BellyBestFriend
Odpowiedz
Forum > W ciąży - ogólne > Kiedy pierwsze zdjęcie usg
Rozpocznij swój osobisty, inteligentny kalendarz ciąży BellyBestFriend!
Oceń ten wątek:
AUTOR
WIADOMOŚĆ

slodka100
Autorytet
1468

Wysłany: 18 grudnia 2013, 16:23
Cytuj | (0) | Zgłoś
Hey dziewczyny ;)
Czy mogłybyście mi powiedzieć czy jest możliwe abym dostała pierwsze zdjęcie z usg mojej kruszynki w 5tc i 1dniu?? Prosze odpowiedźcie mi jak najszybciej ;)

atdc2n0ay3iuybl8.png

wisnia11
Autorytet
758

Wysłany: 18 grudnia 2013, 18:02
Cytuj | (1) | Zgłoś
to chyba zależy od lekarza.
ja miałam pierwsze USG w 4t1d i był tylko pęcherzyk. zdjęcie dostałam.
później byłam w 6t3d i była już fasolka i serduszko i też dostałam zdjęcie.
do lekarza chodzę prywatnie.

Limerikowo lubi tę wiadomość

u79ep1.png
k3xSp2.png

niunia
Autorytet
666

Wysłany: 18 grudnia 2013, 18:45
Cytuj | (0) | Zgłoś
Pewnie ,powinnaś już dostać ;-) gratuluje ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
ijpbio4pdn6hzzzp.png

Limerikowo
Autorytet
4381

Wysłany: 18 grudnia 2013, 18:52
Cytuj | (0) | Zgłoś
ja mialam tak jak Wisnia11 w 4tyg i 4d pecherzyk a 6tyg i 3 d z seruchem Kruszynka

Ogromniaste Gratulacje!!!!

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w39n73qolnajph.png[/link]

slodka100
Autorytet
1468

Wysłany: 19 grudnia 2013, 14:11
Cytuj | (1) | Zgłoś
dziękuję wam za odpowiedzi kochane ;) mam nadzieje, że dostanę już zdjęcie bo chciałam z mężem zrobić taki prezent na gwiazdkę rodzicom w postaci fotki ;)

Limerikowo lubi tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png

slodka100
Autorytet
1468

Wysłany: 19 grudnia 2013, 14:12
Cytuj | (0) | Zgłoś
a wiecie może laseczki czy mogłabym dostać z 6 odbitek takiego zdjęcia od ginekolog ? ;) i czy to się za to płaci jak prywatnie?? będę wdzięczna za odpowiedzi ;)

atdc2n0ay3iuybl8.png

niunia
Autorytet
666

Wysłany: 19 grudnia 2013, 14:29
Cytuj | (0) | Zgłoś
Slodka100-u mnie drukuje mi jedno zawsze a jak chcesz odbitke to se skopiuj ;-) na ksero ;-) i tak fotka czarno-biała ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora 19 grudnia 2013, 14:30

eikt3e3kgdbujljc.png
ijpbio4pdn6hzzzp.png

slodka100
Autorytet
1468

Wysłany: 19 grudnia 2013, 14:42
Cytuj | (0) | Zgłoś
no wiem niunia tylko tak se myślałam, że takie oryginalne najlepsze hmm najwyżej poszłabym do fotograficznego żeby zrobili odbitki tylko nie wiem czy w wigilie mi to jeszcze zdążą zrobic ;/

atdc2n0ay3iuybl8.png

Makcza
Autorytet
1272

Wysłany: 19 grudnia 2013, 15:19
Cytuj | (2) | Zgłoś
Ale nie dostaniesz tego raczej na płycie ani tym bardziej na kliszy :) Więc fotograf nic tu nie podziała. Dostaje się taki wydruk prosto z maszyny - pewnie dadzą Ci kilka kopii, jak ładnie poprosisz, a najwyżej zeskanujesz sobie i wydrukujesz sama (albo ksero). To nie będą żadne mecyje, nie nastawiaj się na cuda, ale na małe, czarno-białe coś :)

Limerikowo, niunia lubią tę wiadomość

tb73y2v4bw88z3f1.png
ox7n3e3ktfsn5ith.png

nutka
Autorytet
2184

Wysłany: 19 grudnia 2013, 15:21
Cytuj | (1) | Zgłoś
Slodka- wątpię, żeby lekarz dał ci 6 sztuk.;/ To nie sklep tylko lekarz.:) Na dobrą sprawę może nie dać ci wcale, bo to nie jest w jego obowiązku. Ja dostałam zdjęcie dopiero w 13 tyg po prenatalnych.

