BellyBestFriend
Odpowiedz
Forum > W ciąży - ogólne > Badania prenatalne Warszawa
Rozpocznij swój osobisty, inteligentny kalendarz ciąży BellyBestFriend!
Oceń ten wątek:
AUTOR
WIADOMOŚĆ

Virad
Autorytet
286

Wysłany: 24 marca 2020, 09:40
Cytuj | (0) | Zgłoś
Witajcie,
Czy możecie polecić dobrego lekarza do badań prenatalnych w Warszawie?
Lekarza, który ma bogate doświadczenie i jest naprawdę dobry w tym co robi :)
Jestem w 8tc i spodziewam się bliźniąt. Moja lekarka kazała się już umawiać na prenatalne a ja nie wiem do kogo iść...

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦

Bryś
Koleżanka
4

Wysłany: 24 marca 2020, 11:16
Cytuj | (0) | Zgłoś
Cześć, dobrze Ci kazała bo terminy są czasem długie. Ja umawiałam się do dr Jaczynskiej, ale niestety wizyta została odwołana i przepisali mnie do dr Harabin Matysiak. Rozważałam też dr Roszkowskiego ale terminy były zbyt odległe. A i na kolejnych byłam u dr Radziejowskiej, sprawdź opinie. Polecam Ci umówić się w dwa miejsca, najwyżej druga wizytę odwołasz. Bo jeśli sami odwołają i nie będziesz mieć alternatywy to możesz mieć problem. A obecna sytuacja sama wiesz jak wygląda. A i polecam podpytać dziewczyn z wątku o amnio, może kogoś polecą mając"problemowe" ciąże.

dydone
Przyjaciółka
32

Wysłany: 24 marca 2020, 18:46
Cytuj | (0) | Zgłoś
Dr Roszkowski i prof. Dangel to specjalisci od tych najtrudniejszych przypadkow, ja robilam u dr Makowskiego ma super sprzet i jest kier.usg w szp.sw zofii, prof. Wielgos, dr Garwolinski u obu bylam i polecam.

02.01.2019 r. Maria , Szymon [*] 39 tc , Aniołek [*] 8 tc, Aniołek [*] 5 tc, Aniolek [*] 7tc
km5sgu1ri0500snx.png

Virad
Autorytet
286

Wysłany: 26 marca 2020, 21:59
Cytuj | (0) | Zgłoś
Bryś wrote:
Cześć, dobrze Ci kazała bo terminy są czasem długie. Ja umawiałam się do dr Jaczynskiej, ale niestety wizyta została odwołana i przepisali mnie do dr Harabin Matysiak. Rozważałam też dr Roszkowskiego ale terminy były zbyt odległe. A i na kolejnych byłam u dr Radziejowskiej, sprawdź opinie. Polecam Ci umówić się w dwa miejsca, najwyżej druga wizytę odwołasz. Bo jeśli sami odwołają i nie będziesz mieć alternatywy to możesz mieć problem. A obecna sytuacja sama wiesz jak wygląda. A i polecam podpytać dziewczyn z wątku o amnio, może kogoś polecą mając"problemowe" ciąże.
Dzieki za podpowiedz. Chyba umowie się faktycznie do dwóch miejsc, tak będzie bezpieczniej.
Wrzuc proszę linka do tego wątku.

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦

Virad
Autorytet
286

Wysłany: 26 marca 2020, 22:02
Cytuj | (0) | Zgłoś
dydone wrote:
Dr Roszkowski i prof. Dangel to specjalisci od tych najtrudniejszych przypadkow, ja robilam u dr Makowskiego ma super sprzet i jest kier.usg w szp.sw zofii, prof. Wielgos, dr Garwolinski u obu bylam i polecam.
Myślałam o Roszkowskim, ale chyba bardziej skłaniam się ku Makowskiemu właśnie.
Ale muszę jeszcze poczytać.
O prof Dangel nic nie słyszałam wiec nawet nie rozważałam jej.

