AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
![]()
karen657 |
Cześć Kochane
![]() Ja chodzę do lekarza, który pracuje jednocześnie w przychodni NFZ. Szpitalu Bielańskim i Dębski CLinic - Antoni Sierant. Jestem b. zadowolona. Badania krwi polecam w Enel-Medzie w Blue City (nic nie boli! a jestem panikarą), zamierzam rodzić naturalnie, jeszcze nie wiem w którym szpitalu i z jaką położną ![]() ![]() ![]() |
|
![]()
Welina |
Dołączam się do tematu. Też mieszkam w Warszawie
![]() Badania wykonuję w Lux-Medzie. Moją dr prowadzacą jest dr Janina Kęsicka. Oprócz Lux-Medu pracuje w Instytucie Matki i Dziecka. Jednak planuję rodzić na Madalińskiego - Szpital św. Rodziny. Wiem że ostatnio o nim bardzo głośno, ale mam opinie od znajomych że są bardzo dobre warunki i dobre położne. Gdzie chodzisz na jogę? Taka specjalna dla kobiet w ciąży? ![]() |
|
![]()
Hachette |
Hej, do tej pory chodziłam do Lux Medu, ponieważ mam tam abonament, ale nie do końca mogłam się dogadać z moją lekarką prowadzącą, więc zaczęłam szukać innego rozwiązania i trafiłam na doktora Puzynę, który przyjmuje w przychodni szpitala Św. Zofii i równocześnie jest jego dyrektorem, co dodatkowo bardzo mi pasuje, bo chciałabym tam rodzić.
Jestem nim zachwycona, uprzejmy, zabawny, rzeczowy - świetny. Założono mi tam drugą kartę ciąży i dr Puzyna sam zaproponował mi prowadzenie "podwójnego życia" czyli robienie badań i usg za free w Lux Medzie i zgłaszanie do niego z wynikami. Więc będę musiała jeszcze przemęczyć się trochę z poprzednią lekarką, ale mam świadomość, że jest dobra, kieruje mnie na wszystkie badania świata. Polecam też bardzo doktora Marcina Wronę, który przyjmuje w Spa&Ginekologia Idealist. Poszłam do niego w 14 tygodniu, bo jestem niecierpliwa i bardzo chciałam już znać płeć dziecka. Mają tam świetny sprzęt do usg, badanie trwało z pół godziny i wyszłam mega usatysfakcjonowana - to było bardzo dobrze wydane 250 zł ![]() Na dowód tego, że mają niezłe usg - wrzucam zdjęcie. ![]() Wiadomość wyedytowana przez autora 7 sierpnia 2014, 17:07 |
|
![]()
słoneczna 85 |
ja chodze do DR Czempińskiego, ordynatora szpitala Praskiego.
Spzital ma dobre opinie co do lekarzy i poloznych- do warunkow juz nie ale to w sumie nie o to chodzi tam tez sie wybiore na szkole rodzenia. PS Karen- napsialam do Ciebie w watku o dzialanosci gosp. ![]() |
|
![]()
słoneczna 85 |
a co do usg- akurat moj gin byl na urlopie jak wypadalo mi teraz zrobic usg genetyczne i odeslal mnie do przychodni Zdrova- dr Kulik.
Maja tam swietne usg i od razu zdecydowalismy sie na test Pappa. jak bedzie potrzeba zeby u kogos zrobic usg to polecam bo od wielu osob slyszalam, ze tam maja najlepszy sprzet. Przychodnia Zdrova na Floriańskiej Wiadomość wyedytowana przez autora 7 sierpnia 2014, 17:20 |
|
![]()
karen657 |
Welina wrote:
Dołączam się do tematu. Też mieszkam w Warszawie
![]() Badania wykonuję w Lux-Medzie. Moją dr prowadzacą jest dr Janina Kęsicka. Oprócz Lux-Medu pracuje w Instytucie Matki i Dziecka. Jednak planuję rodzić na Madalińskiego - Szpital św. Rodziny. Wiem że ostatnio o nim bardzo głośno, ale mam opinie od znajomych że są bardzo dobre warunki i dobre położne. Gdzie chodzisz na jogę? Taka specjalna dla kobiet w ciąży? Jogę praktykuję i sama w domu (jestem instruktorem) i zamierzam też zacząć chodzić do mojej koleżanki - instruktorki - Beaty Kaźmierczak, która prowadzi specjalne zajęcia dla kobiet w ciąży w Jogaklubie przy ul. Chałubińskiego. Beatka się w tym specjalizuje i jest świetna! Polecam ![]() ![]() |
|
![]()
Hachette |
Apropos ćwiczeń, to ja chodzę na Mama Fit do Dobrze Mi Tu. Jestem bardzo bardzo zadowolona.
