BellyBestFriend
Odpowiedz
Forum > W ciąży - ogólne > Problem ze snem dziecka
Rozpocznij swój osobisty, inteligentny kalendarz ciąży BellyBestFriend!
Oceń ten wątek:
AUTOR
WIADOMOŚĆ

Annite
Przyjaciółka
55

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 12:45
Cytuj | (0) | Zgłoś
Poproszę o poradę. Córka ma prawie rok, kp, nigdy nie chciała smoczka, zawsze lekki sen a w nocy budzi się średnio co 30/60min, nie tylko na jedzenie picie (to ok 3-4razy w nocy) ake tez czasem na pociumkanie na sprawdzenie czy jestem. Jak się przebudzi to szuka, żadnym głaskaniem, ciusianiem, kulaniem na rękach nie uspokoję, tylko cyc. Nie mam juz siły, myślę by odstawić od piersi.
Ale czy to cos da w tym przypadku? Czy wejdę z deszczu pod rynnę i po odłożeniu piersi będę musiała dawac mm w nocy czego bym nie chciała ? Czy moze dać jej jeszcze czas i zacząć odstawiane jak przestanie w nocy tyle jeść.?
W dzien dostaje piers ok 1-2razy, przeciwnie mnie bolą. Drzemka jedna ok 13 i trwa czasem 1.5 a czasem 2.5h. Rano pobudka 7/8 a spanie 20/21.
Proszę o poradę mam które też były/są nocnym ,,smoczkiem” co robic/ czy odstawiać/ czy czekac?

Gusia_
Autorytet
2268

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 12:50
Cytuj | (0) | Zgłoś
Ja karmiłam piersią do 14 miesiąca życia córki. Po roku zaczęła się budzić na kp co 1,5 godziny, byłam zmęczona i zła. I tak planowałam odstawiać ją w takim wieku, wiec odstawiliśmy. Od tamtej pory przesypia całe noce od 21 do 7.30-8.00. Budzi się raz w upały moze i dwa na wode, tak to śpi ciągiem. Po roku nie ma potrzeby dawać mm. Ja odsapnelam jak odstawiłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora 23 sierpnia 2022, 12:50

🤰06.07.2022 bhcg 1471
🤰30.06.2022 bhcg 73,58
🤰28.06.2022 II kreski
👧02.2021 córeczka
😢 03.2020 poronienie zatrzymane - 8 tydz. ciąży

Hashimoto
Hiperprolaktynemia przed pierwszą ciążą potem prolaktyna ok

Mirelasiedla
Koleżanka
2

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 13:59
Cytuj | (0) | Zgłoś
U nas odstawienie od kp pomogło, córka anty smoczek i anty butelka, budziła się w nocy co 2/3 godziny czasami na picie czasami na przytulanki i sprawdzenie czy jest ok. Po odstawieniu unormowało nam się zasypianie (codziennie ok godziny 20) przesypia ładnie całą noc, pobudka o 5/6 rano.

Polecam również ksiązkę Niespokojny maluch - znajdziesz tam wiele dobrych porad na temat usypiania maluszka.

ambrozja
Autorytet
135

Wysłany: 23 sierpnia 2022, 18:25
Cytuj | (0) | Zgłoś
Annite jakbym czytała o nas. Jest to samo. Planuje karmić rok( listopad) i trochę się boje reakcji synka. Co zrobić w nocy jak będzie szukał piersi, jak to przetrwać? Jeszcze w dzień myślę, że dam radę ale w nocy tylko to go uspokaja.

Dowiedz się więcej o swojej ciąży!

Sprawdź BellyBestFriend Premium

• kontrola przyrostu wagi
  • śledzenie rozwoju ciąży
  • dieta dla ciąży

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do BellyBestFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)