AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
![]()
lilly. |
MAJOWE MAMY 2020 ☀️🌿🌸
23.04 💕Aga80 - 👦🏻 Tomek 🤱🏻 27.04 28.04 💕Kira91 - 👧🏻 Wiktoria 🤱🏻 29.04 29.04 💕Ajka - 👧🏻 Weronika 🤱🏻 14.04 💕Mwm - 👦🏻 🤱🏻 29.04 02.05 💕Frufru - 👦🏻 Jakub 🤱🏻 28.04 03.05 💕Jeheria - 👦🏻 Maciej 🤱🏻 10.05 💕Andzia86 - 👦🏻 Maciej 🤱🏻 26.04 05.05 💕Endi1990 - 👧🏻 Antonina 🤱🏻 04.05 💕Sayuri - 👧🏻 Julia 🤱🏻 05.05 💕Karolllla - 👦🏻 Oliwier 🤱🏻 17.04 06.05 💕Mysza1986 - 👦🏻 Lucjan 🤱🏻 01.05 07.05 💕Bona - 👧🏻 Nikola 🤱🏻 09.05 💕Cer - 👦🏻 Wojtek 🤱🏻 01.05 08.05 💕Niki2803 - 👧🏻 Judyta 🤱🏻 26.04 10.05 💕Lilly. - 👦🏻 Leo 🤱🏻 11.05 💕Marylove123 - 👧🏻 Nela 🤱🏻 17.05 💕Stworka - 👦🏻 Jeremi 🤱🏻 04.05 💕Mimi - 👧🏻 Wiktoria 🤱🏻 10.05 💕Kakarii - 👦🏻 Leon 🤱🏻 23.04 11.05 💕Mimi1987 - 👦🏻 Leon 🤱🏻 20.05 💕Mamuśka 90 - 👦🏻 Hubert 🤱🏻 18.05 12.05 💕Szatanka - 👧🏻 Liliana 🤱🏻 13.05 17.05 💕PattisonBM - 👧🏻 Lilianna 🤱🏻 16.05 19.05 💕Kat20maj2020 - 👦🏻 Ignacy 🤱🏻 22.05 20.05 💕Drzemka - 👦🏻 Jakub 🤱🏻 16.05 💕Carla - 👦🏻 Julian 🤱🏻 23.05 22.05 💕Hortensja - 👧🏻 Róża 🤱🏻 06.05 25.05 💕Jeffcia - 👦🏻 Maksymilian 🤱🏻 28.05 26.05 💕Takmala - 👧🏻 💕Kate88 - 👧🏻 Oliwka 🤱🏻 14.05 💕Korna - 👦🏻 Mattias 🤱🏻 31.05 💕Klaudia24 - 👦🏻 Wojtuś 🤱🏻 23.05 27.05 💕PLPaulina - 👧🏻 Natalia 🤱🏻 21.05 29.05 💕Catlady - 👦🏻 Tadzik 🤱🏻 30.05 31.05 💕Lipcowka86 - 👦🏻 Antoś 🤱🏻 19.05 💕Izape_91 - 👧🏻 Zosia 🤱🏻 31.05 07.06 💕 Zieziulka - 👧🏻 Antosia 🤱🏻 24.05 👧🏻 Dziewczynka 👦🏻 Chłopiec WYPRAWKA ODDZIAŁ POŁOŻNICZY DLA MAMY: -podkłady ginekologiczne 10 sztuk -majtki jednorazowe -ręcznik -kosmetyki -tantum rosa 5 saszetek,kubeczek jednorazowy lub butelka 1/2 litra do płukania -wkładki laktacyjne 10 par -stanik laktacyjny -krem do brodawek lub maść Maltan -koszula nocna rozpinana -woda niegazowana -kubek, sztućce -papier toaletowy -ręcznik papierowy -skarpetki -telefon i ładowarka DLA DZIECKA: -20 pieluszek jednorazowych -chusteczki nawilżane -krem przeciw odparzeniom do pupy DLA TATY: -wygodne ubranie -obuwie na zmianę -coś do jedzenia (batoniki itp) -koszulka na zmianę (na sali porodowej jest bardzo gorąco) SALA PORODOWA -dokumenty: karta ciąży, dokument potwierdzający grupę krwi, dowód osobisty, dowód ubezpieczenia -klapki/kapcie plus klapki pod prysznic -ręcznik -płyn do mycia -szlafrok -1,2 litry wody niegazowanej najlepiej z dziubkiem -ręczniki papierowe DZIEŃ WYPISU -ubranko dla dziecka w zależnosci od pory roku -body, koszulka, kaftanik -sweterek -pajacyk -bawełniana czapeczka -kocyk -pieluszka tetrowa -fotelik samochodowy, nosidełko WYPRAWKA DO DOMU UBRANKA: -body 100% bawełna -pajacyki -rampersy -kaftaniki (bluzeczki) -spodenki lub śpiochy (spodenki zasłaniające stópki) -sweterek lub bluza -kurteczka -czapeczki cienkie -skarpetki SPANIE: -łóżeczko / kołyska / kosz Mojżesza -materac (zwróć uwagę czy nie zapada się na krawędziach) -podkład (ochraniacz ) na materac (żeby materac nie był zmoczony) -prześcieradła -rożek / otulacz / kokon -kocyki -https://www.instagram.com/lapinati_com/ KĄPIEL: -wanienka -ręczniki z kapturkiem -termometr do wody -płyn lub olejek KARMIENIE: -laktator -pojemniki / woreczki do przechowywania pokarmu -opcjonalnie: poduszka do karmienia -butelki + smoczki do butelek (przy karmieniu mm) -podgrzewacz do butelek (koniecznie musi utrzymywać temperaturę!) -sterylizator -szczotka do mycia butelek + stojak na butelki po myciu PRZEWIJANIE I HIGIENA: -przewijak (+ materacyk, można kupić przewijak na łóżeczko) -prześcieradełka na przewijak (2-3) -pieluchy tetrowe białe / kolorowe (10-15) -pieluchy bambusowe -pieluszki jednorazowe -chusteczki nawilżane -suche chusteczki -krem na odparzenia (z cynkiem, do zadań specjalnych gdy pupa się odparzy) -krem do pupy (taki do zmiany pieluszki) -delikatny krem do twarzy (przed wyjściem z domu) -patyczki higieniczne dla dzieci -waciki / gaziki -termometr -organizery -przybory kosmetyczne: grzebyczek, nożyczki do paznokci, aspirator do noska. -aspirator do noska (wiele mam poleca katarek lub elektroniczny https://naszsmyk.pl/pl/p/Haxe-Aspirator-do-nosa-skuteczny-odciagacz-kataru/3655) -kosz na brudne pieluchy + wkłady -kosz na pranie (oddzielny kosz na brudne ciuszki maluszka) LEKI I ZDROWIE: -sól fizjologiczna w ampułkach -woda morska - spray do noska np frida -octenisept (pielęgnacja pępka) -kropelki espumissan / sab simplex - na kolki -witamina K i D (jeśli KP, przy MM tylko wit D) -czopki glicerynowe - na zaparcia -termofor (np. z pestek wiśni. naturalny i bezpieczny, bezpieczniejszy niż ten tradycyjny bo nie używamy wrzątku. jest naturalny bo nie ma gumy a w środku są normalne pestki z wiśni. po nagrzaniu trzyma ciepło bardzo długo i pachnie + pestki fajnie masują) -coś przeciwbólowego dla niemowląt np pedicatamol - w razie choroby, gorączki -rurki WINDI SPACER: -wózek + akcesoria typu folia czy torba, zwykle w zestawie ->Aero tutis (lekki i dobrze się prowadzi) ->Stokke trailz (bardzo solidny i z najwyższą gondolą) ->Cybex priam (miejski) ->Jane (lekki) -fotelik + adaptery -do środka prześcieradełko -lekki kocyk -chusta do noszenia DLA MAMY: -wkładki laktacyjne -podpaski duże i podkłady (np canpol) -koszule do karmienia / piżamy -staniki do karmienia -herbatka na laktację BOCIANEK lub FEMALTIKER -tantum rosa do pielęgnacji krocza -maść purelan na popękane brodawki -muszle laktacyjne, nakładamy na obolałe piersi, szybciej goją się sutki -nakładki do karmienia, pomagają karmić jeśli maluszek nas pogryzie INNE: -nawilżacz powietrza (wilgotność powinna wynosić 40-60%) -lampka nocna -proszek do prania dziecięcych ciuszków -termometr pokojowy do pokoju / kącika maluszka jeśli nie masz -smoczki -niania elektroniczna (są z monitorem oddechu) -mata edukacyjna -leżaczek Wiadomość wyedytowana przez autora 14 kwietnia, 16:26 Katy, Szczęśliwa Mamusia, Beti82, Szczesliwa ledwo zywa, Rene, Manna, Kira91, Hortensja, DTJ86, Nataszka2200, Endi1990, Marylove, Andzia86, sayuri, Bona, Jeheria, PattisonBM, Ajka, Niki2803, Takmala, Frufru, Buena88, Mimi1987, Korna, Monia88 lubią tę wiadomość |
|
![]() [konto usunięte] |
NewYork wrote:
Zapraszam Mamusie z terminem na MAJ 2020
![]() Moje ogromne gratulacje ❤❤ maj jest cudnym miesiącem, sama jestem mamą majową. Życzę Tobie jaki wszystkim majowym mamą zdrowo donoszonych ciąż niech maleństwa rosną ❤❤. Kwietniowa mama 2017 ❤, oraz Majowa 2019. ❤ Wiadomość wyedytowana przez autora 14 sierpnia 2019, 09:13 NewYork lubi tę wiadomość |
