BellyBestFriend
Odpowiedz
Forum > W ciąży - ogólne > Jedna tętnica pępkowa u dziecka
Rozpocznij swój osobisty, inteligentny kalendarz ciąży BellyBestFriend!
Oceń ten wątek:
AUTOR
WIADOMOŚĆ

alka89
Autorytet
1128

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:51
Cytuj | (0) | Zgłoś
Witam. Mam pytanie czy u ktorejś z Was wykryto jedną tetnice pępkową? Ja miałam w 13 tyg robione to dokladne usg i wszystko bylo ok,a teraz ,gdy trafiłam w sobote do szpitala powtorzyli mi dokladne usg i wyszlo wlasnie to. Lekarz tłumaczył,ze czasem poprostu taka uroda dziecka,ale jdna tętnica moze swiadczyc o wadzie serduszka. Strasznie sie boje,a badanie mam zrobic za 3 tyg i wtedy sie wyjasni...

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.

Paula55
Autorytet
8032

Wysłany: 16 czerwca 2014, 10:56
Cytuj | (0) | Zgłoś
Kochana u mnie tez wykryto (dopiero w 22 tyg) dwunaczyniowa budowe pepowiny.
Spokojnie,,, to na szczescie jeszcze o niczym nie swiadczy. Ale jak najszybciej lekarka kazala sie udac na echokardiografie serca maluszka.
Jest to badanie prawie isentyczne jak usg ktore mamy zazwyczaj wykonywane ale lekarz specjalista skupia sie tylko na budowie serca, sprawdza przeplywy itp...
U nas okazalo sie ze maluszek ma zdrowe serduszko. Poprostu czasem sie tak dzieje ze jest tak zbudowana pepowina.
Powiedzial ze teaz juz nie trzeba tego kontrolowac bo skoro jest ok to juz sie w ciazy nic nie zmieni napewno.
Ale mysle ze po porodzie trzeba lekarzowi zwrocic na to uwage bo moze zaleci dodatkowe badania serduszka u dziecka :)

oar8skjo85nuiyxh.png
relgwn15b2xdchwm.png

alka89
Autorytet
1128

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:04
Cytuj | (0) | Zgłoś
Paula55 wrote:
Spokojnie,,, to na szczescie jeszcze o niczym nie swiadczy. Ale jak najszybciej lekarka kazala sie udac na echokardiografie serca maluszka.
Jest to badanie prawie isentyczne jak usg ktore mamy zazwyczaj wykonywane ale lekarz specjalista skupia sie tylko na budowie serca, sprawdza przeplywy itp...
U nas okazalo sie ze maluszek ma zdrowe serduszko. Poprostu czasem sie tak dzieje ze jest tak zbudowana pepowina.
Powiedzial ze teaz juz nie trzeba tego kontrolowac bo skoro jest ok to juz sie w ciazy nic nie zmieni napewno.
Ale mysle ze po porodzie trzeba lekarzowi zwrocic na to uwage bo moze zaleci dodatkowe badania serduszka u dziecka :)

Dziekuje za odpowiedz ,tak ,moj lekarz kazal zrobic jak najszybciej echo serca,najlepiej w klinice leczenia nieplodnosci(tam,gdzie sie leczylam),ale okazuje sie ,ze nawet prywatnie trzeba czekac 3 tyg na wizyte...

alka89
Autorytet
1128

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:04
Cytuj | (0) | Zgłoś
Paula55 wrote:

Dziekuje za odpowiedz ,tak ,moj lekarz kazal zrobic jak najszybciej echo serca,najlepiej w klinice leczenia nieplodnosci(tam,gdzie sie leczylam),ale okazuje sie ,ze nawet prywatnie trzeba czekac 3 tyg na wizyte...

Paula55
Autorytet
8032

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:23
Cytuj | (0) | Zgłoś
3 tyg to i tak niedlugo. Mi w Ujastku prywatńie powiedzieli ponad mies grubo :/
Ale zrobilam w Katowicach :)
Powodzenia i nie stresuj sie bardzo! :)

oar8skjo85nuiyxh.png
relgwn15b2xdchwm.png

alka89
Autorytet
1128

Wysłany: 16 czerwca 2014, 11:29
Cytuj | (0) | Zgłoś
:-)

Dowiedz się więcej o swojej ciąży!

Sprawdź BellyBestFriend Premium

• kontrola przyrostu wagi
  • śledzenie rozwoju ciąży
  • dieta dla ciąży

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do BellyBestFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)