AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
|
||
![]()
Makcza |
Czy któraś ze "starszych" koleżanek może mi polecić sklep z odzieżą ciążową (oprócz specjalnych działów w sieciówkach w galeriach handlowych)?
|
|
![]()
Makcza |
Szukałam oczywiście w necie, ale wszystkie polecane na forach sklepy poznikały! Dziś byłam na Długiej - nic, i na Stradomiu, gdzie był podobno dobry sklep - też już go nie ma.
Potrzebuję eleganckiej sukienki na wesele. |
|
![]() [konto usunięte] |
.
Wiadomość wyedytowana przez autora 6 września 2014, 23:15 |
|
![]()
Makcza |
Dzięki za odpowiedź. Byłam już w tym sklepie, w Bonarce. To poza tymi w galeriach handlowych nie ma już żadnych "normalnych" sklepów? Pewnie czynsze wykosiły najemców z centrum miasta, smutne to. Niedługo będą same banki i makdonaldy.
|
|
![]() [konto usunięte] |
Makcza, na Kalwaryjskiej, idąc od Rossmanna w stronę Matecznego, w którejś z tych małych przecznic jest sklep z odzieżą dla kobiet ciężarnych, przechodząc przez jezdnię na pewno go zobaczysz, bo rzuca się w oczy
![]() ![]() |
|
![]()
Makcza |
O, super, dzięki. Pojadę tam dzisiaj.
|
|
![]() [konto usunięte] |
Makcza a nie lepiej kupić jakąś elegancką sukienkę krojoną w "A" w regularnym sklepie?jesteśmy prawie na tym samym etapie więc bez problemów kupisz coś z "nie ciężarowkowych"ubrań.
|
|
![]()
Makcza |
Chyba tak właśnie zrobię. Chciałam kupić już sukienkę na zapas, żeby mieć jedną elegancką ciążową - na wigilię, sylwestra czy inną okazję. Ale niestety nie znalazłam nic, w czym bym ładnie wyglądała. Najgorsze jest to, że (głównie przez biust) nagle pasuje na mnie tylko rozmiar 42! Przerażające.
|
|
![]() [konto usunięte] |
ja mam swietna projektantke,ktora zrbi cos specjalnie dla mnie na te okazje-chc cos co bedzie chociaz troche roslo ze mna-ale wybieram sie do niej dopiero w grudniu bo na dobra sprawe nie wiem jak duza bede;) ewentualnie sprawdz na asos.com tam jest duzy wybor,ale ciezko kupowac na wyrost;)
|
|
![]()
Makcza |
No i zdecydowanie ciężko kupupować, nie mierząc. A ja mam tzw. "trudną figurę", b. kobiecą - potrzebuję rzeczy dobrze skrojonych, z zaszewkami itd.
|
|
![]() [konto usunięte] |
Makcza ja przed ciążą miałam w talii 57 cm, a w biodrach 90 więc dokładnie znam ten problem dlatego tym bardziej nie idę do sklepów dla cieżarnych tylko wolę wydać te 300-400 zł u młodych porjektantów za coś co będzie komfortowe...ewentualnie idę do normalnych sklepów i tak wybieram sukienki z dzianiny, które bez problemu urosną...
|
|
![]()
Makcza |
No i skończyło się na dzianinie, przypomniałam sobie o moim ulubionym kiedyś sklepie Grey Woolf na Długiej, kupiłam 2 sukienki za w sumie 250zł, a gdybym mogła jeszcze poszastać, to kupiłabym trzecią, takie ładne, że nie mogłam się zdecydować. Dzięki za odpowiedzi.
|
|
![]()
Amicizia |
ja ciążiwy sklep widzialam w bonarce
są tez na tandecie w tym centrum handlowym ACH sklpey z odzieżą ciążowa. Ale ja osobiscie tego typu zakupy robilam w Tarnowie na ciuchach ![]() a jesli chodzi o sklepy ciążowe, to pomijajac cene mi sie tamnic praktycznie neipodobalo, wsyztskie sukienki jak dla mnei to takie dopasowane z workiem na brzuch, a ja lubie takie odcinane pod biustem zwiewne, jakos nie lubie eksponowac brzucha. Sukeinke na wesle babcia kupila mi i qwprowadzila kilka porawek krawieckich wlansie na ciuchach ![]() ![]() ![]() Makcza lubi tę wiadomość |
|
![]()
Kota |
Dziewczyny sprawdzcie sobie sklep www.byinsomnia.com sa na grodzkiej i na kazimierzu. Szyja fajne rzeczy z dresowych materialow, kupilam sobie pare jeszcze przed ciaza, ale na ciaze tez beda idealne
![]() |
|
![]()
Makcza |
Faktycznie fajne te ciuchy, Kota, od razu widać, że wygodne. Dzięki.
|
|
![]()
elonorarosswelt |
W sumie wpis już swoje ma, ale jak ktoś tu jeszcze zagląda i szuka czegoś ładnego, to można zaglądnąć tutaj https://www.baan.pl/butiki-z-sukienkami-online-urzekna-i-doradza/ Jest trochę do przejrzenia, ale liczę na po świąteczne promocje, szczególnie świątecznych ubrań
![]() |
|
![]()
Jagnam |
Sklepów jest wiele, w ostatnim czasie sporo znanych marek wypuszcza również serie ubrań ciążowych, jak h&m czy reserved. Sama jednak starałam się kupować ubrania uniwersalne, w których będę w stanie chodzić nie tylko w ciazy ale również po ciąży. Co mi sie udało bo nie miałam duzego brzucha. Tak więc w wielu koszulkach oversize chodziłam również po porodzie.
Dorzucę od siebie jeszcze textil market. Dobre ceny ubrań i dobra jakosć. Mają świetny sklep online, jak ronież wiele sklepów stacjonarnych. Aczkolwiek to w sklepie online jest największy wybór ( rónież dla kobiet w ciaży). https://txm.pl/kobieta/odziez-damska/spodnie Wiadomość wyedytowana przez autora 27 sierpnia 2021, 13:15 |
|
![]()
Annite |
W sumie w każdym sklepie mozna znaleźc ubrania ciążowe. Trzeba po prostu szukac ciuszków odcinanych pod biustem, w stylu oversize. Sama nie kupowałam typowo ciązowych ciuchów bo chciałam w nich chodzić po ciązy ( nie przytyłam tak dużo, róśł mi w zasadzie jedynie brzuszek).
Od siebie polecam Promese, w sklepie mają sporo świetnych sukienek dla kobiet: https://promese.pl/bezowo-czarna-sukienka-w-cetki-bexxley.html Jak ta. Kiedy brzuch będzie wiekszy można po prostu odwiązać paseczek. ![]() Wiadomość wyedytowana przez autora 27 stycznia 2022, 11:54 |
|
![]() |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.