AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
|
||
![]() [konto usunięte] |
witajcie moje drogie:)
otóż borykam się z pewnym pytaniem. Mam skierowanie na USG (prawdopodobnie w szpitalu) i nie wiem jakim cudem w recepcji oznajmili mi że na USG ginekologiczne mam przyjść z pełnym pęcherzem...W sumie to moje pierwsze USG i sama do końca nie wiem co mam robić... Jeśli któraś coś wie, zapraszam:) |
|
![]()
Lanusia93 |
Na USG na tak wczesnym etapie idziesz z pustym pęcherzem, lekarz nawet każe iść do toalety przed przystąpieniem do badania, żeby lepiej zobaczyć zarodek... Przynajmniej tak jest w moim szpitalu i z takimi wypowiedziami się spotykam. O pełnym pęcherzu prawdę mówiąc nie słyszałam, chyba że do badania przed brzuch, ale to za wcześnie. Niech mnie ktoś poprawi jeśli się mylę, bo sama jestem ciekawa
![]() Wiadomość wyedytowana przez autora 12 stycznia 2014, 22:29 Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 ![]() Pola ur. 24.04.2016 ![]() |
|
![]()
hela |
z pełnym pecherzem to nie przypadkiem na badanie usg przez brzuch? tak mi sie wydaje... a przez brzuch to na takim etapie mogą nic nie zobaczyc...
|
|
![]()
Lanusia93 |
Dokładnie, z pełnym pęcherzem wykonuje się USG przez powłoki brzuszne, ponieważ podnosi macicę, a do dopochwowego trzeba opróżnić pęcherz. Ja miałam pierwsze USG przez brzuch wykonywane w 10 tygodniu, więc nie wiem skąd u Ciebie takie dziwne zalecenie.
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 ![]() Pola ur. 24.04.2016 ![]() |
|
![]() [konto usunięte] |
madeinloove skoro tak Ci powiedzieli to tak zrób. Tam gdzie będziesz mieć robione usg będzie na pewno łazienka w razie czego, a przed badaniem jeszcze raz zapytaj.
|
|
![]() |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.