AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
![]()
Praskovia |
Cześć dziewczyny, dzisiaj miałam pierwszą wizytę po pozytywnym teście i myślę, że można już założyć październikowy temat. U mnie dziś 6+3 i udało się zobaczyć serduszko! ♥️
Mam prawie półtorarocznego synka, też z października. To super miesiąc na rodzenie dzieci, więc ujawniajcie się dziewczyny! 😜 Jak wrzucać zdjęcia na forum? Na stronie https://pl.imgbb.com/ załadować wybrane zdjęcie, następnie wybrać z listy opcję „BBCode full linked” i wygenerowany link wkleić w komentarz. NASZE NAJBLIŻSZE WIZYTY: 05.06 (poniedziałek) — elforia 06.06 (wtorek) — Czeremcha (połówkowe), Agnuka, Fiolka85 07.06 (środa) — Czeremcha 08.06 (czwartek) — 09.06 (piątek) — 10.06 (sobota) — 11.06 (niedziela) — NASZE TERMINY: 01.10 — Sara30 💝 Lidia — Fiolka85 💙 Aleksander 02.10 — Kropka6 💝 Michalina — Praskovia 💙 03.10 — Laura321 💝 08.10 — elforia 💝 — mlia 09.10 — Karolinaklaudia 💙 10.10 — Freya21 💝 Iga — Menina 💝 12.10 — Agnuka 💝 — gabryśka 💝 13.10 — Mju 💝 — GrubAsia 💙 Konstanty — Evelina93 15.10 — Czeremcha 💙 Artur — Asiek94 💙 Adam 16.10 — galadriela 💙 17.10 — Meginka — 3 ciążą 💙 — Ania_1003 💝💙 19.10 — Mala_syrenka 💙 22.10 — Axon 23.10 — Eskalopka 💙 28.10 — Benita 💝 — Paulina2993 💙 29.10 — DorotaAnna 31.10 — Nadzieja97 — MinnieMe 💙 — MalgosiaKmK Wiadomość wyedytowana przez autora 5 czerwca, 20:21 GrubAsia, Agnuka, Betti37, S.Roszpunka, Benita, Willsee, unify, Asiek94 lubią tę wiadomość |
|
![]()
Freya21 |
Już myślałam, że tylko ja mam termin na październik 🙈 Praskovia, urodziłam córeczkę tego samego dnia co Ty synka, tylko 4 lata wcześniej 😉 bardzo, ale to bardzo nie chciałam rodzić drugiego dziecka na jesień, celowałam w kwiecień - jak do tego doszło nie wiem!😄
Ja jeszcze przed wizytą, mam na 20.02. Jestem 5+2. Praskovia, GrubAsia, Agnuka lubią tę wiadomość |
|
![]()
Karolinaklaudia |
Hej dziewczyny
![]() GrubAsia, Agnuka lubią tę wiadomość |
|
![]()
3 ciążą |
Cześć wszystkim
![]() ja narazie jestem po tęście ciązowym . Na Bete pójde dopiero w poniedziałek. jakoś się boję iść szybciej. Mam 37 lat i dwie wspaniałe córki 7 lat i 5 lat. jestem po ciązy pozamacicznej nie mam jednego jajowodowu miałam zabieg w marcu. we wrześniu poroniłam a teraz mam wspaniałe dwie kreski na tescie. rok 2022 był dla mnie cięzki mam nadzieje że teraz bedzie wszystko dobrze. marzyłam o tym aby urodzić w maju to jest mój miesiąc ![]() ![]() Czekałam na ten wątek ![]() GrubAsia, Agnuka lubią tę wiadomość |
|
![]()
Praskovia |
Ale fajnie, że już nas trochę jest! Mam nadzieję, że się tu wszystkie rozgościmy na długo! Trzymam kciuki za wasze wizyty i bety, koniecznie dawajcie znać.
