BellyBestFriend
Odpowiedz
Forum > W ciąży - ogólne > Cos na ciezkie chwile...
Rozpocznij swój osobisty, inteligentny kalendarz ciąży BellyBestFriend!
Oceń ten wątek:
AUTOR
WIADOMOŚĆ

Anette
Autorytet
797

Wysłany: 11 lutego 2013, 19:10
Cytuj | (0) | Zgłoś
Dziewczyny, wpadla mi ostatnio ciekawa ksiazka w rece. Czytam ja wlasnie i sama smieje sie chwilami z siebie ;-)
Ksiazka napisana z humorem, przez kobiete- mamuske.
Poprawia naprawde humor w ciezkich momentach. Rady nie od parady, od poczatku ciazy az do dzieciaczka po tej stronie brzuszka.
"Seksowna mamuska- czyli jak przejsc przez macierzynstwona wysokich obcasach"- Betty Londergan

Trzy Aniolki w niebie, jeden z nami na ziemi :-)
Staramy sie o kolejnego...

[konto usunięte]

Wysłany: 11 lutego 2013, 19:16
Cytuj | (2) | Zgłoś
A ja właśnie pomyślałam dziś o czymś właśnie nie na ciężkie chwile, a dokładnie.. o kopniakach jakie fundują nam nasze maluszki ;) nie wiem jak Wy, ale dla mnie to coś super, zawsze czuję się tak fajnie, jak poczuję jak tam Jasiu w środku buszuje. Wprawdzie nieraz dostanie mi się w pęcherz albo w żebra, ale i tak cieszę się, że się rusza i że u niego wszystko ok.

Taka refleksja mnie dopadła :D

Anette, muszę poszukać tej książki, jak mi się uda to kupię ;)

Anette, martek lubią tę wiadomość

Anette
Autorytet
797

Wysłany: 11 lutego 2013, 19:34
Cytuj | (0) | Zgłoś
M_f a bedzie z tymi kopniakami jeszcze " lepiej" ;-) Fajne jest to ze jak maluszki sie ruszaja to my jestesmy spokojniejsze. Daja przeciez znak zycia :-))))) Niesamowite uczucie !!!

Ja dalam za nia chyba 25 zl w Polsce. Naprawde polecam, szczegolnie poprawia humor jak dopadaja nas ciazowe dolegliwosci. Autorka obraca je w zart i daje naprawde dobre rady. Przygotowuje tez fajnie na porod ( radzi czego lepiej nie wiedziec ;-) ) i na pozniejsze klopoty z malenstwem. Naprawde fajna.

monia
Autorytet
618

Wysłany: 11 lutego 2013, 20:15
Cytuj | (1) | Zgłoś
Ja czytam 50 twarzy Greya 3 tom :P Taki erotyk......
A kopniaki to wielki powód do radości bynajmniej dla mnie dodatkowo pupa wystawiana czy nóżka super sprawa i trwa tylko 9 m-e :)

Anette lubi tę wiadomość

1usa3e5ekxdyq5kw.png

bfarxzdvkigpjrom.png[/url]
img5-110_d_5_Anto%B6+%3A%29_1+z%B1bek+5.10.13r.jpg

[konto usunięte]

Wysłany: 11 lutego 2013, 20:20
Cytuj | (0) | Zgłoś
hehe, a ja czytam W oczekiwaniu na dziecko, a pomiędzy tym.. Władcę Pierścieni ;)

Anette
Autorytet
797

Wysłany: 11 lutego 2013, 20:25
Cytuj | (2) | Zgłoś
W oczekiwaniu na dziecko polknelam juz przy 5 miesiacu :-) ale czasami dla przypomnienia zagladam jeszcze.

Monia....dla mnie erotyki odpadaja. Mam wielki szlaban na sex a taka ksiazka moze wywolac "katastrofe" ;-)

m_f, mychowe lubią tę wiadomość

[konto usunięte]

Wysłany: 11 lutego 2013, 20:37
Cytuj | (1) | Zgłoś
A ja lubię sobie tak o każdym miesiącu z osobna poczytać ;)

Anette lubi tę wiadomość

agga84aa
Autorytet
3366

Wysłany: 12 lutego 2013, 07:58
Cytuj | (0) | Zgłoś
Anette, ta książka, o której piszesz jest nowa? Bo sprawdzałam teraz na stronce naszej biblioteki i jeszcze jej tam nie ma.

Monia i jak te 50 twarzy Greya? Różne opinie słyszałam, a też mnie korci, żeby się za to wziąć.