|
![]()
Beti82 |
Heeej
Ja mam termin na ok 25 kwietnia jezeli wszystko bedzie ok.Czekam na 2 bete Moze zacisne nogi i załapie sie na Maj ![]() NewYork, Seli lubią tę wiadomość |
|
![]() [konto usunięte] |
Beti82 wrote:
Heeej
Ja mam termin na ok 25 kwietnia jezeli wszystko bedzie ok.Czekam na 2 bete Moze zacisne nogi i załapie sie na Maj ![]() Trzymam mocno kciuki za piekny przyrost bety i czekamy na kolejne majowe mamunie 💕💕 Beti82 lubi tę wiadomość |
|
![]()
Angie1212 |
Gratulacje.
Majowa Mama 2019 ![]() NewYork lubi tę wiadomość |
|
![]()
Beti82 |
NewYork wrote:
Trzymam mocno kciuki za piekny przyrost bety i czekamy na kolejne majowe mamunie 💕💕
![]() To bardzo wyczekiwana ciąza wiec sie boje.A Ty na kiedy masz termin ? Pewnie tez koncówka kwietnia ? ![]() NewYork lubi tę wiadomość |
|
![]() [konto usunięte] |
Beti82 wrote:
Dziekuje
![]() To bardzo wyczekiwana ciąza wiec sie boje.A Ty na kiedy masz termin ? Pewnie tez koncówka kwietnia ? ![]() Wychodzi 30.04 wiec.tak na granicy licze ze to bedzie jednak maj:) W poniedzialek pedze na bete, trzymajcie kciuki !mam nadzieje ze nas przyjedzie Wiadomość wyedytowana przez autora 25 września 2019, 22:04 Beti82, Angie1212, Manna, AgaRydz lubią tę wiadomość |
|
![]()
Szpilkka |
Beti82 wrote:
Heeej
Ja mam termin na ok 25 kwietnia jezeli wszystko bedzie ok.Czekam na 2 bete Moze zacisne nogi i załapie sie na Maj ![]() Majówki, gratulacje dla was ![]() Toonney, NewYork lubią tę wiadomość ![]() ![]() |
|
![]()
Bluberry |
Gratulacje i spokojnych ciąż.. 🤰 niech się rodzą zdrowe cudowne wiosenne dzieciaczki 👶
![]() Pozdrawiam 😊 majówka 2015 NewYork, Nataszka2200 lubią tę wiadomość Janek 2015❤️Marysia 2019❤️Wojtek 2020❤️
|
|
![]()
Toonney |
Beti82 wrote:
Heeej
Ja mam termin na ok 25 kwietnia jezeli wszystko bedzie ok.Czekam na 2 bete Moze zacisne nogi i załapie sie na Maj ![]() Tez mam termin na 25.04 ale w pisalam sie do kwietniowych ![]() |
|
![]()
Jeheria |
Hej, mam termin na 3 maj
![]() ![]() NewYork lubi tę wiadomość ![]() Starania od sierpień 2016 Mutacja Leiden hetero, Hashimoto, IO, endometrioza I st., cienkie endometrium, MTHFR A1298C hetero, PAI hetero HSG ok, histero ok, kariotypy ok, nasienie ok 10.08.19 punkcja - 17 pęcherzyków, 6 zapłodniono, 6 zarodków dotrwało do 3 doby 13.08.19 transfer 9a, endometrium 7,6 mm, na zimowisku 5❄️: 4ab, trzy 3bb, 1bb beta 9dpt=61, prg 202 beta 11dpt=159 beta 15dpt=985, prg 242 24 dpt ♥️ 10.05.2020 Maciej jest już z Nami ![]() |
|
![]() [konto usunięte] |
Jeheria wrote:
Hej, mam termin na 3 maj
![]() ![]() Witaj wsrod szczesliwych majowek, gratulacje 💕💕💕 Jeheria lubi tę wiadomość |
|
![]()
Seli |
Ja mam na 5 maj 😁 jutro ide na pierwsza bete 😁 wczoraj byla blada krecha, slaba, dzis tez ale ciut drobniejsza 😏 mam nadzieje, ze bedzie ok. Karmie piersia 9 miesiecznego ssaka jeszcze
![]() NewYork, Jeheria lubią tę wiadomość |
|
![]()
Bona |
Witajcie dziewczyny, wstepnie termin 8 maj .