Unlike lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
90zm9tq.png
Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!

niunia
Autorytet
666

Wysłany: 19 grudnia 2013, 15:30
Cytuj | (0) | Zgłoś
Mi na koniec ciąży nagrają na płycie wszystkie zdjęcia małej ;-) ale dopiero na koniec a tak to przy każdej wizycie jedną fotke ;-) w tym tyg ciąży to będzie tylko mała kropka hehe

eikt3e3kgdbujljc.png
ijpbio4pdn6hzzzp.png

slodka100
Autorytet
1468

Wysłany: 19 grudnia 2013, 15:30
Cytuj | (0) | Zgłoś
Makcza wrote:
Ale nie dostaniesz tego raczej na płycie ani tym bardziej na kliszy :) Więc fotograf nic tu nie podziała. Dostaje się taki wydruk prosto z maszyny - pewnie dadzą Ci kilka kopii, jak ładnie poprosisz, a najwyżej zeskanujesz sobie i wydrukujesz sama (albo ksero). To nie będą żadne mecyje, nie nastawiaj się na cuda, ale na małe, czarno-białe coś :)
mój tata akurat jest fotografem i on robi zdjęcie ze zdjęcia nie musi mieć płyty ani kliszy ;P

nutka śliczną masz tą swoją dzidzię ;)

atdc2n0ay3iuybl8.png

Makcza
Autorytet
1272

Wysłany: 19 grudnia 2013, 15:56
Cytuj | (0) | Zgłoś
slodka100 wrote:
mój tata akurat jest fotografem i on robi zdjęcie ze zdjęcia nie musi mieć płyty ani kliszy ;P

Ale napisałaś, że chcesz iść do fotografa i martwiłaś się, czy w wigilię Ci zrobią - więc nie wiem, skąd nagle tan tata. Zwłaszcza, że fotki miały być niespodzianką dla dziadków właśnie, tak przynajmniej zrozumiałam. A jak Ci tata zrobi, to nie zawracaj głowy.

tb73y2v4bw88z3f1.png
ox7n3e3ktfsn5ith.png

slodka100
Autorytet
1468

Wysłany: 19 grudnia 2013, 16:46
Cytuj | (0) | Zgłoś
Makcza wrote:
Ale napisałaś, że chcesz iść do fotografa i martwiłaś się, czy w wigilię Ci zrobią - więc nie wiem, skąd nagle tan tata. Zwłaszcza, że fotki miały być niespodzianką dla dziadków właśnie, tak przynajmniej zrozumiałam. A jak Ci tata zrobi, to nie zawracaj głowy.
źle mnie zrozumiałaś ;( Napisałam, że mój tata robi odbitki z samego zdjęcia i nie potrzebuje kliszy ani płyty bo ty napisałaś, że "fotograf nic nie podziała" a ja ci chciałam dać do zrozumienia, że podziała tylko przecież wiadomo, że nie pójdę z tym do mojego taty bo nie będzie niespodzianki a nie wiem czy w innych firmach mi to ktoś w wigilie zrobi i tyle.

atdc2n0ay3iuybl8.png

wisnia11
Autorytet
758

Wysłany: 19 grudnia 2013, 19:23
Cytuj | (1) | Zgłoś
slodka100 na tym etapie to tak jak powiedziała niunia to będzie czarna kropka na szarym tle. nic tam więcej nie dostrzeżesz. a dziadkowie na pewno będą się cieszyć z pokazanego zdjęcia. o ile je dostaniesz.

ja dzisiaj pokazałam mojemu tacie zdjęcie z dzisiaj (28t3d) gdzie widać wszystko (łapkę z 5 paluszkami, buźkę bokiem, oko, ucho, szpiczasty nosek, ustka i bródkę) i co usłyszałam?? "ja tu nic nie widzę" hehehe dopiero jak mu paluchem pokazałam to zauważył. facet...

MILA lubi tę wiadomość

u79ep1.png
k3xSp2.png

slodka100
Autorytet
1468

Wysłany: 20 grudnia 2013, 14:36
Cytuj | (0) | Zgłoś
wisnia11 wrote:
slodka100 na tym etapie to tak jak powiedziała niunia to będzie czarna kropka na szarym tle. nic tam więcej nie dostrzeżesz. a dziadkowie na pewno będą się cieszyć z pokazanego zdjęcia. o ile je dostaniesz.

ja dzisiaj pokazałam mojemu tacie zdjęcie z dzisiaj (28t3d) gdzie widać wszystko (łapkę z 5 paluszkami, buźkę bokiem, oko, ucho, szpiczasty nosek, ustka i bródkę) i co usłyszałam?? "ja tu nic nie widzę" hehehe dopiero jak mu paluchem pokazałam to zauważył. facet...
Mi starczy ta kropeczka chcialabym poprostu chyba jak kazda ciezarna miec juz fotke swojego malsnstwa nawet malenka kropeczke ;)

atdc2n0ay3iuybl8.png

Martynika
Autorytet
5670

Wysłany: 20 grudnia 2013, 14:47
Cytuj | (0) | Zgłoś
Matko kochana, po co Ci 6 odbitek...?