Wiadomość wyedytowana przez autora 26 marca 2020, 22:05

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦

wichrowe_wzgórza
Autorytet
1714

Wysłany: 27 marca 2020, 11:53
Cytuj | (0) | Zgłoś
Polecam dr Makowskiego, najlepiej na Żytniej - ma tam najlepszy sprzęt :)

9 tc (*) 24.01.2016

0971057ffa.png
cb9a2083b4.png
251a14f481.png

Freja000
Autorytet
646

Wysłany: 27 marca 2020, 17:09
Cytuj | (0) | Zgłoś
Podpinam się, bo będę szukała kogoś na badania połówkowe.
Poczytałam o dr. Makowskim i z opini wynika, że wielokrotnie przeoczył wady uprawniające (że tak brzydko powiem) do terminacji ciąży.
To jest jeden z problemów przy wyborze lekarza. Czy nie trafi się pro lifowiec, który o wadzie nie powie, żeby nie było decyzji o terminacji ciąży...
Poprzednie badania robiłam u dr. Osóbka Morawski, ale też gdzie czytałam, że on pro life...

dqprp07wzt9w07bj.png

Bryś
Koleżanka
4

Wysłany: 27 marca 2020, 17:13
Cytuj | (0) | Zgłoś
A może dr Dębska? Pro life raczej nie jest.

dydone
Przyjaciółka
32

Wysłany: 27 marca 2020, 18:14
Cytuj | (0) | Zgłoś
Do Debskiej chodzila moja kolezanka i polecala.

02.01.2019 r. Maria , Szymon [*] 39 tc , Aniołek [*] 8 tc, Aniołek [*] 5 tc, Aniolek [*] 7tc
km5sgu1ri0500snx.png

Janka78
Ekspertka
233

Wysłany: 27 marca 2020, 20:40
Cytuj | (0) | Zgłoś
Polecam dr Debska

qb3c3e5eyv2yhsqn.png

wichrowe_wzgórza
Autorytet
1714

Wysłany: 27 marca 2020, 21:50
Cytuj | (0) | Zgłoś
Mnie przekonały opinie innych lekarzy o dr Makowskim ;) Nie wszystkie opinie pacjentów są wiarygodne, czasem nawet nie rozumieją, że czegoś może się nie dać zdiagnozować na usg ;]

9 tc (*) 24.01.2016

0971057ffa.png
cb9a2083b4.png
251a14f481.png

Virad
Autorytet
286

Wysłany: 27 marca 2020, 21:54
Cytuj | (0) | Zgłoś
Freja000 wrote:
Podpinam się, bo będę szukała kogoś na badania połówkowe.
Poczytałam o dr. Makowskim i z opini wynika, że wielokrotnie przeoczył wady uprawniające (że tak brzydko powiem) do terminacji ciąży.
To jest jeden z problemów przy wyborze lekarza. Czy nie trafi się pro lifowiec, który o wadzie nie powie, żeby nie było decyzji o terminacji ciąży...
Poprzednie badania robiłam u dr. Osóbka Morawski, ale też gdzie czytałam, że on pro life...
Opinie w większości ma dobre.
Myślałam o dr Debskiej tez i o niej opinie bardzo różne, na razie skłaniam się mu Makowskiemu. Nie jest to oczywiście jeszcze ostateczny wybór...
O Roszkowskim znalazłam gorsze mimo wszystko.
Myślałam, ze to prostsze jest wszystko

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦

Virad
Autorytet
286

Wysłany: 27 marca 2020, 22:04
Cytuj | (0) | Zgłoś
dydone, pisałaś też w innym poście o prof Dangel.
Mozesz coś więcej o niej powiedzieć?

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦

dydone
Przyjaciółka
32

Wysłany: 28 marca 2020, 11:08
Cytuj | (0) | Zgłoś
Prof. joanna szymkiewicz-dangel przyjmuje prywatnie na agatowej, jest rowniez kardiologiem dzieciecym. Jesli masz ciaze blizniacza jednoowodniowa lub jednokosmowkowa to rozwaz ja. Podobno ona i Roszkowski sa najlepsi w tych najtrudniejszych przypadkach, ale on niestety nie nalezy do najmilszych.

