AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
![]()
Gosia9 |
Witamy maleństwa na świecie ❤
9.07.2021 Milu - 👧 Maja 20.08.2021 Martakam - 🧒 Mikołaj .09.2021 Jane789 - 🧒 Krzyś 21.09.2021 Kasialudek - 👧 23.09.2021 Moni* - Maja 👧 27.09.2021 Angelika93 - Tobiasz 🧒 Dominika283 - Anna 👧 28.09.2021r. Essencya - 👧 Ava 1.10.2021r. Smagliczka - 🧒 Staś 2.10.2021 Gosia9 - 👧 Klaudia 3.10.2021 Issness - 👧 4.10.2021 Michalina- 🧒 5.10.2021 Beddina - 🧒 Karo11 - 👧 9.10 Makatka - 🧒 Stefan 17.10 Junjul - 👧 Laura 18.10 MamaDi - 👧 Iga 19.10 Kalina32 - 👧 Agata 20.10 Kasia150690 - 🧒 Aleksander 21.10 Patka95 - 👧 Wiktoria Mamusie w dwupaku: 1.10 Karo11 👧 2.10 martakam 🧒 3.10 Demonique Gosia9 👧 Miluu 👧 4.10 Justyna_Optyk ❤ 5.10 6.10 CiepłaKluska 🧒 smagliczka 🧒 7.10 dopaminka ❤ Jane789 🧒 kokoszka31 ❤ Makatka 🧒 MichLina 🧒 8.10 Paatka 👧 9.10 Angelka93 🧒 Dominika283 👧 10.10 Hondzik karoooolaaajna Odetta 11.10 meraja90 👧 Edyta1993 12.10 Gela093 👧 Kacha_88 🧒 Kasialudek 👧 Moni* 👧 13.10 14.10 Essencya 👧 Flicek 👧 15.10 Mlodamezatka 🧒 16.10 Bocik 👧 Juliet ❤ 17.10 bajlov 👧 Breath_less Kaarola 🧒 18.10 19.10 20.10 szczesciara30 🧒 21.10 natnatss 🧒 22.10 Eveline96 Hopeful ❤ Marien 23.10 Shadee 👧🧒 Maison3 🧒 24.10 Madziula9022 Praskovia 25.10 Gomerka 🧒 26.10 Kalina32 👧 Malinowa Patka95 👧 27.10 Junjul 👧 Kkarolina Patka95 Zozo 🧒 28.10 Justynaa Mag91 👧 mf82 29.10 Agniesia 🧒 30.10 July 🧒 31.10 😔(*) Nagana Wyprawka dla dziecka Wózek Podręczna torba Łóżeczko Materac Prześcieradło nieprzemakalne (minimum 2 szt) Ceratka do łóżeczka (gdy prześcieradło jest przemakalne) Rożek lub śpiworek do spania Przewijak Fotelik samochodowy Kocyk do wózka/ fotelika samochodowego Wanienka/ wiaderko do kąpieli Stojak na wanienkę (opcjonalne) Miękka myjka (opcjonalnie) Ręcznik kąpielowy z kapturem (minimum 2 sztuki) Pieluszki tetrowe(minimum 15 sztuk) / bambusowe/flanelowe (ok. 5 sztuk) Termometr elektryczny Obcinacz do paznokci z zaokrąglonymi końcami Miękka szczotka do włosów Aspirator do nosa Elektryczna niania (opcjonalnie) Monitor oddechu (opcjonalnie) Smoczek (opcjonalnie) Środki pielęgnacyjne dla dzidziusia (analiza składu kosmetyków srokao.pl) Krem na odparzenia Mydło/ płyn do kąpieli Balsam/ oliwka do skóry Patyczki kosmetyczne Woda morska do nosa Balsam/ Płyn/ Płatki do prania Pampersy jedno- lub wielorazowe Chusteczki nawilżone lub duże waciki Apteczka noworodka Paracetamol (syrop lub czopki) Biogaja/ Dicoflor Preparat na kolki zawierający Simeticon Octanisept Krem na chłodne dni (bez dodatku wody) Krem z filtrem na lato Ubranka dla maleństwa Pajacyki ok. 7 szt Body z krótkim rękawem ok. 5 szt Body z długim rękawem ok. 5 szt Kaftaniki ok. 5 szt Półśpiochy/ śpiochy ok. 7 szt Czapeczki (kilka cienkich ok. 3 szt, jedna grubsza) Kombinezon (cieplejszy na chłodne dni) Rękawiczki + szalik (gdy dziecko urodzi się w zimie) Skarpetki ok. 5 par Rękawiczki niedrapki (opcjonalnie) Dokumenty do szpitala Dowód