|
|
![]()
ewelina_d |
Ja mieszkam w Warszawie. Też chodzę na badania do Blue City (mam w Enelu abonament)
![]() Rodzić mam zamiar na Żelaznej, mam umówioną prywatną położną. Rozważałam jeszcze Medicover, ale książka "Położna" J. Kalytty przekonała mnie do państwowego szpitala (plus risercz w necie) - ale nie będę z Kalyttą rodzić ![]() Zapisałam się do tej szkoły rodzenia: http://beautymama.com.pl/Terminy-i-cennik.php Link wzięłam ze strony św. Zofii, jest najbliżej mniej i do tego kursy weekendowe (a taki zaczynam we wrześniu) są refundowane. Ćwiczę sama, na kręgosłup głównie, bo odezwało mi się jakieś uszkodzenie i przez kilka tygodni prawie nie mogłam chodzić, więcej o moich ćwiczeniach napisałam na blogu. Karen - jeśli chcesz wybrać położną w państwowym szpitalu, to radzę ci się zainteresować ![]() A poza tym to witajcie:) brakowało mi wątku dla warszawskich mam:). |
|
![]()
Bietka |
Ja też jestem w Warszawy. Mój lekarz prowadzący to dr Joann Gąszczyk-Łukasik. Nd szpitalem ciągle się zastanawiam, ale chyba wybiorę praski- ma dużo pozytywnych opinii rodzących. Tam też bym chodziła na szkołę rodzenia:)
|
|
![]()
karen657 |
Mi polecają położną - Magdę Witkiewicz. Ona pracuje na Żelaznej i prowadzi swoją szkołę rodzenia. Ale nie jestem do końca przekonana, bo dzisiaj oglądałam na YouTubie z nią filmik, jak wypowiadała sie o nacinaniu krocza. I jakoś tak jej postawa i ogólnie - chemii nie ma póki co
![]() A co do kręgosłupa - mega polecam osteopatów. Oni naprawdę wiedzą jak pomóc, zwłaszcza plecom w ciąży. W Warszawie podobno najlepszy to Piotr Godek. Ale jeszcze słyszałam dobre opinie o Krzysztofie Adamowiczu. Co do porodu - też myślałam o Medicoverze, ale o ile jeszcze te 6 tys. na poród z położną może bym jakoś dała radę, to pytanie co, jeśli okaże się w trakcie, że trzeba np CC - ile dopłata ![]() ![]() |
|
![]()
Hachette |
Mój mąż koniecznie chciał żebym rodziła w Medicoverze, ale powiedziałam mu, że znam 6789 rzeczy, na które wolałabym wydać tę kaskę. Na razie chyba go przekonałam
![]() |
|
![]()
ewelina_d |
karen657 wrote:
Co do porodu - też myślałam o Medicoverze, ale o ile jeszcze te 6 tys. na poród z położną może bym jakoś dała radę, to pytanie co, jeśli okaże się w trakcie, że trzeba np CC - ile dopłata
![]() ![]() dlatego ja zdecydowalam sie stworzyc sobie warunki Medicovera na Zelaznej, prywatna polozna, ktora nie zostawi mnie jak jej sie dyzur skonczy (1500), prywatny pokoj o podwyzszonych standardzie (klasyczne 3 doby = 1500), plus znieczulenie (600), wychodzi 3600, czyli znacznie mniej niz Medicover, za to w szpitalu z 3cim stopniem referencyjnosci oddzialu neo, plus wszystkim innym na NFZ, bez ukrytych kosztow... Wiadomość wyedytowana przez autora 8 sierpnia 2014, 08:01 karen657, aaaa09 lubią tę wiadomość |
|
![]()
Welina |
Ja wcześniej zastanawiałam się nad szpitalem na Żelaznej ale w końcu zostawiam go sobie jak wybór nr 3.
Od znajomych słyszałam że tam bardzo naciskają na naturalny poród i nawet jak było skierowanie na CC ze względu na wagę dziecka (5 kg) to strasznie z tym zwlekali i gdyby nie interwencja z zewnątrz to dziecko byłoby przyduszone. ![]() |
|
![]() [konto usunięte] |
Ja chodzę do dr Kijewskiego do Enel med w Atrium Plaza, za miesiąc będę rozgladala się nad zajęciami dla kobiet w ciąży
![]() ![]() |
|
![]()
ewelina_d |
hwesta wrote:
Ja chodzę do dr Kijewskiego do Enel med w Atrium Plaza, za miesiąc będę rozgladala się nad zajęciami dla kobiet w ciąży
![]() ![]() |
|
![]() [konto usunięte] |
Jeśli chodzi o jego katolskie nastawienie,prorodzinne to fakt- może irytowac. Ja trafiłam do niego z polecenia koleżanki której prowadził 2 ciążę i jest bardzo zadowolona, ja po wizycie rowniez
|
|
![]() [konto usunięte] |
Ewelina, a kto prowadzi Twoja ciążę? Kogo z enelu polecasz?
|
|
![]()
ewelina_d |
hwesta wrote:
Ewelina, a kto prowadzi Twoja ciążę? Kogo z enelu polecasz?
Cała historia tutaj:) http://www.planeta-dziecko.com/2014/07/lekarz-prowadzacy.html Wiadomość wyedytowana przez autora 8 sierpnia 2014, 22:20 |
|
![]() [konto usunięte] |
Mi Kijewski zrobił w gabinecie podczas wizyty usg. Zobaczę jak za 2 tyg,bo kazal przyjść z wynikami. W razie czego zglosze się po namiar do Ciebie
![]() |
|
![]()
ewelina_d |
hwesta wrote:
Jeśli chodzi o jego katolskie nastawienie,prorodzinne to fakt- może irytowac. Ja trafiłam do niego z polecenia koleżanki której prowadził 2 ciążę i jest bardzo zadowolona, ja po wizycie rowniez
![]() |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.