Wiadomość wyedytowana przez autora 28 marca 2020, 11:09

km5sgu1ri0500snx.png

Virad
Autorytet
286

Wysłany: 28 marca 2020, 13:15
Cytuj | (0) | Zgłoś
dydone wrote:
Prof. joanna szymkiewicz-dangel przyjmuje prywatnie na agatowej, jest rowniez kardiologiem dzieciecym. Jesli masz ciaze blizniacza jednoowodniowa lub jednokosmowkowa to rozwaz ja. Podobno ona i Roszkowski sa najlepsi w tych najtrudniejszych przypadkach, ale on niestety nie nalezy do najmilszych.
U mnie ciąża dwukosmówkowa dwuowodniowa

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦

Freja000
Autorytet
646

Wysłany: 28 marca 2020, 14:37
Cytuj | (0) | Zgłoś
Te opinie są ze znanylekarz, tam nie ma anonimów. I jasno piszą, że kolejni lekarze się dziwili jak można było nie zobaczyć tych wad... a jak mu się wraca uwagę to się obraża.
Ma takich opinii znacznie więcej niż inni lekarze. Opinie pozytywne są od tych, którzy urodzili zdrowe dzieci. I to mi dało do myślenia...

O Roszkowskim jest mega dużo, że cham, więc w ogóle nie biorę go pod uwagę.

A zwracam honor, według opinii Osóbka Morawski jest pro choice. Też miły nie jest, ale to wiem.

Poczytam w takim razie o Dębskiej.

dqprp07wzt9w07bj.png

Freja000
Autorytet
646

Wysłany: 28 marca 2020, 14:42
Cytuj | (0) | Zgłoś
Dangel ma same dobre opinie... pomyślę o niej w takim razie.

dqprp07wzt9w07bj.png

Virad
Autorytet
286

Wysłany: 28 marca 2020, 14:56
Cytuj | (0) | Zgłoś
Freja000 wrote:
Te opinie są ze znanylekarz, tam nie ma anonimów. I jasno piszą, że kolejni lekarze się dziwili jak można było nie zobaczyć tych wad... a jak mu się wraca uwagę to się obraża.
Ma takich opinii znacznie więcej niż inni lekarze. Opinie pozytywne są od tych, którzy urodzili zdrowe dzieci. I to mi dało do myślenia...

O Roszkowskim jest mega dużo, że cham, więc w ogóle nie biorę go pod uwagę.

A zwracam honor, według opinii Osóbka Morawski jest pro choice. Też miły nie jest, ale to wiem.

Poczytam w takim razie o Dębskiej.
O Roszkowskim czytałam to samo. Masakra.
Dębska niby taki autorytet a przyznam szczerze że jestem zawiedziona, bo też ma trochę negatywnych opinii.

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦

Virad
Autorytet
286

Wysłany: 28 marca 2020, 14:59
Cytuj | (0) | Zgłoś
Freja000 planujesz robić niffy/sonco? Gdzie najlepiej się umówić? Czy to robi się może u tego samego lekarza co prenatalne?

Wiadomość wyedytowana przez autora 28 marca 2020, 14:59

Nareszcie razem. 👨‍👩‍👧‍👦

ka_tarzyna
Autorytet
615

Wysłany: 28 marca 2020, 15:56
Cytuj | (1) | Zgłoś
Polecam prof. Dębską lub Kretowicza.
Dębska współpracuje z Dangel, więc jak tylko będzie coś nie tak z sercem to od razu do niej wyśle. Robi też biopsję i amniopunkcję w szpitalu lub u siebie prywatnie w gabinecie i ma w tym ogromne doświadczenie. Na pewno nie będzie próbowała ukrywać żadnych wad, a raczej dmuchała na zimne...
Dangel w ocenie serca jest jedną z najlepszych, badanie u niej wygląda tak, że najpierw robi jej stażystka, a potem ona zerka. Byłam tam 3x, jestem zadowolona, mimo kosmicznych opóżnień...

Wiadomość wyedytowana przez autora 28 marca 2020, 16:00

Freja000 lubi tę wiadomość

gg643e5ei3b53o9s.png
bl9cgu1rq4wedujs.png

07.2019 drugi naturalsik :-)
10.2017 naturalsik :-)
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38%

Dowiedz się więcej o swojej ciąży!

Sprawdź BellyBestFriend Premium

• kontrola przyrostu wagi
  • śledzenie rozwoju ciąży
  • dieta dla ciąży

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do BellyBestFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)