AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
![]()
miscelle |
czy jest tu ktoś kto ma koty w domu?
|
|
![]() [konto usunięte] |
Ja! Tzn. mam jednego
![]() ![]() |
|
![]()
Gosiak |
Jest tu bardzo wiele dziewczyn, które maja koty, na lutówkach samych jest przynajmniej kilka. I to niejednokrotnie po dwa
![]() Jeśli boisz się o toksoplazmozę, to miej świadomość, że 80% zarażeń jest spowodowana zjedzeniem zakażonego mięsa lub niedokładnie umytych warzyw czy owoców. A żeby zarazić się od kota, trzeba by było nie sprzątać kuwety przez kilka dni a potem pobawić się odchodami i nie umyć rąk. Wiadomość wyedytowana przez autora 19 września 2014, 21:07 Ida, Anoolka, Daisy, Martynika lubią tę wiadomość |
|
![]()
Camilia |
Ja od kilku lat mam kotkę i w ciąży zajmowałam się nią jak zawsze. Trzeba tylko pamiętać by myć ręce po wszelkich czynnościach związanych z kotem i nie powinno być problemu. Weterynarz mi kiedyś powiedział, że rzadko który domowy kot jest nosicielem toksoplazmozy.
Gosiak lubi tę wiadomość |
|
![]()
Ida |
Gosiak wrote:
Jest tu bardzo wiele dziewczyn, które maja koty, na lutówkach samych jest przynajmniej kilka. I to niejednokrotnie po dwa
![]() Jeśli boisz się o toksoplazmozę, to miej świadomość, że 80% zarażeń jest spowodowana zjedzeniem zakażonego mięsa lub niedokładnie umytych warzyw czy owoców. A żeby zarazić się od kota, trzeba by było nie sprzątać kuwety przez kilka dni a potem pobawić się odchodami i nie umyć rąk. Ja mam dwa koty, ale teraz mieszkam tymczasowo u Rodziców, gdzie jest ich 7 i nie panikuję, a IgM i IgG wyszło mi ujemne. |
|
![]() [konto usunięte] |
Ja też potwierdzam że kot nie oznay toksoplazmozy. Mam moją bestię ponad 2 lata a na toksolazmoze nigdy nie chorowałam. IgM i IgG u mnie też wyszły ujemne
![]() |
|
![]()
miscelle |
No wlasnie mam dwa koty wypieleszone i nie wychodzace nigdy z domu. Przeciwciala ujemne, ale skoro do tej pory sie nie zarazilam to moze nie sa nosicielami
|
|
![]()
Ita |
A u mnie w domu to dwa koty mają mnie
![]() W trakcie starań i ciąży opiekuję się nimi jak zawsze. Igm ujemne a igg na plusie - tylko, że jestem wielką fanką tatara, owoców prosto z drzewa i kopania w ogródku i to raczej gdzieś tu dopatruje sie starego zakażenia ![]() Wiadomość wyedytowana przez autora 20 września 2014, 08:00 |
|
![]()
miscelle |
A mogą spac ze mna w łóżku ?bo tak je nauczylam...
|
|
![]()
Gosiak |
Ja koty mam od 20 lat i nie miałam toksoplazmozy do tej pory, więc naprawdę nie ma się czego bać
![]() Daisy lubi tę wiadomość |
|
![]()
Gosiak |
miscelle wrote:
A mogą spac ze mna w łóżku ?bo tak je nauczylam...
![]() |
|
![]()
miscelle |
DZieki dziewczyny, cale zycie od ur w moim domu sa koty. To moja pierwsza ciaza i martwilam sie, bo one sa dla mnie jak dzieci
Gosiak lubi tę wiadomość |
|
![]()
Gosiak |
No niestety funkcjonują stereotypy, że jak ciąża, to się powinno pozbyć kotów, bo to samo zło.
Nawet niektórzy lekarze propagują takie informacje… |
|
![]()
oli |
no to ja poszłam zupełnie po bandzie
u rodziców kot od 14 lat - spanie w łóżku z nim, mizianie, przytulanie u teściów 3 koty u szwagierki chyba 4 wszystkie wychodzące na dwór IgG i IgM ujemne. Obecnie adoptowaliśmy 2 kociaki ze schroniska, właśnie szaleją w przedpokoju ![]() pozdrawiam wszystkie miłośniczki kotów !! |
|
![]()
miscelle |
ulżyło mi
![]() |
|
![]() [konto usunięte] |
Ja mam kochanego 6-letniego kocurka. Nie odstępuje mnie na krok (zwłaszcza od czasu jak dziecko zaczeło swoje tańce w brzuchu). Spał zawsze ze mną i śpi nadal, przytulam go, głaskam a nawet (o zgrozo!) całuje w słodkie pysio. I oba wskaźniki toxo ujemne.
Największe przestępstwo popełniłam jak przed obiadem polizał mnie w palce ręki, ja zapomniałam umyć ręce a na obiad miałam nóżki kurczaka i jadłam trzymając je w tej ręce ![]() ![]() Jeśli chcesz być pewna możesz przebadać zwierzaka na obecność pasożytów toxo i będziesz 100% pewna, ale naprawdę nie demonizujmy tych słodziaków. Daisy lubi tę wiadomość |
|
![]()
Puella |
A propos kotów - ja mam dwa w domu (jeden wychodzący). W pierwszej ciąży wręcz wszyscy wmawiali mi szaleństwo, kazali pozbyć się "sierściuchów", itd. Nawojowałam się o nie niemało. Potwierdzam, że nie są one zagrożeniem :p W ciąży wyniki miała wzorcowe, a teraz moje dziecko jako jedyne wśród dzieci znajomych nie ma alergii.
|
|
![]()
B612 |
Ja mam kota i jest to moja druga ciąża w towarzystwie kotka
![]() |
|
![]()
Daisy |
Kochane ja mam obecnie 4 koty, wszystkie wychodzace, teraz chlody wiec czesciej sa w domu, cale zycie jestem taka kociara
![]() ![]() Wszystkiego dobrego brzuchatki! ![]() Wiadomość wyedytowana przez autora 27 września 2014, 12:20 |
|
![]()
Ita |
Koty śpią z nami w łóżku
![]() ![]() ![]() Mam wrażenie, że już zaprzyjaźniły się z naszym synciem ![]() Malenq, szpilka lubią tę wiadomość |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.