Freya21 wrote:
Praskovia, urodziłam córeczkę tego samego dnia co Ty synka, tylko 4 lata wcześniej 😉
No proszę, ale super! 😊 Ja się bardzo cieszę, że znów październik, bo nie trzeba będzie kupować, żadnych nowych ciuszków! 🙈 GrubAsia lubi tę wiadomość |
|
![]()
elforia |
Cześć dziewczyny ☺️
Również czekałam na ten wątek i myślałam, że jestem sama 🙃 Ja mam w tym roku 36 lat i to moja 3 ciąża. Udało się po ponad 4 latach „starań” i bardzo się cieszę na październik ☺️ Mam identyczny termin jak z córką 10 lat temu 😂 Wizyta w sobotę 11.02 Dziś aktualnie 5+6tc Sprawdzałam bete i jej wynik z dziś to ponad 3000… przyrost o 165%… już więcej nie sprawdzam 🤷🏼♀️ Z objawów tylko senność i ogromne wzdęcia… 🤦🏼♀️ Wiadomość wyedytowana przez autora 9 lutego, 23:15 GrubAsia, Agnuka lubią tę wiadomość ![]() 2011 👦🏼❤️ 2013 👧🏼❤️ |
|
![]()
Agnuka |
Cześć Dziewczyny, to i ja się już ujawnię 🙂 wypatrywałam wątku 🤭
3 dni temu pozytywny test, zrobiony dopiero tydzień po terminie okresu, jak już byłam niemal pewna ciąży. Po takim czasie starań i tylu białych testach nie mogłam uwierzyć, że tym razem mogło się udać, trzęsłam portkami przed kolejną bielą na teście, rozczarowaniem i ciągle odwlekalam 🤦🏻♀️ w środę zrobiłam jeszcze betę i od razu 2,5 tysiąca 🙈 dzisiaj powtórka, żeby sprawdzić przyrost 🙂 Na stanie urocza czterolatka, również długo wystarana 🤷🏻♀️ i baaardzo chcąca rodzeństwa 🙈😁 GrubAsia, elforia lubią tę wiadomość |
|
![]()
GrubAsia |
Odważę się przywitać, bo co ma być to będzie 😉 dziś u mnie wypada 5t0d w poniedziałek beta była 388. Nie dociera do mnie jeszcze ,że to może być prawda 😊 mamy 2 letnią córeczkę, w maju 2022 miałam poronienie- wtedy od początku przyrosty bety były słabe, wolno biło serduszko aż się zatrzymało ok 8tyg.
Czekałam na ten wątek, mam nadzieję, że czas choć trochę przyspieszy - aby do 1 prenatatalnych 🥹 Agnuka lubi tę wiadomość ![]() "Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera" 3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r. Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów - 2 miesiące odpoczynku i : 04.02.2023 - || naturalny cud 10+4 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵 12+3 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰 17+4 225g akrobaty 🥹 |
|
![]()
Freya21 |
To może i ja napiszę więcej o sobie.
Mam 32 lata, w domu energiczna 5 latka, urodzona w październiku. Gdy zdecydowaliśmy się starać o drugie dziecko, celowaliśmy w kwiecień (z racji tego, że córka była niespodzianką, nie myślałam nawet o tym, że za pierwszym razem może nie wyjść, a bardzo nie chciałam rodzić na jesień). Pierwszy szok przeżyłam, jak dzień przed @ test był negatywny, a drugi jak nadeszła ![]() ![]() Z jednej strony jestem pełna obaw, z drugiej spokojna. Nie robiłam bety, pierwszą wizytę mam za 10 dni. Trzymam kciuki za Was (nas) dziewczyny ![]() GrubAsia, Agnuka lubią tę wiadomość |
|
![]()
Agnuka |
mam wynik dzisiejszej bety, pięknie wzrosła na 5934, czyli wg kalkulatora wzrost 137% 💗
ale już mam stres, bo zrobiłam sobie jeszcze magnez, progesteron i kwas foliowy. I o ile magnez jest w porządku, a miewam z nim problemy, tak progesteron bez szału, bo tylko 12,81 ng/ml, a kwas foliowy słabo - 3,33 ng/ml , gdzie norma zaczyna się od 4,6. I tutaj jestem w szoku, bo nigdy nie miałam z nim problemu, raz w roku kontrolowałam poziom przy okazji badań i zawsze było okej. W sierpniu 22 r. miałam 6,5 a teraz w kluczowym momencie taki spadek. Zaraz po pracy pędzę do apteki |
|
![]()
GrubAsia |
Agnuka wrote:
mam wynik dzisiejszej bety, pięknie wzrosła na 5934, czyli wg kalkulatora wzrost 137% 💗
ale już mam stres, bo zrobiłam sobie jeszcze magnez, progesteron i kwas foliowy. I o ile magnez jest w porządku, a miewam z nim problemy, tak progesteron bez szału, bo tylko 12,81 ng/ml, a kwas foliowy słabo - 3,33 ng/ml , gdzie norma zaczyna się od 4,6. I tutaj jestem w szoku, bo nigdy nie miałam z nim problemu, raz w roku kontrolowałam poziom przy okazji badań i zawsze było okej. W sierpniu 22 r. miałam 6,5 a teraz w kluczowym momencie taki spadek. Zaraz po pracy pędzę do apteki Agnuka lubi tę wiadomość ![]() "Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera" 3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r. Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów - 2 miesiące odpoczynku i : 04.02.2023 - || naturalny cud 10+4 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵 12+3 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰 17+4 225g akrobaty 🥹 |
|
![]()
Agnuka |
mam nadzieję, ze zaraz szybko wyrównam niedobory. Ale z tyłu głowy jednak jest, że wady cewy biorą się właśnie z niedoborów kwasu foliowego w początkowym etapie. Człowiek zawsze sobie coś wkręci 🙂
jeżeli chodzi o tydzień ciąży to wg kalkulatorów 5+1, ale szczerze powiedziawszy nie mam pojęcia kiedy była owulacja, bo moje ostatnie cykle totalnie coś mi się rozregulowały. Przy standardowych 26/27 dniach w grudniu było 33 dni, w styczniu 15 dni, a później okazało się, że jestem w ciąży... dlatego też tak zwlekałam z robieniem testu, bo myślałam, że nadchodzi kolejny dziwny cykl, tym razem dłuższy i dopiero w 34 dc zrobiłam test, a tam dwie grube krechy 🙂 Megi93 lubi tę wiadomość |
|
![]()
Ogoorkowa |
No w końcu nasz wątek! Cześć dziewczyny!
