AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
|
||
![]() [konto usunięte] |
Dziewczyny zażywacie w ciąży? Co mówi o tym Wasz ginek?
Przed zajsciem w ciążę musiałam brać a teraz jestem przed pierwszą wizytą i ciekawa jestem Waszych opinii. |
|
![]()
juicca |
Witaj
![]() ![]() |
|
![]() [konto usunięte] |
mogę wiedzieć jaka dawkę?
![]() ja biorę najniższą póki co ale muszę zrobić teraz badania tylko nie wiem czy ft3 i 4 czy antyTPO i antyTG |
|
![]()
juicca |
przed ciażą brałam 75 n , jak tsh spadło mi lekarz kazał brać połowe tabletki...
|
|
![]()
ewela84 |
witaj! ja rowniez przyjmuje Euthyrox, obecnie 125, dawke mam systematycznie zwiekszana, ale biorac pod uwage, ze spodziewam sie blizniakow, to zapotrzebowanie tez jest wieksze. U mnie sprawa kontroli tarczycy wyglada nastepujaco: badam co miesiac TSH i ft4, to zleca mi endokrynolog i on decyduje jaka dawke mam przyjmowac. Ja rowniez mam Hashimoto, ale wedlug mojego endo badanie przeciwcial nic nie wnosi, wiec ich juz nie kontroluje.Tak, ze spokojnie, tarczyce da sie opanowac w ciazy, skontaktuj sie ze swoim lekarzem i wszystkiego sie dowiesz.
Co do bromergonu, ja zazywalam go przed zajsciem w ciaze, ale w momencie ujrzenia plusika na tescie ciazowym natychmiast odstawilam- zalecenie mojego gina. Limerikowo lubi tę wiadomość |
|
![]()
Chiang Mai |
Też biorę Euthyrox 100 codziennie
|
|
![]()
;oniqa |
WItajcie ja też biore euthyrox w poniedziałek, środe i piatek 100 a w pozostałe dni 50
|
|
![]() [konto usunięte] |
Dziewczyny mam pytanie. Wczoraj zrobiłam test, wyszedł obiecująco, jutro powtarzam (to będzie równo 4 tydzień). Biorę Euthyrox 50 na niedoczynność i Hashimoto.
Wizytę u endo mam 17 stycznia, czyli prawie za 3 tygodnie. Myślicie, żeby w razie pozytywnego testu zacząć przyjmować większą dawkę, czy przez te 3 tygodnie nic złego nie powinno się stać bez zwiększania jej? |
|
![]()
juicca |
ja bym sama nie zwiększała dawki... lekarz o tym zadecyduje , a jak jesteś nie pewna to może zadzwoń do gina albo do endo i się z nim skonsultuj
To jest moje zdanie ![]() Wiadomość wyedytowana przez autora 30 grudnia 2013, 16:05 200 lubi tę wiadomość |
|
![]() [konto usunięte] |
ewela84 wrote:
witaj! ja rowniez przyjmuje Euthyrox, obecnie 125, dawke mam systematycznie zwiekszana, ale biorac pod uwage, ze spodziewam sie blizniakow, to zapotrzebowanie tez jest wieksze. U mnie sprawa kontroli tarczycy wyglada nastepujaco: badam co miesiac TSH i ft4, to zleca mi endokrynolog i on decyduje jaka dawke mam przyjmowac. Ja rowniez mam Hashimoto, ale wedlug mojego endo badanie przeciwcial nic nie wnosi, wiec ich juz nie kontroluje.Tak, ze spokojnie, tarczyce da sie opanowac w ciazy, skontaktuj sie ze swoim lekarzem i wszystkiego sie dowiesz.
Co do bromergonu, ja zazywalam go przed zajsciem w ciaze, ale w momencie ujrzenia plusika na tescie ciazowym natychmiast odstawilam- zalecenie mojego gina. trochę mnie wystraszyłaś tą informacją o bromergonie, ale czytałam, że nagłe odstawienie może spowodować poronienie ![]() |
|
![]() [konto usunięte] |
juicca wrote:
ja bym sama nie zwiększała dawki... lekarz o tym zadecyduje , a jak jesteś nie pewna to może zadzwoń do gina albo do endo i się z nim skonsultuj
Dzięki, każde zdanie się liczy ![]() Właśnie 17 mam wizytę u endokrynologa z NFZ, który powiedzmy... Może być jak jest ok, ale jakbym była w ciąży, to wolałbym kogoś lepszego znaleźć. Chyba po prostu jakby wyszedł plusik to zadzwonię do kogoś, umówię się i przy okazji zapytam o dawkę ![]() Wiadomość wyedytowana przez autora 1 stycznia 2014, 20:26 |
|
![]()
magdalena |
Ja biorę euthyrox na przemian jednego dnia 75 drugiego 88 bromergon po zrobieniu testu ciążowego bromergon ginekolog mi nakazała odstawić od razu.
|
|
![]() [konto usunięte] |
dziewczyny czy którejś z Was zostal po kuracji bromergon? chetnie odkupie
|
|
![]()
Limerikowo |
Z tego co pamietam ziolowy castagnus tani i bez recepty jest podobny w dzialaniu do bromergonu z tym ze ten ostatni jest chyba silniejszy
|
|
![]()
karolina1990 |
Ja biorę od poprzedniej ciąży Euthyrox75, teraz endokrynolog zwiększył mi na Euthyrox100 i zobaczymy za tydzień czy tyle wystarczy.
|
|
![]() [konto usunięte] |
Byłam u gina i info z wczoraj: eutyrox zwiekszyła mi dawkę a bromergon utrzymała - bo dalej za wysoka prolaktyna
![]() |
|
![]()
azi |
Orientujecie się jak z karmieniem i braniem euthyroxu?
|
|
![]() [konto usunięte] |
Bratowa brałam chyba taką samą jak w ciąży albo minimalnie mniejszą dawkę
![]() |
|
![]()
mulan44 |
ja biore cały czas eutyrox tylko dawka sie zmienia
|
|
![]()
mulan44 |
azi wrote:
Orientujecie się jak z karmieniem i braniem euthyroxu?
normalnie mozna. Ja karmiłam bez problemu |
|
![]() |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.