AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
![]()
Liliaczerwcowa |
Zapraszam do rozmowy wszystkie mamy oczekujace na 3 i kolejne dzieci:)
Sama czekam na 3 malucha z małą różnica wieku, chętnie podzielę się doświadczeniami i również dowiem się nowych rzeczy od doświadczonych Mam:)Pozdrawiam mama78, pawojoszka lubią tę wiadomość ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]()
livia30 |
Hej
![]() ![]() Liliaczerwcowa, Cabank84, Red 13. lubią tę wiadomość ![]() ![]() ![]() |
|
![]()
Liliaczerwcowa |
Hej, miło Cię poznać
![]() Juz myślałam że nikt się nie odezwie. Widzę że Twój synek jest niemal w tym samym wieku co moja młodsza córa, dokładnie tydzień młodszy ![]() Widzę że już jesteś na ostatniej prostej, nie przeraża Cię mała różnica wieku? Ja uważam że im mniejsza tym lepiej bo dzieciaczki mają wtedy lepszy kontakt,ale początki są trudne:) Mi jeszcze sporo zostało, będzie między każdym maluchem nie całe 2 lata różnicy. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]()
livia30 |
Przerażać to nie, trochę się boję bo łatwo na początku nie będzie ale za to potem super bo liczę na to, że będą się razem bawić
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]()
Liliaczerwcowa |
Napewno będą. Moje dziewczyny mają 1, 5 roku i 3 lata i juz się fajnie sobą zajmują i bawią, i fajnie też że będą dwaj chłopcy u Ciebie to się lepiej dogadaja, ja nie ukrywam liczę na chłopca, w sumie bardziej mąż bo mi tak naprawdę wszystko jedno, najlepiej z każdej płci po jednym mogło by być za jednym razem:)
|
![]()
livia30 |
Ja początkowo bardzo chciałam dziewczynkę ale jak się okazało, że drugi chłopak to nawet się ucieszyłam bo i wspólny pokój będą mieć i na więź bliższą liczę bo z moją najstarszą córką to raczej średnio
|
![]()
Liliaczerwcowa |
Rozumiem, mąż ma siostrzeniec w podobnym wieku, ale nie powiem wpadnie czasem i pobawić się z dziewczynami ale wiadomo że to już jest duża przepaść wiekowa.To fajnie Ci się ułożyło. Na którego termin? Jakoś w walentynki?
![]() Moja siostra ma termin na 21 stycznia, ma dwuletniego chłopca teraz ma być dziewczynka. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]()
Liliaczerwcowa |
Ciekawe czy ktoś się jeszcze odezwie..zauważyłam że sporo dziewczyn na forum jest w pierwszej ciąży, ewentualnie drugiej, trójka dzieci to chyba temat tabu:)
FeliceGatto lubi tę wiadomość ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]()
livia30 |
Ja mam rozbieżność z terminem bo miałam długi cykl, w którym zaszłam (jak nigdy) także to taka wpadka trochę
![]() Trójka dzieci na forum to raczej mało spotykana sprawa ale może się ktoś znajdzie jeszcze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() [konto usunięte] |
To i ja się melduję
![]() Też celem życiowym była 3ka dzieci, z czego ja jeszcze jak się zaczynaliśmy spotykać z meżem to od razu mu powiedziałam do 29 roku życia chcę mieć 3kę ![]() ![]() Z trójką faktycznie aktualnie wygląda się jak patologia, ale to chyba wina społeczeństwa, które nie ma na nic czasu, a już na tyle dzieci to wogóle ![]() U mnie jak teściowa się dowiedziała, że jestem w trzeciej ciąży to stwierdziła, że to nienormalne, że już się nie ma tyle dzieci, że mamy parkę i po co więcej itd. Jakby się nie liczyło czego my pragniemy tylko to jak ludzie na nas spojrzą ![]() Tak szczerze mówiąc to nawet 4kę lub 5tkę bym chciała, ale wiem, że finanse nam nie pozwolą ![]() ![]() Liliaczerwcowa, Mirella lubią tę wiadomość |
|
![]()
livia30 |
Jak ja powiedziałam mojemu tacie, że jestem w trzeciej ciąży to tylko powiedział "ale przecież masz już dwójkę!". No cóż
|
![]()
Liliaczerwcowa |
kark wrote:
To i ja się melduję
