BellyBestFriend
Odpowiedz
Forum > W ciąży - ogólne > NFZ Warszawa - ginekolog położnik
Rozpocznij swój osobisty, inteligentny kalendarz ciąży BellyBestFriend!
Oceń ten wątek:
AUTOR
WIADOMOŚĆ

Jagnasam
Koleżanka
4

Wysłany: 26 lipca 2017, 21:41
Cytuj | (0) | Zgłoś
Dziewczyny czy możecie polecić lekarzy, którzy prowadzą Wasze ciąże w Warszawie? Najlepiej Wola, Bemowo, Żoliborz, Bielany. Inne dzielnice też mogą być :)

Jagnasam
Koleżanka
4

Wysłany: 30 lipca 2017, 09:27
Cytuj | (0) | Zgłoś
Ponawiam prośbę o polecenie dobrego lekarza na NFZ w Warszawie, który nie straszy pacjentek i jest odpowiedzialny za to co robi.

Dorka87
Autorytet
865

Wysłany: 3 sierpnia 2017, 13:41
Cytuj | (0) | Zgłoś
Ja chodzę teraz na Ursynowie do dr Haliny Żak,przychodnia Vertimed. Jest ok. Ma usg w gabinecie i na każdej wizycie robi

Jagnasam
Koleżanka
4

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 18:17
Cytuj | (0) | Zgłoś
Dorka87 wrote:
Ja chodzę teraz na Ursynowie do dr Haliny Żak,przychodnia Vertimed. Jest ok. Ma usg w gabinecie i na każdej wizycie robi
Dzięki za info.

Zapisałam się kilka dni temu do ginekologa w przychodni przy ul. Romera 4. Idę w przyszłym tygodniu.

kasiaa..
Autorytet
195

Wysłany: 4 sierpnia 2017, 19:03
Cytuj | (0) | Zgłoś
Jagnasam wrote:
Dzięki za info.

Zapisałam się kilka dni temu do ginekologa w przychodni przy ul. Romera 4. Idę w przyszłym tygodniu.
Na romera 4 prowadziłam ciąże u dr Noarniakowskiego chyba troche nazwisko przekreciłam :) ale jakoś tak .. Lekarz zna sie na swojej pracy ale jest nieprzyjemny dużo nie mówi w sumie nic nie mówi jak sie nie dopytasz :) Wiem,że jeszcze pracuje ja ciaze prowadziłam daawnooo u Niego moze sie zmienił z biegiem lat :)

Wiadomość wyedytowana przez autora 4 sierpnia 2017, 18:52

201610141756.png
201802217352.png

Jagnasam
Koleżanka
4

Wysłany: 5 sierpnia 2017, 19:53
Cytuj | (0) | Zgłoś
kasiaa.. wrote:
Na romera 4 prowadziłam ciąże u dr Noarniakowskiego chyba troche nazwisko przekreciłam :) ale jakoś tak .. Lekarz zna sie na swojej pracy ale jest nieprzyjemny dużo nie mówi w sumie nic nie mówi jak sie nie dopytasz :) Wiem,że jeszcze pracuje ja ciaze prowadziłam daawnooo u Niego moze sie zmienił z biegiem lat :)

Bylam u tego lekarza w tamtym roku, ponieważ nie miałam regularnych cykli (średnio co 60 dni). Chciałam potwierdzić czy nie mam PCOS. USG mi oczywiście nie zlecił bo po co :) skoro miałam ponad rok temu. Był dla mnie uprzejmy. Miałam jednak wrażenie, że nie ogarnia. Po wielu moich pytaniach i wątpliwościach w końcu dał mi skierowanie na kilka hormonów. Na drugiej wizycie bez podania żadnej diagnozy doktor powiedział: tak juz Pani ma, z tym się Pani urodziła i z tym Pani umrze. Nie zgodziłam się z opinią lekarza, ponieważ tak wcześniej nie miałam;)

Zapisałam się do Pani doktor, ale nigdy u niej nie byłam. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku z moją ciążą.

Jagnasam
Koleżanka
4

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 09:07
Cytuj | (0) | Zgłoś
Byłam u na wizycie na NFZ u Pani doktor przyjmującej na Romera 4. Co prawda zrobiła wywiad. Zdziwiła się, że biorę Luteinę i Duphaston. Po czym powiedziała, że najpierw mam zrobić USG żeby sprawdzić czy płód się rozwija i przyjść do niej za 2 tygodnie to da skierowanie na badania zalecane przez NFZ.

Zastanawiało mnie dlaczego sama nie może potwierdzić ciąży - zrobić USG w gabinecie (miałam USG z 5 tygodnia bez widocznej akcji serca) skoro w pokoju miała pełną aparaturę?

Następnie od Pani położnej dowiedziałam się, że niestety nie ma miejsca na USG w ciągu najbliższych 2 tygodni.

Będę szukać dalej dobrej przychodni i lekarza.

Ilona92
Autorytet
1660

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 11:07
Cytuj | (0) | Zgłoś
Próbowałaś na Karowa?

qb3cj48ah5hohfgu.png
klz9krhmxrpn9h80.png

Jagnasam
Koleżanka
4

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 13:31
Cytuj | (0) | Zgłoś
Ilona92 wrote:
Próbowałaś na Karowa?
Jeszcze nie, ale dzięki za podpowiedź. Za tydzień idę prywatnie wizytę.

