BellyBestFriend
Odpowiedz
Forum > W ciąży - ogólne > Muzyka w ciąży
Rozpocznij swój osobisty, inteligentny kalendarz ciąży BellyBestFriend!
Oceń ten wątek:
AUTOR
WIADOMOŚĆ

kalitria
Autorytet
755

Wysłany: 24 lutego 2014, 16:58
Cytuj | (2) | Zgłoś
Bardzo bym chciała czas ciąży spędzić jak najlepiej, jak najzdrowiej, jak najrelaksującej (jeśli jest takie słowo w ogóle) i przyszło mi na myśl: czego słuchają mamy w ciąży? Jestem jak najbardziej za puszczaniem muzyki spokojnej, relaksacyjnej i wpadło mi w oko radio dla mam, które oczekują swoich pociech.

http://www.radio4baby.pl/pregnant-women

Czy któraś z was słucha tego radia? Jeśli macie jakieś swoje propozycje bardzo chętnie bym je poznała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora 24 lutego 2014, 17:37

Kajaoli, le'nutka lubią tę wiadomość

zud3vfxm61o98pcc.pngrelgtrd8tf5uttyg.png

maja89waw
Autorytet
929

Wysłany: 24 lutego 2014, 17:04
Cytuj | (1) | Zgłoś
O nie wiedziałam, że jest radio dla kobiet w ciąży :) Ja słucham muzyki z płyt. Ostatnio mężuś zaopatrzył mnie w niezłą kolekcję, a mamy też wiele z poprzednich lat. Ostatnio słucham Grechuty, Stinga, Claptona, muzyki filmowej - Secret Garden - polecam piękna muzyka, Scent of a woman i klasyka - Pavarotti, Bocelli i mam taki komplet 4 płyt - The best Classics... Ever.

kalitria lubi tę wiadomość

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg

magdalena
Autorytet
1163

Wysłany: 24 lutego 2014, 17:13
Cytuj | (0) | Zgłoś
ja na początku słuchałam muzyki relaksacyjnej uspakajało mnie to :)

dqpri09knl7nzqjn.png

nutka
Autorytet
2184

Wysłany: 24 lutego 2014, 18:59
Cytuj | (0) | Zgłoś
Ja słucham bardzo różnej muzyki, po prostu tego co lubię.:) I śpiewam dużo;) Ale radio fajne!:)

f2w39n73l8deede4.png
90zm9tq.png
Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!

mychowe
Autorytet
966

Wysłany: 24 lutego 2014, 19:52
Cytuj | (2) | Zgłoś
Muzyka relaksacyjna, klasyczna, jak najbardziej... ostatnio jak sluchalam relaksacyjnej to cały brzuch mi się ruszal, mala tańczyła :)

kalitria, magdalena lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>

kalitria
Autorytet
755

Wysłany: 24 lutego 2014, 23:11
Cytuj | (1) | Zgłoś
Mnie w obecnym stanie relaksujaca muzyka tak relaksuje ze chce mi sie tylko spac :) Jestem na etapie szukania i ciągnie mnie na Vivaldiego. Maja - niezla kolekcja, dzieki za podpowiedz.

Macie jeszcze jakies polskie propozycje? Invision-Board-France-545.gif

mychowe lubi tę wiadomość

zud3vfxm61o98pcc.pngrelgtrd8tf5uttyg.png

moni_c
Autorytet
1152

Wysłany: 25 lutego 2014, 07:40
Cytuj | (0) | Zgłoś
Jak już klasyka to Mozart najlepiej działa na dzieci :) ja się nasłuchałam w ciaży i Mały usypiał przy tej muzyce :) Teraz usypia przy suszarce i odkurzaczu :D to jest dla niego najlepsza muzyka ;)

mc1d28t.png
zabawa.gif
20100828580113.png

[konto usunięte]

Wysłany: 25 lutego 2014, 07:52
Cytuj | (0) | Zgłoś
Ja córce w brzuchu puszczałam muzykę klasyczną, teraz córka dba o młodsze rodzeństwo i puszcza mu ulubioną muzykę - disco polo :P

Julkaa
Koleżanka
12

Wysłany: 17 marca 2014, 18:47
Cytuj | (0) | Zgłoś
Ja kupiłam muzykę dla bobasa Raimond Lap. Można znaleźć na allegro różne części. Koleżanki bardzo chwaliły więc na jedną (czerwoną) się skusiłam i puszczam Malutkiej. Mam nadzieję że słyszy ;).

Kajaoli
Autorytet
1843

Wysłany: 18 marca 2014, 21:31
Cytuj | (0) | Zgłoś
A ja obecnie slucham muzyki relaksacyjnej do jogi jak np. Snatam Kaur
Wspanialy glos i energia, czasami jak mnie nachodzi to nawet z nia sobie spiewam i to mnie bardzo relaksuje, mam nadzieje, ze dzidziusia tez :)
Chetnie poslucham radia poleconego przez ciebie Kalitria, nie wiedzialam, ze cos takiego istnieje.
Pozdrawiam wszystkich :)

Nasz kochany Charlie
2yeelwj.png
Moje dwa male Aniolki 8.07.2013 (22tc)
ajwwu6bdp5zi82q8.png

le'nutka
Ekspertka
326

Wysłany: 18 marca 2014, 21:50
Cytuj | (0) | Zgłoś
o jak fajnie że jest takie radio, jutro od rana sobie zapodam :) ja jakoś wcześniej o tym nie pomyślałam ale ostatnio gdzieś w necie widziałam że jest zestaw 2 płyt cd "Dla brzuszka i dla maluszka" za 30zł i chyba kupię sobie a raczej nam :)

relg2n0a1g998ci6.png

Dowiedz się więcej o swojej ciąży!

Sprawdź BellyBestFriend Premium

• kontrola przyrostu wagi
  • śledzenie rozwoju ciąży
  • dieta dla ciąży

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do BellyBestFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)