BellyBestFriend
Odpowiedz
Forum > W ciąży - ogólne > pytanie staraczki
Rozpocznij swój osobisty, inteligentny kalendarz ciąży BellyBestFriend!
Oceń ten wątek:
AUTOR
WIADOMOŚĆ

[konto usunięte]

Wysłany: 23 lipca 2013, 19:39
Cytuj | (0) | Zgłoś
dziewczyny czy to było by mozliwe aby czerwcowy cykl byl bezowulacyjny i dlatego 4 lipca nie przyszla@?

liri
Ekspertka
76

Wysłany: 23 lipca 2013, 19:41
Cytuj | (0) | Zgłoś
jak najbardziej. Ja miałam cos takiego w styczniu tego roku. Ostatnia miesiaczka 21 listopada- a nastepna 30 stycznia:( i moja gin powiedziala- ze to cykl bezowulacyjny. Kazda kobieta ma conajmniej jeden taki cykl w roku- czesto niezauwazalny- a czasem- bez miesiaczki

nzjdqqmz34ngw9w2.png
2r8rj44j0o8ff6yi.png

[konto usunięte]

Wysłany: 23 lipca 2013, 20:41
Cytuj | (0) | Zgłoś
Dziekuje slicznie za odpowiedz:) tez tak myslalam ale wolalam sie upewnic. A powiedz mi prosze bo mialam dostac 4 lipca @ i gdybym dostala to 16 lipca mialam wyznaczona ovulke, czy czy jest mozliwosc ze ona wystapila ?

[konto usunięte]

Wysłany: 23 lipca 2013, 20:51
Cytuj | (0) | Zgłoś
Jeżeli masz zaburzony cykl, to data Twojej owulki nie ma nic wspólnego z regularnymi wyliczeniami, ale nie jest powiedziane, że loterią nie wypadnie akurat w podobną datę. Mam PCOS i całe życie nieregularne cykle, ale jak teraz zaszłam w ciążę, to z owulacji po 60 dniu od ostatniego okresu. Okres 26.11.2012, owulacja około 28.01.2013 i udało się, ale mierzyłam jakoś od 10.01 temperatury już i wiedziałam, kiedy są skoki i ewentualnie się starać. Skok który opada po kilku dniach nie jest owulacją, jedynie ten który trwa minimum 9-10 dni. Mierz temperatury dalej (rano, przed wstaniem z łóżka, miej termometr pod ręką, żeby się jak najmniej ruszać- nie pobudzać krążenia łażeniem itp. bo chodz o podstawową, niezaburzoną temperature ciała), kup sobie testy owulacyjne, albo jeden raz wydaj na test ze śliny- niezawodny, afrodyta czy donna i do dzieła... a tak poza tym, wparwdzie coś nie do końca otwiera mi się Twój wykres, ale z tej miniaturki doliczyłam się 12 dni całkiem wysokiej temperatury (niestety bez porównania z wześniejszą), więc dlaczego tego testu ciążowego dalej nie robisz?

https://www.google.pl/search?q=test+owulacyjny+%C5%9Blina&rlz=1C1LENN_enPL529PL529&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=ktDuUYEfkMmyBvPIgMgH&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1600&bih=767

Wiadomość wyedytowana przez autora 23 lipca 2013, 20:55

Patuska1992
Autorytet
249

Wysłany: 23 lipca 2013, 20:54
Cytuj | (0) | Zgłoś
aneczka2076 moja szwagierka zaszła tak w ciąże miała bardzo nie regularne cykle zdarzały się miesiące że nie miała okresu a tu proszę niespodzianka w ciąży była .

w57v9n73toqtjvh3.png

[konto usunięte]

Wysłany: 23 lipca 2013, 21:02
Cytuj | (0) | Zgłoś
Kobiety z zaburzeniami hormonalnymi moga zachodzić w ciążę, tylko ta owulacja jest jak loteria, czasem może być 2 razy w ciągu miesiąca, a czasem jeden raz w ciągu pół roku, ale da się. Zresztą sama jestem na to przykładem.

Dowiedz się więcej o swojej ciąży!

Sprawdź BellyBestFriend Premium

• kontrola przyrostu wagi
  • śledzenie rozwoju ciąży
  • dieta dla ciąży

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do BellyBestFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)