![]() Też celem życiowym była 3ka dzieci, z czego ja jeszcze jak się zaczynaliśmy spotykać z meżem to od razu mu powiedziałam do 29 roku życia chcę mieć 3kę ![]() ![]() Z trójką faktycznie aktualnie wygląda się jak patologia, ale to chyba wina społeczeństwa, które nie ma na nic czasu, a już na tyle dzieci to wogóle ![]() U mnie jak teściowa się dowiedziała, że jestem w trzeciej ciąży to stwierdziła, że to nienormalne, że już się nie ma tyle dzieci, że mamy parkę i po co więcej itd. Jakby się nie liczyło czego my pragniemy tylko to jak ludzie na nas spojrzą ![]() Tak szczerze mówiąc to nawet 4kę lub 5tkę bym chciała, ale wiem, że finanse nam nie pozwolą ![]() ![]() Hej. To Super! Zupełnie jak u mnie 29 kończę w lipcu ![]() A w jakim wieku dzieciaczki?U mnie rocznik 2013 i 2015:) ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]()
Liliaczerwcowa |
Przepraszam dopiero teraz suwaczki zauważyłam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]()
Liliaczerwcowa |
No niestety tak to jest..ja tez się czulam jak ufoludek ogłaszając ze spodziewamy się 3 dziecka, ale w sumie zawsze mówiliśmy ze 3 minimum:)
Ja też bym może i chciala 4 ale puki co nie wyobrażam sobie kolejnej ciazy juz ta jest dla mnie strasznym obciążeniem, fatalnie ja znoszę, a w domu dwójką maluchów do ogarnięcia, w poprzednich czułam się świetnie, ale podejrzewam ze może organizm zmęczony 3 ciążąmi rok po roku. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]()
Liliaczerwcowa |
livia30 wrote:
Ja mam rozbieżność z terminem bo miałam długi cykl, w którym zaszłam (jak nigdy) także to taka wpadka trochę
![]() Trójka dzieci na forum to raczej mało spotykana sprawa ale może się ktoś znajdzie jeszcze ![]() ![]() Mąż mówi do mnie:Myślisz ze jak ktoś ma trójkę dzieci to ma czas siedzieć na forum? ![]() Ja myślę że to kwestia organizacji, ja nie siedzę cały dzień w sieci wiec ani dzieci nie są zaniedbane ani chałupa zapuszczona:) polkosia lubi tę wiadomość ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]()
polkosia |
Dziewczyny, z zaciekawieniem przeczytałam Wasze posty, bo nam też się marzyła trójka. Mamy dwójkę od paru dni
![]() ![]() Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc Jaśmina 2018 psn Aurora 2021 psn |
|
![]()
livia30 |
Mi już trójka w zupełności wystarczy, więcej dzieci nie chcę
![]() Im więcej dzieci tym lepsza organizacja w domu. Ja też jakoś się wyrabiam a wcale w syfie nie siedzę ![]() Liliaczerwcowa lubi tę wiadomość ![]() ![]() ![]() |
|
![]()
Liliaczerwcowa |
polkosia wrote:
Dziewczyny, z zaciekawieniem przeczytałam Wasze posty, bo nam też się marzyła trójka. Mamy dwójkę od paru dni
![]() ![]() U mnie też dwie dziewczynki a mąż marzy o synu,ale ja nawet gdybyśmy mieli parkę zdecydowała bym się na 3:) U Ciebie jest mniejsza różnica wieku,to faktycznie lepiej odczekać jeśli były komplikacje, ale na pewno przyjdzie i czas na 3. A jeśli mogę zapytać jakie miałaś wskazania do CC?Ja też prawdopodobnie tym razem CC,zdrowie mi się strasznie sypie w tej ciazy. Podziwiam te kobiety co urodziły 4 i więcej dzieci.. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]()
zakocona |
My chcemy również trójkę. Na razie przy naszym jedynaku to ciężko ze staraniami o drugiego potomka, ale trzecie też na pewno byśmy chcieli. Nie wiem, gdzie my się wtedy pomieścimy za to
![]() Wśród znajomych dwa to max. Nawet jak mąż chce trzecie, to dziewczyny mówią, że mają dosyć i nigdy więcej. Zobaczymy co ja będę mówiła jak drugie będzie ![]() |
|
![]()
Laurka |
Ja mieszkam w USA i tutaj nie sa rzadkoscia rodziny z trojgiem, czworgiem czy nawet pieciorgiem dzieci. Mimo ze takie rzeczy jak L4, urlop macierzynski, becikowe lub 500+ nie istnieja. Ale wsrod znajomych w Polsce mam teraz rowniez takie pary z 3 i 4 dzieci, wiec moze jest to nowy trend i mentalnosc sie powoli zacznie zmieniac na lepsze? Toc to same korzysci dla gospodarki i przyszlosci narodu :]
polkosia lubi tę wiadomość 08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja 21.09.2019 Enya |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.