osobisty Karta ciąży Wyniki ostatnio przeprowadzonych badań laboratoryjnych Wynik badania GBS Wynik badania WR (lub jego odpowiednik) i HBs-Ag Dowód osobisty lub akt małżeństwa (jeżeli nazwisko w dowodzie nie jest zgodne z aktualnym) Oryginał grupy krwi lub KREWKARTA, wystawione na aktualnie używane nazwisko Karty informacyjne z pobytu w szpitalu (jeżeli są) Jeżeli współistnieją inne choroby konieczne będzie zaświadczenie od lekarzy prowadzących z zaleceniami co do przebiegu porodu Wyprawka dla mamy Koszula nocna do porodu Koszule nocne do karmienia (minimum 2 sztuki) Szlafrok Skarpety Klapki kąpielowe Wkładki lub muszle laktacyjne (2 opakowania) Maść na brodawki (100% lanolina) Stanik do karmienia (minimum 2 szt) Majtki poporodowe jednorazowe (2 opakowania) Podpaski higieniczne lub podkłady poporodowe (3 opakowania) Woda mineralna niegazowana Pomadka/ wazelina do ust Mgiełka do nawilżania twarzy Szare mydło Dwa ręczniki Przybory toaletowe Chusteczki higieniczne Herbatka na laktację (opcjonalnie) Laktator (opcjonalnie) Poduszka do karmienia (opcjonalnie Wiadomość wyedytowana przez autora 29 października 2021, 13:21 meraja90, mokka123, Kacha_88, Justaaa, Miluu, Kaarola, baljov., Demonique, Gela093, Odetta, Mlodamezatka, Essencya, Angelka93, Hopeful, jane789, Milu, makatka, Praskovia, Issness, psychoPatka lubią tę wiadomość ![]() |
|
![]()
martakam |
A no wypada powoli się meldować
![]() Ja witam się z terminem także na 3 października, ale jeżeli pójdzie jak z pierwszą ciążą to raczej urodzę we wrześniu ![]() Gosia9 lubi tę wiadomość |
|
![]() [konto usunięte] |
Cześć dziewczyny! Moj termin wyznacza apka na 8 października ❤ wizytę u lekarza mam dopiero 17.02, ale dziś tłuste krechy na teście ❤😊
Gosia9 lubi tę wiadomość |
|
![]()
Gosia9 |
Ja dziś byłam na badaniach beta 1637. W poniedziałek wizyta u ginekologa.
Jak u was z dolegliwościami? Wiadomość wyedytowana przez autora 29 stycznia 2021, 18:29 ![]() |
|
![]() [konto usunięte] |
Ja całymi dniami mogę spać. Rano musze zjeść śniadanie mam straszny apetyt, bez stanika nie zasne, bardzo duży ból piersi i wieczorami ból brzucha i lekkie miłości. A to dopiero 5 tydzień zaczynam 🙈❤
Wiadomość wyedytowana przez autora 29 stycznia 2021, 19:15 |
|
![]()
Gosia9 |
Po pracy wracam i słyszę jak mnie łóżko woła 😄 A od 3 dni budzę się ok 3 i już nie mogę zasnąć. Delikatne mdłości cały czas mi towarzyszą i piersi bolą.
To jest moja 3 ciąża. Chociaż niewiele pamiętam z pierwszych objawów z poprzednich ciąży bo minęło już troszkę czasu. Córka w tym roku skończy 10 lat a syn 8. Pamiętam że z córką nie miałam żadnych dolegliwości. Do kina czułam się bardzo dobrze za to z synem wymioty towarzyszyły mi od samego początku. ![]() |
|
![]()
martakam |
Moja druga ciąża i na razie wygląda niemal identycznie jak pierwsza. Męczę się szybciej, jestem senna w ciągu dnia, czasem zakłuje jajnik i czuję takie rozpychanie macicy.
