AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
|
||
![]()
Hope2018 |
Hej Kobietki.
Chciałam zapytać Mamusie ktore robiły test Nifty w którym tygodniu się zdecydowalyscie? ja mam pobranie zaplanowanie na 11+4 i tak myślę czy to nie za wczesnie. Dodam że tak zapisał mnie lekarz:) |
|
![]()
Fortitudo |
Ja miałam robione w 21 tc
![]() ![]() ![]() |
|
![]()
Hope2018 |
o matko...to strasznie późno:) wtedy to na pewno wystarczająca ilość DNA lozyskowego juz jest:)
a w jakiej formie przychodzą te wyniki? |
|
![]()
klarunia1978 |
Ja miałam panoramę w 11+3
|
|
![]()
malinka26 |
Ja robiłam w 13tyg
malinka26
|
|
![]()
Eszkilu |
11+2, ilość DNA 9%, więc dobrze. Wynik po tygodniu na mailu.
![]() ![]() Gameta Gdynia od 2016 r. |
|
![]()
Asiaf |
Ja w 13 tyg. Wynik jako prawidlowy lub nieprawidlowy. U mnie prawidlowy "nie stwierdzono podwyzszonego ryzyka trisomii chromosomow 21, 18 lub 13 pary. Potem wymienione sa zespoly delecji, ktorych nie stwierdzono i płeć
![]() Wiadomość wyedytowana przez autora 9 maja 2018, 19:39 Antoś
![]() |
|
![]()
Asiaf |
Aha u mnie nie bylo możliwości odebrania przez maila. Musialam w centrum gdzie mialam pobrana krew. Odebral moj maz poniewaz byl upowazniony
![]() Antoś
![]() |
|
![]()
ziuta.w |
Asiaf wrote:
Ja w 13 tyg. Wynik jako prawidlowy lub nieprawidlowy. U mnie prawidlowy "nie stwierdzono podwyzszonego ryzyka trisomii chromosomow 21, 18 lub 13 pary. Potem wymienione sa zespoly delecji, ktorych nie stwierdzono i płeć
![]() Asiaf, a czy wiesz może czy można sobie zażyczyć bez informacji o płci? ![]() ![]() |
|
![]()
Asiaf |
Można bez inf. O plci. Przed pobraniem krwi wypelnia sie dokument w którym sie to zaznacza
![]() ziuta.w lubi tę wiadomość Antoś
![]() |
|
![]()
Hope2018 |
dzięki dziewczyny! widze ze ilość cffDna nie tyle nawet zalezy od czasu co tez od danej Kobietki.
a jaka jest minimalna wartość pozwalająca t9 zbadać? rozumiem ze ilość DNA nie wpływa na samy wynik? w sensie nie jest tak ze mniejsza zawartość procentowa cffDNA równa się mniejsza wiarygodność testu albo cos w tym stylu? |
|
![]()
Asiaf |
Badanie wykonuja od 3,5% cffdna. Niskiecryzyko trisomii to 99,9% pewności dla kazdego wyniku. Choc wiadomo im wiecej cffdna tym latwiej im go pewnie wykonac. Na ich stronie jest zakladka z najczesciej zadawanymi pytaniami. Wszystko jes tsm wyjaśnione, pomogło mi to podjąć decyzję i zdecydowałam sie na Nifty choć mialam skierowanie na amniopunkcje.
Antoś
![]() |
|
![]()
ziuta.w |
Asiaf, czy mogę zapytać jakie wskazania do amnio miałaś?
![]() |
|
![]()
Asiaf |
Podwyzszona przeziernosc: 3,5 cm
Antoś
![]() |
|
![]()
Asiaf |
Hope2018 wrote:
rozumiem ze ilość DNA nie wpływa na samy wynik? w sensie nie jest tak ze mniejsza zawartość procentowa cffDNA równa się mniejsza wiarygodność testu albo cos w tym stylu?
Wiadomość wyedytowana przez autora 29 maja 2018, 14:16 Antoś
![]() |
|
![]()
Hope2018 |
dziękuję Ci bardzo:)
bardzo mi pomogłas. myślę ze zrobię to w tym 11+4, najwyżej powtórzę jesli bedzie za malo CffDna. tez chce znac zarówno informacje dotyczące innych wad jak i płci:) rozumiem że u Ciebie wszystko ten test rozjaśnil i moglas spokojnie cieszyc sie ciąża;) |
|
![]()
Asiaf |
Tak, kamien spadl mi z serca, to byla bardzo dobra decyzja, bo spokoj jest bardzo wazny, trzymam kciuki za Wasze wyniki
![]() Wiadomość wyedytowana przez autora 10 maja 2018, 18:05 Antoś
![]() |
|
![]()
canhota |
czy któres z testów nipty wykrywaja triploidie?
|
|
![]() |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.