AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
![]()
ille |
Czy to jest możliwe? Beta ładnie wzrasta, a nie widać pecherzyka ciazowego na usg. Czy to pozamaciczna? Przy tak wysokiej becie?
magdaaa88 lubi tę wiadomość |
|
![]()
moremi |
W którym tygodniu jesteś? I czy robiłaś bete wcześniej? Kiedy byłaś na usg?
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy... -Byłeś pijany! -Aż tak - nigdy! |
|
![]()
ille |
Nie wiem który tydzień bo od porodu nie miałam okresu. Z zakresów laboratoriim wynika 4-5. Dwa tygodnie przed ostatnią beta, która wyszła ok 33 100, beta wyszła ok 680, a 3 dni wcześniej 190. Ust robione dwa tygodnie temu oraz dzień po zrobieniu ostatniej bety.
|
|
![]()
akuszerka89 |
ille przy tak wysokiej becie pęcherzyk musi być widoczny, jeśli nie ma go w macicy koniecznie jedź jeszcze raz do lekarza. Najprawdopodobniej jest to ciąża pozamaciczna a w takim przypadku trzeba ją jak najszybciej zlokalizować, żeby nie narobiła szkód.
|
|
![]()
ille |
Właśnie mam się zgłosić we wtorek do szpitala na usg... I wtedy się okaże co ze mną zrobią. .. Jeszcze tyle dni czekani.
![]() |
|
![]()
kada24 |
A kiedy współżyłaś po porodzie bo ja jestem po pozamacicznej i też beta rosła ale wolnej parę jednostek na tydzień i lekarz mój stary skierował na czyszczenie a okazało się że w 10tyg prawy jajowod pękł sam i mi usuwali a wcześniej mógł być do uratowania więc nie czekaj idź do innego!
Limerikowo lubi tę wiadomość |
|
![]()
akuszerka89 |
popieram kadę, nie czekaj do wtorku bo w sumie każda chwila się liczy. Między 6 a 8 tygodniem przeważnie pękają ciąże pozamaciczne i robią dużo szkód. Jeśli uda się ją wychwycić i delikatnie laparoskopowo usunąć to może nie być dużych szkód.
Limerikowo lubi tę wiadomość |
|
![]()
kada24 |
ja mialam laparoskopowo usnieta ale wczesnie podaja jakis lek i sie samo oczyszcza
|
|
![]()
niunia |
Ille-witaj i daj znać co i jak;-) trzymam kciuki
|
|
![]()
ille |
Dzięki dziewczyny, w sumie to i tak nie mam wyjścia muszę czekać do wtorku. Trzeba zorganizować opiekę nad młodym w razie gdybym została w szpitalu. Byłam ciekawa cY taka sytuacja się komuś zdarzyła przy takiej becie. Lepiej wiedzieć czego można się spodziewać. Na pewno się odezwę.
Patii22 lubi tę wiadomość |
|
![]()
koral |
.
Wiadomość wyedytowana przez autora 1 października 2014, 10:17 Limerikowo lubi tę wiadomość |
|
![]()
niunia |
Ille-i co tam??? Wiesz już coś??? Jak długo jesteś po porodzie???
|
|
![]()
ille |
Hej, jestem ponad 6 miesięcy po porodzie. Ma ust w szpitalu ukazał się w końcu piękny pęcherzyk serduszko bijące ma już 13 mm. Wyliczyli, że to 7 tydzień 4 dzień.
![]() nutka, Makcza, Marysia0312, Limerikowo, Paulina1986, akuszerka89, BiB, Miriam, moremi, positive, Camille87, Niezwykła lubią tę wiadomość |
|
![]()
ille |
Wcześniej nie zobaczyli bo było w tylozgieciu.
|
|
![]()
koral |
.
Wiadomość wyedytowana przez autora 1 października 2014, 10:17 |
|
![]()
Makcza |
No to witamy w gronie ciężarówek! Ponownie...
![]() |
|
![]()
Limerikowo |
ja tez mam tylozgiecie mocne i wszystko bylo widac od poczatku, tak sie zastanawiam co to za doktory i w jakim szpitalu potrzebuja ok okulisty dla siebie samych lub sprzet usg prehistoryczny..
Gratuluje szczerze!!!, super ze uniknelas komplikacji, szkoda ze nie zaoszczedzono Ci takiej masy stresu juz na samymy poczatku ![]() Martynika lubi tę wiadomość |
|
![]()
akuszerka89 |
super że wszystko jest w porządku, sama wiem po sobie ile stresu się najadłaś - byłam w dokładnie takiej samej sytuacji - beta rosła a pęcherzyka nie było. I też wszystko się dobrze skończyło:)
|
|
![]()
ille |
![]() ![]() Limerikowo, Martynika, Niezwykła lubią tę wiadomość |
|
![]() [konto usunięte] |
Dziewczyny jeżeli mam beta hcg 2150 a na usg nie widać pęcherzyka w macicy ani poza nią. Dziś lekarz poświęcił na moje usg pół minuty wiec jestem zszokowana! Tym bardziej ze tak się boje pozamacicznej i komplikacji.
Skoro nic się nie pojawiło nie wiem czy wierzyć że coś się jeszcze zmieni. Niby sprzęt ok...ale pół minuty to jakby trochę malo:( To równo 6tydzien... |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.