Jestem już po 3 betach: 81,7, 185 i 485. Więc rośnie ![]() Gosia9 lubi tę wiadomość |
|
![]()
martakam |
Coś mało tych październikowych mamuś u nas 🤔
|
|
![]()
Gosia9 |
Powoli się rozkręci 🙂
Ja byłam dziś na wizycie. Pęchgerzyk ciążowy GS - 7.54mm widoczny jest też pęcherzyk żóltkowy. Następną wizyta za 2-3 tygodnie. Dostanę skierowanie na badania i zobaczymy co u kropki 🙂 Miluu lubi tę wiadomość ![]() |
|
![]() [konto usunięte] |
Gosia9 a który to już tydzień?
|
|
![]()
Gosia9 |
Miluu wrote:
Gosia9 a który to już tydzień?
![]() |
|
![]()
kokoszka31 |
Cześć dziewczyny, w końcu znalazłam wątek ☺️
Mam termin na 7.10, u mnie świeża sprawa bo wysikałam kreseczki 28.01. Będzie mi miło u z Wami przejść te 9 mc 😘 PS. To moja pierwsza wyczekana ciąża. Jestem z Warszawy, a Wy? Wiadomość wyedytowana przez autora 2 lutego 2021, 20:14 Gosia9 lubi tę wiadomość |
|
![]()
Gosia9 |
kokoszka31 wrote:
Cześć dziewczyny, w końcu znalazłam wątek ☺️
Mam termin na 7.10, u mnie świeża sprawa bo wysikałam kreseczki 28.01. Będzie mi miło u z Wami przejść te 9 mc 😘 PS. To moja pierwsza wyczekana ciąża. Jestem z Warszawy, a Wy? Cieszę się że będzie kolejny październikowy maluszek. 🥰 Niech maluszki zdrowo rosną 🥰 Ja jestem z okolic Rzeszowa ![]() |
|
![]()
martakam |
O hej Kokoszka! Super Cię tu widzieć!
Gosia a serduszka jeszcze nie było? Ja idę w poniedziałek, będzie 6+2 i mam nadzieję, już usłyszeć serduszko. Ja jestem z Gdańska ![]() Wiadomość wyedytowana przez autora 3 lutego 2021, 08:25 |
|
![]()
Gosia9 |
Niestety jeszcze serduszka nie było. Ale lekarz powiedział że jest jeszcze za szybko. Za
![]() |
|
![]()
martakam |
Gosia9 wrote:
Niestety jeszcze serduszka nie było. Ale lekarz powiedział że jest jeszcze za szybko. Za
|
|
![]() [konto usunięte] |
Ja dzisiaj odebrałam wynik bety 2506 ❤ dziś 4t6d. I dzisiaj ze względu na poprzednie poronienie mam juz wizyte u gina. Kluje mnie dziś w boku, mam nadzieje, ze wszystko będzie ok...🙏
Gosia9, Lady_Dior lubią tę wiadomość |
|
![]() [konto usunięte] |
Hej dziewczyny! U mnie świeża sprawa. 31.01 zrobiłam test i wyszedł cień, który po kilku godzinach, po wyschnięciu znikł, to był 10dpo. Myślałam, że to wada testu. Następnego dnia zrobiłam od razu 2 testy i na obu kreseczki zostały. Myślałam, że z kibelka spadnę. Wczoraj zrobiłam kolejny i już wyraźniejsza kreska, a dziś niestety poranny mocz był prawie przezroczysty, ale kreseczka jest i wszystkie są różowe. Dzisiaj byłam też na becie, wyniki będą ok. 19 i bardzo się stresuję.
Rok temu w styczniu tez zaszłam w ciążę, ale w 9tc poroniłam. Obecnie według OM wychodzi 3+4 😱 mega się denerwuję. Aplikacja wyzancza ten sam termin, co rok temu, czyli 16.10. Wczoraj miałam też teleporadę, bo dostałam grzybka 😐 powiedziałam że test wyszedł dodatni. Dostałam Pimafucin i luteinę pod język i dopochwowo. Termin usg mam wyznaczony między 18, a 22 lutym. 23.02 kolejna teleporada i skierowania na resztę badań. Gosia9, meraja90 lubią tę wiadomość |
|
![]()
Kitsune |
Cześć wszystkim. Termin wychodzi mi na 5 października i to moja 2 ciąża
![]() |
|
![]()
kokoszka31 |
Juliet, Kitsune cześć
![]() Juliet- wyobrażam sobie stres w ciąży, jeśli ma się na koncie poronienie.. trzymam mocno kciuki za bete🤞🤞🤞 Martakam- ciekawe czy będziesz miała szczęście do serduszka już 6+2 💚 |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.