![]() U nas około 5+0 / 4+6. Wczoraj byłam u lekarza (tylko taki wczesny termin udało mi się złapać, chociaż próbowałam przełożyć na przyszły tydzień...), namierzyliśmy Kropka ulokowanego w dobrym miejscu, dostałam skierowania na badania i 25.02 idziemy szukać serduszka ![]() ![]() Agnuka, islanegra, S.Roszpunka lubią tę wiadomość |
|
![]()
elforia |
Agnuka wrote:
ale już mam stres, bo zrobiłam sobie jeszcze magnez, progesteron i kwas foliowy. I o ile magnez jest w porządku, a miewam z nim problemy, tak progesteron bez szału, bo tylko 12,81 ng/ml, a kwas foliowy słabo - 3,33 ng/ml , gdzie norma zaczyna się od 4,6. I tutaj jestem w szoku, bo nigdy nie miałam z nim problemu, raz w roku kontrolowałam poziom przy okazji badań i zawsze było okej. W sierpniu 22 r. miałam 6,5 a teraz w kluczowym momencie taki spadek. Zaraz po pracy pędzę do apteki Ja w tej ciąży badałam tylko TSH i bete. Tsh z 0,67 skoczyło na 4,7, wiec lekarz od razu podniósł mi dawkę leków. Reszty nie sprawdzałam, bo wole się nie stresować dodatkowo. Miałam w czwartek usg i pęcherzy był w dobrym miejscu. Jutro idę prywatnie do mojego lekarza prowadzącego i zobaczymy jaki termin wyznaczy i co powie 😊 ale jestem dobrej myśli 👌🏻 Agnuka lubi tę wiadomość ![]() 2011 👦🏼❤️ 2013 👧🏼❤️ |
|
![]()
Meginka |
Hejka 🙂 witam się również 🥰
Z moich obliczeń wynika, że termin porodu mam na 17.10, a dziś jestem 4+3. Pierwsza wizyta za 2 tygodnie, mam nadzieję zobaczyć już serduszko ❤ nie mogę się już doczekać tej wizyty i już myślę jak i kiedy o tym powiem dzieciom... 😄 Na pokładzie syn i córka, co 5 lat dzidziorek 😄 chciałam mniejsze odstępy, ale cóż, o każdą ciążę to była walka i długie starania... Ale doceniam to co mam ❤ Nie martwcie się, że nas mało, w lutym już się pojawiło tyle ⏸ że zaraz tu sie zaroi od październikowych brzuszków😄 Agnuka, GrubAsia lubią tę wiadomość |
|
![]()
Agnuka |
Ja prywatną wizytę umówioną mam na 21 lutego, ale to w innym mieście, tam gdzie docelowo chciałabym rodzić, natomiast w swoim mieście planuję chodzić na NFZ, żeby mieć kogoś na miejscu i skierowania na badania, bo pamiętam, że przy córce wszystko robiłam prywatnie i pochłonęło to mnóstwo pieniędzy 🤷🏻♀️ może uda mi się umówić na przyszły tydzień
|
|
![]()
Menina |
I ja wypatrywałam wątku:) Cieszę się, że już jest. Z daty miesiączki mam termin na 10.10. Wizytę mam za 2 tygodnie. Bety nie badałam. Mam wielką nadzieję, że z ciążą będzie wszystko dobrze. Jestem po ciąży biochemicznej w 2020 roku, po narodzinach synka we wrześniu 2021 i po poronieniu w listopadzie 2022 (dowiedziałam się na początku 11.tygodnia, ale szybko dostałam zielone światło do dalszych starań, bo obyło się bez zabiegu). Życzę każdej z nas nudnej ciąży.
