AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
|
||
![]()
Werax |
Hej bylam dzisiaj na badaniach prenetalnych lekarz powiedział że wszystko ok jednak powiedział żebym zażywać acard 150 na poprawę przepływów między mną a dzieckiem o co dokładnie chodzi czy ktoś tak miał ? Jak to się skończyło?
|
|
![]()
Carmenn |
Mi też kazali brać Acard 150 przy prenatalnych bo wyszło mi niskie białko pappa Podobno acard służy też łożysku
|
|
![]()
Werax |
Aha i narazie bierzesz nie wiesz co dalej ?
|
|
![]()
Evli |
Werax chyba z połowa dziewczyn na tym forum bierze acard. To nic innego jak aspiryna w małej dawce która ma za zadanie rozrzedzić krew, co z tym idzie- polepszyć przepływy.
Marcelina715 lubi tę wiadomość 2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈 2022 👦 |
|
![]()
Werax |
Aha wole zapytać bo nie wiem o co chodzi dokładnie i się tylko stresuje ze to coś poważnego
|
|
![]()
Evli |
Werax nie wiem co u Ciebie lekarz się dopatrzył..Skoro powiedział Ci że na poprawę przepływów to widocznie nie były idealne. Następnym razem proś lekarze o wytłumaczenie zamiast się później martwić
![]() 2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈 2022 👦 |
|
![]()
Carmenn |
Na razie biorę,zobaczymy co dalej. Ale tak jak powyżej napisane dużo dziewczyn bierze więc myślę,że warto. Wszystko dla dobra maluszka❤️
|
|
![]()
Kora88 |
Biorę acard od początku ciąży, nie martw się, dokładnie tak: dużo dziewczyn go bierze
![]() |
|
![]()
Werax |
Wiecie naczytałam się ze on jakieś wady wrodzone moze spowodować i dlatego się tak boje i pytam. Czy ta dawka 150 to nie za duża??
|
|
![]()
Evli |
Nie za duża. Ja brałam 160, mieszkam za granicą i dawka 150 nie istnieje, córkę mam zdrową, urodzoną w 39+6
![]() 2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈 2022 👦 |
|
![]()
Agi83 |
Mnie na prenatalnych napisali, wczesne właczenie malej dawki kwasu acetylosalicylowego (150mg dziennie na wieczor, rozpoczete przed 16 tyg ciazy) moze przyczynic sie do znaczacego zmniejszenia ryzyka rozwoju ww. Patologii ciazy.
A ww patologia ciazy: Z uwagi na podwyzszone ryzyko zahamowania wzrastania plodu w dalszym przebiegu ciazy wskazana okresowa kontrola u lekarza prowadzacego. Usg prawidlowe, wolne bhcg 40,80 pappa 6,840. Mam nadzieje ze pomoglam rozwiac watpliwosci ![]() Wiadomość wyedytowana przez autora 19 lutego 2021, 09:07 W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
![]() ![]() |
|
![]()
Werax |
Agi83 mozna jakiś kontakt np. Messenger ?
|
|
![]()
Agi83 |
Mozesz tu na priv napisac
![]() Wyslalam Ci zaproszenie Wiadomość wyedytowana przez autora 19 lutego 2021, 13:07 W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca. P.C.
![]() ![]() |
|
![]()
Werax |
Wysłałam wiadomość
|
|
![]() |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.