Ilona92
Autorytet
1660

Wysłany: 11 sierpnia 2017, 14:24
Cytuj | (0) | Zgłoś
Terminy sa znośne

qb3cj48ah5hohfgu.png
klz9krhmxrpn9h80.png

olasicka
Debiutantka
0

Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:44
Cytuj | (0) | Zgłoś
Ja chodze do szpitala Medicover i tam też będę rodzić. Nie ma problemu z terminami, lekarz w porządku, miły, widać, że zależy mu na komforcie pacjentki. Jestem b.zadowolona, bo przy poprzedniej ciąży miałam problemy ze znalezieniem dobrego ginekologa- położnika, no dlatego tez rodziłam na fundusz. Tym razem wolalam wybrać prywatną placówkę.

olasicka

Lalalajka
Nowa
0

Wysłany: 10 grudnia 2017, 13:50
Cytuj | (0) | Zgłoś
Moją ciążę prowadzi prof. Jan Peterek, przyjmuje w Centrum w Ober Clinic (blisko szpitala Dzieciątka Jezus). Byłam na dwóch wizytach na NFZ ale podejście lekarza koszmarne, skierowania na badania mi wypisywał z łaski. Dlatego szukałam lekarza prywatnie, koleżanka mi poleciła profesora Peterka właśnie. Cudowny lekarz i człowiek, bada bardzo dokładnie, jestem lekką panikarą i umie mnie uspokajać i rozwiewa wszystkie moje wątpliwości :)

Leira
Autorytet
1192

Wysłany: 27 grudnia 2017, 22:46
Cytuj | (0) | Zgłoś
olasicka wrote:
Ja chodze do szpitala Medicover i tam też będę rodzić. Nie ma problemu z terminami, lekarz w porządku, miły, widać, że zależy mu na komforcie pacjentki. Jestem b.zadowolona, bo przy poprzedniej ciąży miałam problemy ze znalezieniem dobrego ginekologa- położnika, no dlatego tez rodziłam na fundusz. Tym razem wolalam wybrać prywatną placówkę.

Ile zapłacisz za poród w Medicover?

f2w3ikgnnjbzwgbk.png

Illą
Koleżanka
1

Wysłany: 28 marca 2018, 17:20
Cytuj | (0) | Zgłoś
Czy ktoś się orientuje, jakie są terminy oczekiwania na wizytę na NFZ. Leczyłam się w poradni przy Starynkiewicza. Jestem w 5. tygodniu ciąży i czekanie miesiąc na pierwszą wizytę to za długo. Idę jutro prywatnie, ale koszty prowadzenia całej ciąży i badań są za duże. Stąd moje powyższe pytanie

"... Proście, a bedzie wam dane..."

Daniela21
Przyjaciółka
34

Wysłany: 28 marca 2018, 17:45
Cytuj | (0) | Zgłoś
Jagnasam wrote:
Jeszcze nie, ale dzięki za podpowiedź. Za tydzień idę prywatnie wizytę.
Hej! I udało Ci się znaleźć wtedy fajnego lekarza na NFZ? Bardzo jestem ciekawa :) daj znać :)

3jgxyx8dm1ixfkj7.png
Mama Aniołka [*] 14tc - 25.04.2017
Niedoczynność tarczycy - Letrox 50mg i 75mg
Planujemy ślub 10.08.2019 ❤

Vienne
Przyjaciółka
46

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 06:52
Cytuj | (0) | Zgłoś
Pani doktor Mazanowska Natalia z Balumedu
Pani doktor jest miłą i dokładną osobą. Wizyta przebiegła sprawnie i bezboleśnie, w miłej atmosferze. Pani doktor odpowiada na pytania, mówi na bieżąco co robi i czy wszystko jest w porządku.

Jest bardzo delikatna oraz wizyta przebiega spokojnie

Na stronie jest kontakt http://balumed.pl/uslugi/pracownia-usg-echo-serca/

Wiadomość wyedytowana przez autora 24 sierpnia 2020, 15:02

Ilona92
Autorytet
1660

Wysłany: 24 września 2020, 19:17
Cytuj | (0) | Zgłoś
Ja prowadzę ciąże u dr Szczudlik w imid. Nie mogę nic sobie zarzucić. Ja tez tam chodzę do doabetologa wiec dostałam skierowanie i wizytę Miałam w 5 dni

qb3cj48ah5hohfgu.png
klz9krhmxrpn9h80.png

szykyzia
Nowa
0

Wysłany: 1 lutego 2021, 11:36
Cytuj | (0) | Zgłoś
A ja chodzę do https://innova-med.pl/https-innova-med-pl-lekarz-specjalista-ginekologii-i-poloznictwa-katarzyba-szkup/ Pani przyjmuje na Bronikowskiego 1/10a w Warszawie. Ja jestem bardzo zadowolona, na wszystkie moje pytania Pani umiała odpowiedzieć. Nigdy nie miałam tak miłych wizyt u ginekologa.

Arowana14
Znajoma
2

Wysłany: 21 stycznia 2022, 20:52
Cytuj | (0) | Zgłoś
Na NFZ nie polecę, ale jakbyście chciały chodzić jednak prywatnie to polecam "Gabinety Lekarskie Łucka" na ul. Łucka 18. Ja chodzę do nich do ginekologa i polecam. Mają też poradnię cukrzycową, dietetyczną i laktacyjną. Wszystko w jednym miejscu. To wygodna spawa.

Aga

Marzena_K
Nowa
0

Wysłany: 22 lutego 2022, 23:05
Cytuj | (0) | Zgłoś
Ja też chodzę prywatnie, do Babka Medica na Słomińskiego. Moim ginekologiem jest tam pani Siemion Małgorzata, którą bardzo polecam. Długo czekałam na tę ciążę, więc teraz chce być pod możliwie najlepszą opieką :)

Dowiedz się więcej o swojej ciąży!

Sprawdź BellyBestFriend Premium

• kontrola przyrostu wagi
  • śledzenie rozwoju ciąży
  • dieta dla ciąży

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do BellyBestFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)