Agnuka lubi tę wiadomość Franio 05 09.2021
![]() |
|
![]()
Sailor Moon |
Drogie przyszłe Mamy,
zwracam się z wielką prośbą o wypełnienie ankiety do mojej pracy magisterskiej pt. „Ocena stosowanej suplementacji diety oraz leków bez recepty przez kobiety w ciąży”: https://forms.office.com/r/8L17vnTf0L Ankieta jest skierowana do kobiet w ciąży, jest w pełni anonimowa i posłuży jedynie do celów naukowych. Z góry dziękuję za poświęcony czas i pomoc ❤️ |
|
![]()
Praskovia |
Hoho, jak zakładałam wątek myślałam, że długo będę sama, a tu proszę, trochę nas się już uzbierało. 🙈 Za jakiś czas, jak będziecie już miały wyznaczone daty porodu, zrobię listę w pierwszym wpisie.
Ja za miesiąc kończę 32 lata. W pierwszej ciąży strasznie szalałam i się potwornie wszystkim stresowałam, w tej staram się wyluzować. Nawet na betę nie szłam, bo wiem, że i to nieraz może przysporzyć stresu- „czy przyrost nie za mały, czy wystarczy, czy nie za duży, czyżby bliźniaki?!”. 😂 Ale też łatwiej mi nieco odpuścić, bo poprzednią ciążę miałam bezproblemową. Teraz moim największym zmartwieniem jest postępujące zmęczenie i wybór lekarza prowadzącego ciążę. Mieszkam w jednym z najmniej chyba rozwiniętych województw, dosłownie w środku lasu, z dala od większych miast i naprawdę nie wiem do kogo iść. Poprzednio miałam takie przygody z lekarzami, że na samą myśl mi się włos jeży na głowie. Agnuka, ja o pierwszej ciąży dowiedziałam się późno, bo test przed @ wyszedł negatywny, a że mieliśmy remont, to głowę miałam zajętą czym innym i nie zauważyłam, że mi się potem spóźnia 3 tyg. I w tym czasie, właśnie w tych newralgicznych pierwszych tygodniach, robiłam takie rzeczy, że potem całą ciążę byłam za przeproszeniem obsrana, bo wszelkie impregnowanie, malowanie i ścieranie rozpuszczalnikiem to była moja codzienność. Więc wiem jak to jest jak sobie człowiek wkręci. Ale szybciutko ten kwas foliowy nadrobisz i będzie dobrze! Agnuka lubi tę wiadomość |
|
![]()
Karolinaklaudia |
Mam na imię Karolina,mam 29 lat,staramy sie od kwietnia ubiegłego roku ale nie cały czas.. ponieważ mieliśmy przerwy, bardzo sie bałam po stracie która była dokładnie rok temu w dzień w którym w tej ciąży zobaczyłam 2kreski🥹🥹
Jak tam dzis Wasze samopoczucie ?☺️ Ja cały dzień taka zmęczona ..ledwo w pracy dałam rade wysiedzieć.. U mnie w pracy już dziewczyny wiedza o ciąży ,musiałam powiedzieć od początku ponieważ juz mi lekarz zaznaczył ze mam ciaze wysokiego ryzyka ,zreszta opisałam w pierwszym poście. Już ostatnio mi zagadywał o l4 ale ja bym wolała pracować bo czas mi szybciej zleci ,przeraża mnie myśl ze bym musiała siedziec w domu ..tym bardziej ze moje życie kręci się na mega szybkich obrotach ,uczelnia w weekend ,praca w tygodniu ..nie wyobrażam sobie nagle się położyć ale oczywiście nawet się nie zająknie jak mi lekarz coś powie .. ostatnia stratę bardzo przeżyłam ..nie obyło się bez wizyt u psychologa .. bardzo teraz się boje ,dlatego powiedziałam już mojej dyrektorce żeby szukali kogoś na zastępstwo bo różnie może być.. na szczęście ja mam bardzo dobra atmosferę i relacje w pracy wiec każdy trzyma kciuki i mi gratuluje,dobrze ze praca sie nie muszę stresować. Jeśli chodzi o rodzine to wie póki co tylko siostra ..chcemy z mężem poczekać do skończonego 3msca ,ale jak to wyjdzie to nie wiem ..A jak tam u Was wyglada sytuacja ?☺️ |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.