W 5 tygodniu może nawet nie być żadnej kropeczki, tylko pęcherzyk, u mnie chyba tak było. Generalnie to wyglądem nie przypomina kompletnie niczego. Rozumiem jednak, że chcesz mieć dla siebie pamiątkę, dlatego trochę dziwi mnie ta zawrotna ilość... ;)

Lekarz Ci raczej tyle nie wydrukuje, bo jak ktoś już wspomniał, to nie sklep, obowiązku dawać w ogóle czegokolwiek też nie ma.

wisnia11
Autorytet
758

Wysłany: 20 grudnia 2013, 14:51
Cytuj | (0) | Zgłoś
slodka100 wrote:
Mi starczy ta kropeczka chcialabym poprostu chyba jak kazda ciezarna miec juz fotke swojego malsnstwa nawet malenka kropeczke ;)

jasne że tak. mi też starczyła moja kropeczka. chodziło mi o to że twoi bliscy będą się cieszyć z pokazanego zdjęcia i z faktu że zostaną dzidkami. nie muszą mieć odbitek bo i tak nic więcej tam nie zobaczą.
możesz zrobić takie odbitki jak już będzie coś więcej widać. ja za każdym razem byłam zachwycona ze zdjęć które dostawałam. widziałam w nich wszystko. moi bliscy widzieli tylko szarość. nawet mój mąż dopiero zauważył o co chodzi w zdjęciach jak poszedł ze mną na USG ok 17 tygodnia.
ja za każdym razem widzę małego człowieka ale dopiero jak wrócę do domu i porównam zdjęcia z przed 4 tyg. to widzę różnicę jak się rozwija. uwierz mi że za każdym USG będziesz wychodzić z gabinetu zachwycona.
i polecam chodzić na USG z mężem/partnerem bo to dla nich naprawdę ogromne przeżycie :) widzieć jak to małe życie się rusza ;) (może tego nie okazują ole tak jest ;P)

u79ep1.png
k3xSp2.png

slodka100
Autorytet
1468

Wysłany: 21 grudnia 2013, 12:13
Cytuj | (0) | Zgłoś
wisnia11 wrote:
jasne że tak. mi też starczyła moja kropeczka. chodziło mi o to że twoi bliscy będą się cieszyć z pokazanego zdjęcia i z faktu że zostaną dzidkami. nie muszą mieć odbitek bo i tak nic więcej tam nie zobaczą.
możesz zrobić takie odbitki jak już będzie coś więcej widać. ja za każdym razem byłam zachwycona ze zdjęć które dostawałam. widziałam w nich wszystko. moi bliscy widzieli tylko szarość. nawet mój mąż dopiero zauważył o co chodzi w zdjęciach jak poszedł ze mną na USG ok 17 tygodnia.
ja za każdym razem widzę małego człowieka ale dopiero jak wrócę do domu i porównam zdjęcia z przed 4 tyg. to widzę różnicę jak się rozwija. uwierz mi że za każdym USG będziesz wychodzić z gabinetu zachwycona.
i polecam chodzić na USG z mężem/partnerem bo to dla nich naprawdę ogromne przeżycie :) widzieć jak to małe życie się rusza ;) (może tego nie okazują ole tak jest ;P)
No na pewno bede chodzic z mezem tylko teraz to 1 to jeszcze za wczesnie ja ogolnie zawszs myslalam ze maz bedzie mogl chodzic dopiefo jak bedzis usg z brzuszka a czytalam ze niektore kobitki chodza z mezem jak nawet dopochwowe hmm pewnie gin wola wtedy meza jak juz robi usg

atdc2n0ay3iuybl8.png

slodka100
Autorytet
1468

Wysłany: 21 grudnia 2013, 12:15
Cytuj | (0) | Zgłoś
Woła z poczekalni bo bylam raz tego swiadkiem

atdc2n0ay3iuybl8.png

Dowiedz się więcej o swojej ciąży!

Sprawdź BellyBestFriend Premium

• kontrola przyrostu wagi
  • śledzenie rozwoju ciąży
  • dieta dla ciąży

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do BellyBestFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)