BellyBestFriend
Odpowiedz
Forum > Problemy i komplikacje > Otwieranie sie szyjki
Rozpocznij swój osobisty, inteligentny kalendarz ciąży BellyBestFriend!
Oceń ten wątek:
AUTOR
WIADOMOŚĆ

[konto usunięte]

Wysłany: 6 marca 2014, 12:01
Cytuj | (0) | Zgłoś
Czesc dziewczynki, wlasnie wkroczylam w 27 tc a juz 2 tyg temu lekarz stwierdzil ze szyjka zaczela sie otwierac i nakazal lezenie:(

madamama
Autorytet
611

Wysłany: 19 marca 2014, 17:17
Cytuj | (0) | Zgłoś
Cześć, współczuję! Ja wczoraj się dowiedziałam, że niestety skraca się szyjka. Ma teraz 21 mm, w nocy na IP miałam dwa razy KTG, na szczęście skurcze ustąpiły i wypuścili mnie do domu. W piątek jadę do szpitala na założenie pessaru i od wczoraj leżę, łykając magnez, nospę i scopolan. Trzymam kciuki za Twoje maleństwo, wytrzymamy jeszcze co najmniej 10 tygodni w dwupaku i urodzimy zdrowe, donoszone dzieci.

sjr9qqa.png

Karolajn
Koleżanka
22

Wysłany: 2 czerwca 2014, 16:31
Cytuj | (1) | Zgłoś
jeśli cie to w jakiś sposób pocieszy to ja ci powiem, że ja na początku 34 tygodnia miałam 2 cm rozwarcia i lekarka kazała mi się oszczędzać i zapisała luteinę żebym dotrwała chociaż do 37 tygodnia i dotrwałam do 37, choć wcale się nie oszczędzałam, gotowałam, prałam, sprzątałam i byłam na wizycie i lekarka powiedziała, że już długo w ''dwupaku'' nie pochodzę i teraz jestem w 38 i widzę, że synkowi sie wcale nie spieszy...

kasjja lubi tę wiadomość

20090926570117.png
mhsvj44jhkebb1ma.png
f2w3rjjgjedmuzf8.png

karina.82
Koleżanka
10

Wysłany: 10 czerwca 2014, 23:08
Cytuj | (0) | Zgłoś
Jestem w bardzo podobnej sytuacjj, też mam niewydolność szyjki i łożysko niskoschodzące do tego , też leżę od 2 tygodni, szerzej opisałam moją sytuację na wątku o leżących ciężarnych. Wygląda na to, że tak samo dużo leżenia przed nami. Oby do 15 sierpnia wtedy będzie już bezpieczny 37 tydzień, a teraz od wizyty do wizyty, teraz idę jutro. A jeśli chodzi o Twoje rozwarcie, to po jednej wizycie to wiesz czy miałaś też już kolejną kontrolę, bo czytałam, że u niektórych dziewczyn robiło się rozwarcie np. z powodu stesu, a po leżeniu na kolejnej wizycie już było lepiej.

f2w3rjjg6438hu6q.png

Dowiedz się więcej o swojej ciąży!

Sprawdź BellyBestFriend Premium

• kontrola przyrostu wagi
  • śledzenie rozwoju ciąży
  • dieta dla ciąży

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do BellyBestFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)