AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
|
||
![]() [konto usunięte] |
Co myślicie o robieniu paznokci hybrydowych w ciąży? Może któraś z Was robiła w czasie ciazy?
|
|
![]()
aneta93 |
Ja robię sobie cały czas, już od samego początku ciąży
![]() ![]() polkosia lubi tę wiadomość |
|
![]() [konto usunięte] |
Właśnie widzisz opinie na necie są przeróżne ale raczej w większości ze działanie lampy jest szkodliwe.
|
|
![]()
aneta93 |
patrzyłam teraz w internecie na kilku stronach i nie znalazłam nic takiego, ale znalazlam takie coś:
" Nie stwierdzono dotychczas w żadnych prowadzonych badaniach, by żele, akryle, tipsy szkodziły dziecku. Stężenie substancji potencjalnie szkodliwych jest w produktach do stylizacji bardzo niewielkie. Chodzi tu przede wszystkim o aceton i izopropanol (wchodzą w skład preparatów do dezynfekcji, przemywania i odtłuszczania). Opary acetonu mogą zaszkodzić tylko w bardzo wysokich stężeniach, kiedy są wchłaniane przez płuca do krwi. Na szczęście nawet bardzo wysokie dawki skutecznie i szybko usuwa nasza wątroba. Oczywiście przy robieniu paznokci stężenia są zupełnie niezagrażające. Przy nakładaniu akrylu problemem jest tylko nieprzyjemny zapach drażniący śluzówki nawet u kobiet nieciężarnych. Jeśli wiec kobieta w ciąży jest wrażliwa na zapachy dla własnego komfortu powinna zdecydować się na metodę żelową. Obie jednak są dla płodu bezpieczne. Podobnie lampa UV stosowana do utwardzania nie wytwarza żadnych szkodliwych promieni. Z zabiegów upiększania paznokci nie trzeba więc w ciąży rezygnować. Wystarczy poprosić o wietrzenie pomieszczenia podczas zabiegu, można założyć maseczkę blokującą dostęp zapachów." Myślę, że to jak z malowaniem włosów, jedni twierdzą że można, inni że nie. Najlepiej jak zadecydujesz sama ![]() Wiadomość wyedytowana przez autora 13 maja 2016, 16:20 Paulette lubi tę wiadomość |
|
![]()
nesone |
Dzialanie lampy szkodliwe? Wiekszych bzdur nie slyszalam, ciekawe co za madry to wymyslil.
Paznokcie hybrydowe czy tez zelowe nie sa szkodliwe w ciazy. Nad akrylem jednak bym sie zastanowila i raczej nie robila bo liquid ma strasznie nieprzyjemne chemiczne opary aneta93 lubi tę wiadomość |
|
![]()
Kawokado |
ja robiłam całą ciążę i wszystko jest ok
![]() ![]() |
|
![]() [konto usunięte] |
Wlasnie takich odpowiedzi szukalam
![]() ![]() |
|
![]()
polkosia |
Ja miałam do porodu hybrydę, ale przeźroczystą
![]() Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc Jaśmina 2018 psn Aurora 2021 psn |
|
![]()
gwzd |
Sama zastanawiałam się ostatnio nad samodzielnym robieniem sobie hybryd.
|
|
![]()
Mirelasiedla |
Mi sie czasami zdarzy pojsc do kosmetyczki, np. przed jakimis waznymi wydarzeniami, kiedy chcę, zeby te paznokcie byly zrobione porządnie, ale tak na co dzien to tez sama sobie robię. Ogolnie to jestem beztalenciem do takich rzeczy i nie mam zdolnosci manualnych, wiec wiadomo, ze te paznokcie nie sa tak dobrze zrobione, ale pozytywnie mnie zaskoczyly lakiery hybrydowe, bo one mają tak fajną konsystencję, że naprawdę niewiele trzeba, zeby jakoś w miarę znośnie ten lakier nałożyć .
https://reforma-polska.com/sklep/paznokcie/lakiery-hybrydowe Od siebie mogę polecić lakiery hybrydowe od Reformy - są dostępne w niewielkich pojemnościach tak więc są naprawdę ok dla osob, które dopiero się uczą. Wiadomość wyedytowana przez autora 29 października 2022, 11:29 |
|
![]() |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.