Ja teraz czytam po raz enty "Alchemika" i oprócz tego 2 książki o ciąży;)

relg8ribvm9efdtp.png84c7918c0e711886.png

monia
Autorytet
618

Wysłany: 12 lutego 2013, 09:49
Cytuj | (0) | Zgłoś
Grey powiem tak jest to trochę ekscentryczna książka przedstawiająca wyuzdany sex ale obok toczy się inny wątek na którym ja się bardziej skupiłam a cóż ten sex kusi wiec Anette daruj sobie jak nie możesz bo wzmaga apetyt :P

1usa3e5ekxdyq5kw.png

Anette
Autorytet
797

Wysłany: 12 lutego 2013, 10:59
Cytuj | (0) | Zgłoś
Agga ksiazka raczej nowa nie jest, widze na niej: wydane przez Helios 2008, mozna tez ja dostac na : sensus.pl
Wczoraj dotarlam do momentu jak autorka opisywala swoj porod. Z jednej strony wywoluje gesia skore, a z drugiej smialam sie w glos ze sposobu opisu...,

Monia....polecana przez Ciebie lekture zostawie sobie na czas, gdy dostane juz zielone swiatlo po porodzie, no i gdy mi maly pozwoli na skierowanie odrobiny uwagi na cos innego niz on ;-)

agga84aa
Autorytet
3366

Wysłany: 12 lutego 2013, 11:12
Cytuj | (0) | Zgłoś
Monia, w takim razie skuszę się na tą książkę. Czytałam kiedyś też niezły erotyk "Czarodziejki" - jeżeli ktoś jest delikatny i pruderyjny to odradzam:)

Anette, czyli ta ksiażka aż taka nowa nie jest, to nie wiem, czemu jej nie mogę znaleźć w bibliotece u nas (a zbiory tam są naprawdę pokaźne) - podasz mi autora??

Anette
Autorytet
797

Wysłany: 12 lutego 2013, 11:14
Cytuj | (0) | Zgłoś
Agga- Betty Londergan "Seksowna mamuska"

kaja1991
Autorytet
1328

Wysłany: 12 lutego 2013, 11:33
Cytuj | (0) | Zgłoś
chociaż nie przepadam za czytaniem książek ;) ta seksowna mamuśka mnie zaciekawiła:) poszukam jej dziś w biblotece:)
a tak sobie pomyslałam oglądałam kiedys jeszcze jak w ciąży nie byłam porody na youtube :P wy też oglądałyście;)?

kaja1991
iv093e5elgj3447p.png
3125635e9e884c2a.png

[konto usunięte]

Wysłany: 12 lutego 2013, 11:52
Cytuj | (0) | Zgłoś
Ja przyznam szczerze nie czytałam żadnych i nie czytam do dziś książek kiedyś jedynie czytałam gazety .

Przyznam się że ja nie oglądałam porodów na yutube według mnie na prawdę niektórzy powinni zastanowić się co wstawiają wiadomo , że dla nas samych poród to jest ogromne przeżycie itp , ale różne mogą być reakcje moja koleżanka jak nie była w ciąży i taki film obejrzała to aż zwymiotowała .

Anette
Autorytet
797

Wysłany: 12 lutego 2013, 12:18
Cytuj | (0) | Zgłoś
Ja tez nie ogladam porodow. Widzialam jeden na zywo- bylam przy porodzie przyjaciolki. Po tym wpoilam sobie w glowe, ze bede miala cc. No i w sumie wykrakalam...

monia
Autorytet
618

Wysłany: 12 lutego 2013, 13:01
Cytuj | (0) | Zgłoś
Chyba skuszę się na tą Czarodziejkę :P
Porodów nie ogladam ostatnio jeden obejrzałam to 2 tyg śnił mi się..... :/

1usa3e5ekxdyq5kw.png

agga84aa
Autorytet
3366

Wysłany: 12 lutego 2013, 13:30
Cytuj | (0) | Zgłoś
Dzięki Anette, ale po autorze też nie znalazłam - pozostaje jak coś to kupić:)

Ja porody oglądam i w necie i na TLC program "Porodówka". I chociaż niektóe sceny naprawde nie są fajne, niektóre porody straszliwie długie i ciężkie, niektóre z komplikacjami - to zawsze jak mama dostaje dziecko w ramiona, to na jej twarzy widać coś wyjątkowego....nieopisane szczęście. Więc tłumaczę sobie to wszystko tak, że cokolwiek będzie się działo, to w końcu ból minie, krew pospzątają, a ja będe tuliła moje kochane maleństwo.

martek
Autorytet
179

Wysłany: 12 lutego 2013, 18:03
Cytuj | (0) | Zgłoś
:) ja będąc na zwolnieniu nadrabiam czytelnicze zaległości i dziś skończyłam czytać "Podpalaczkę" Kinga- lubię tego autora. A dodatkową atrakcją popołudnia było to, że chyba dziś pierwszy raz wyłapałam motylki w brzuchu, które najprawdopodobniej oznaczają że poczułam ruchy maleństwa:) A do takiej dalszej lektury polecam Wam "Język niemowląt"- czytałam to jeszcze na studiach w ramach zajęć z rozwoju mowy i byłam nią zachwycona. Mam zamiar przeczytać ją ponownie:)

Dowiedz się więcej o swojej ciąży!

Sprawdź BellyBestFriend Premium

• kontrola przyrostu wagi
  • śledzenie rozwoju ciąży
  • dieta dla ciąży

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do BellyBestFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)