenatal +dha kosztuje ok 25 zl i starcza na 30 dni:)
Gośśśka lubi tę wiadomość |
|
![]()
paula22 |
ja od II trymestru biorę Prenatal DHA właśnie. ale mam wyniki ok więc biorę co drugi dzień zamiennie z Classic;)
|
![]()
Bea_tina |
aaa i oczywiście gratuluję podwójnej radości!!!
![]() Gośśśka lubi tę wiadomość |
|
![]()
Gośśśka |
paula22 wrote:
ja od II trymestru biorę Prenatal DHA właśnie. ale mam wyniki ok więc biorę co drugi dzień zamiennie z Classic;)
|
|
![]()
Gośśśka |
Bta_tina i paula22 dziękuje bardzo za odpowiedź
![]() |
|
![]()
kot |
Ja kupiłam Omegamed, ponieważ zależało mi nie na oleju z ryb tylko na DHA z alg (ryby nie produkują DHA tylko właśnie przyjmują je z algami, oprócz tego kumulują w organizmie różne paskudztwa, w tym metale ciężkie). Z ceną jest tak, że wszelkie tego typu preparaty szarpią po kieszeni, jeśli pójdzie się do pierwszej lepszej apteki. Jak porównałam ceny w aptece na miejscu i najtańszej internetowej to z kosztami przesyłki przy 2 opakowaniach wyszło mi o połowę (!) taniej (bo mogłam kupić 2 duże opakowania na 2 miesiące zamiast 4 małych).
|
![]()
Gośśśka |
kot wrote:
Ja kupiłam Omegamed, ponieważ zależało mi nie na oleju z ryb tylko na DHA z alg (ryby nie produkują DHA tylko właśnie przyjmują je z algami, oprócz tego kumulują w organizmie różne paskudztwa, w tym metale ciężkie). Z ceną jest tak, że wszelkie tego typu preparaty szarpią po kieszeni, jeśli pójdzie się do pierwszej lepszej apteki. Jak porównałam ceny w aptece na miejscu i najtańszej internetowej to z kosztami przesyłki przy 2 opakowaniach wyszło mi o połowę (!) taniej (bo mogłam kupić 2 duże opakowania na 2 miesiące zamiast 4 małych).
![]() ![]() |
|
![]()
kot |
Warto, warto. Przed ciążą piłam olej lniany (też źródło omega-3 tylko innych) - mam pracę wymagającą skupienia i rzeczywiście czułam, że łatwiej mi się skoncentrować, dlatego teraz nie mam wątpliwości, że powinnam teraz łykać DHA.
|
|
![]()
Ann_ |
Witajcie, tabletki, które zalecił mi gin też mają w swoim składzie DHA, ale znacznie mniejszą dawkę niż te z DHA w nazwie. Biorę Pregna Plus, ma 22mg DHA. Czy jest za za mało? Jak myślicie? Też nie moge jeść ryb ;/ od 8 tyg ciąży ciągle mnie od nich odrzuca...
|
|
![]() [konto usunięte] |
Ja stosuje Centrum Materna+ DHA. Za pierwsze opakowanie zapłaciłam 70 zł w osiedlowej aptece
![]() |
|
![]()
bella82 |
czesc dziewczyny,
moj lekarz nie polecil mi zadnych witamin- kazal pojsc do apteki i cos sobie wybrac. Kupilam Pharmaton Matruelle i powiem Wam, ze nie jestem zadowolona. po paru dniach zaczelam miec straszne biegunki, mdlosci i wymioty. postanowilam je odstawic i brac tylko kwas foliowy, dosc dlugo zajelo mi dojscie do siebie. od wtorku czulam sie dobrze wiec za narada meza zaczelamje znowu brac. niestety wymioty i mdlosci powrocily ![]() |
|
![]() [konto usunięte] |
Dziewczyny ja od początku kupuje Femibion - u mnie w aptece ok 50zł. Fakt tanie nie są, ale jest to komplet witamin dla kobiet w ciąży wraz z DHA. Wszystkie składniki Femibionu są potrzebne dziecku. Mój Mały rozwija się prawidłowo, przepływy ma wręcz znakomite, i ma tyle witamin ile mu trzeba. Nie musiałam dodatkowo kupować innych witamin.
Wiadomość wyedytowana przez autora 11 stycznia 2014, 11:17 Krysti lubi tę wiadomość |
|
![]()
kot |
Szkoda tylko, że Femibion (przynajmniej "jedynka") nie zawiera żelaza, cynku ani witaminy D. Też mi się wydawało, że to dobre witaminy, bo mają lepiej przyswajalną postać kwasu foliowego, no i myślałam, że skoro nie ma w nich wszystkich witamin i minerałów jakie istnieją, to są właśnie te najważniejsze. A wcale nie! Mój gin był zdziwiony, że nie ma w nich żelaza, no i za jego radą łykam kolejną tabletkę. Następnym razem na pewno kupię jakieś bardziej kompletne i o połowę tańsze witaminy.
|
|
![]() [konto usunięte] |
.
Wiadomość wyedytowana przez autora 6 września 2014, 23:06 |
|
![]()
Ulala |
ja brałam całą ciążę tabletki dla ciężarnych z tymi kwasami.
Gosieńko bierz je codziennie gdyż nosisz dwa serduszka w brzuchu i ja wiem po sobie,że w naszym wypadku wyniki mogą się zmienić z dnia na dzień. Krysti lubi tę wiadomość |
|
![]() |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.