Jednakże jest to bardzo wczesna ciąża po in vitro . Dziewczyny czy miałyście może plamienia na samym początku? Bete z wczoraj mam narazie na malusieńkim poziomie 10,12mU/ml . I wiem że wszystko może się jeszcze zdarzyć. Od 3 dni plamie. Dziś jest mój 25 DC ( 6dpt )/( 12dpo). Myślałam że to może krwawienie implantacyjne. Ale implantacja się już skończyła jeżeli beta wychodzi dodatnia. Ciągnięcie brzuszka również czuję od 3 dni. Będę wdzięczna za odpowiedzi:) Wiadomość wyedytowana przez autora 26 sierpnia 2019, 11:28 |
|
![]()
Seli |
Hej
![]() ![]() *KasiaS* lubi tę wiadomość |
|
![]()
Justa29 |
Bona wrote:
Witajcie dziewczyny, wstepnie termin 5 maj .
Jednakże jest to bardzo wczesna ciąża po in vitro . Dziewczyny czy miałyście może plamienia na samym początku? Bete z wczoraj mam narazie na malusieńkim poziomie 10,12mU/ml . I wiem że wszystko może się jeszcze zdarzyć. Od 3 dni plamie. Dziś jest mój 25 DC ( 6dpt )/( 12dpo). Myślałam że to może krwawienie implantacyjne. Ale implantacja się już skończyła jeżeli beta wychodzi dodatnia. Ciągnięcie brzuszka również czuję od 3 dni. Będę wdzięczna za odpowiedzi:) Ja tak miałam przy biochem. Również beta na poziomie 10.8 i plamienia po dwóch dniach już 10.5 A na trzeci dzień przyszła @. Cześć dziewczyny, jestem zapisana na kwietniowy wątek 2020 ale wszystko może się zmienić bo jestem przed wizytą- niestety trafiłam na urlop mojej Pani dr. Mam nadzieję że w czwartek już będę mieć wizytę. Seli lubi tę wiadomość |
|
![]()
Seli |
Ja mam nadzieję,że zostanę na majówkach bo ostatnio byłam styczniówką 2019 a urodziłam w listopadzie
![]() ![]() |
|
![]()
Bona |
Justa29 wrote:
Hej,
Ja tak miałam przy biochem. Również beta na poziomie 10.8 i plamienia po dwóch dniach już 10.5 A na trzeci dzień przyszła @. Cześć dziewczyny, jestem zapisana na kwietniowy wątek 2020 ale wszystko może się zmienić bo jestem przed wizytą- niestety trafiłam na urlop mojej Pani dr. Mam nadzieję że w czwartek już będę mieć wizytę. No to mnie nastraszylas ![]() Mam nadzieję że u mnie plamienia nie będą zwiastowały biochemicznej. |
|
![]()
Justa29 |
Trzymam kciuki żeby było inaczej jak w moim przypadku!
|
|
![]()
Seli |
A jak sie czujecie? Rozkrecmy watek 😁 malo nas ale zaraz pewnie sie grono powiekszy
![]() |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.