AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
![]()
olis87 |
Cześć dziewczyny, miałyście może taki problem? 2 Dni temu na USG zlokalizowano u mnie delikatne odwarstwienie kosmówki 17mmx4,4mm, doktor mowiła, że to nic groźnego, że się zdarza przy implantacji. I po prostu mam łykać duphaston 3x1 przez 2 tyg, i za 3 tyg na kontrol. Myślicie, że tak bez leżenia (nie dostałam zwolnienia z pracy) ta kosmówka się przyklei? Nie mówiła też nic o żadnym krwiaku, a jedynie, że brązowe plamienia są ok, czerwone do szpitala. Martwię się trochę. Może też się borykałyście z takim problemem? Wtedy wg USG dzidzia miala 10,3mm był to 7t1d.
Wiadomość wyedytowana przez autora 5 stycznia 2017, 11:21 ![]() Beta 28dc 228, 30dc 705 ![]() Adaś 20.08.2017 ![]() [*]29. 09.2016 Niedoczynność tarczycy: Letrox 100 |
|
![]() [konto usunięte] |
Hej borykałam się z tym przez miesiąc na początku lekarz tez nie kazał mi leżeć i bralam 2x1 luteine chyba było to zbyt mało bo dostałam po tyg krwawienia i wylądowała na IP tam lekarz kazał mi bezwzględnie leżeć i zmienił leki na duphaston 3x1 3 tyg leżałam plackiem i wszystko wróciło do normy teraz jestem dwa tyg bez plamien i zeszłam o jedną dawkę mniej dupka z maluszkiem wszystko ok jestem juz w 12 tyg więc nie martw się wszystko będzie dobrze
![]() olis87 lubi tę wiadomość |
|
![]()
Hope_ |
.
Wiadomość wyedytowana przez autora 15 lutego 2017, 10:52 olis87 lubi tę wiadomość |
|
![]()
Hope_ |
.
Wiadomość wyedytowana przez autora 15 lutego 2017, 10:52 olis87 lubi tę wiadomość |
|
![]()
olis87 |
Hope_ wrote:
tylko piszesz, że duphaston łykać masz 2 tygodnie po 3 tyg kontrola, to ja bym ewentualnie przez ten tydzień zeszła do 2x1 a nie odstawiła całkowicie. mi lekarze za kazdymr azem mowili, ze sie schodzi z progesteronu stopniowo
![]() Beta 28dc 228, 30dc 705 ![]() Adaś 20.08.2017 ![]() [*]29. 09.2016 Niedoczynność tarczycy: Letrox 100 |
|
![]()
nataliad |
Ja też miałam oddzielenie kosmówki. Od 5 do 12 tyg brałam duphaston i trochę polegiwałam. Nie odstawialabym duphastonu przed wizytą. Lepiej zmniejszyć dawkę i brać dalej.
olis87 lubi tę wiadomość ![]() ![]() |
|
![]()
JusWik |
Hej. Ja wlasnie po wizycie i tez mi sie odkleila kosmowka 1.5cm ale plamien nie mam. Lekarz kazal uwazac nie dzwigac i nie sexowac sie. Ale wez tu nie dzwgaj jak masz w domu 8 miesiecznego bobaska... Moze jakos przetrwam...
|
|
![]()
Hope_ |
.
Wiadomość wyedytowana przez autora 15 lutego 2017, 10:52 |
|
![]()
olis87 |
Hope, na razie bez zmian. Staram się odpoczywać ile się da, zmniejszyłam dawkę duphastonu do 2x1, i umowilam się na wizytę u innego lekarza z najlepszym usg w miescie na 17 stycznia. Od dwóch dni pobolewa mnie podbrzusze tak okresowo i powoli zaczynam panikować, dlatego właśnie umówiłam dodatkową wizytę. Niby moja giń mówiła, że jak nie ma krwawien to nie panikować, Ale chyba jestem już trochę przewrażliwiona. Trzymajcie kciuki!
![]() Beta 28dc 228, 30dc 705 ![]() Adaś 20.08.2017 ![]() [*]29. 09.2016 Niedoczynność tarczycy: Letrox 100 |
|
![]()
fo09czka |
JusWik wrote:
Hej. Ja wlasnie po wizycie i tez mi sie odkleila kosmowka 1.5cm ale plamien nie mam. Lekarz kazal uwazac nie dzwigac i nie sexowac sie. Ale wez tu nie dzwgaj jak masz w domu 8 miesiecznego bobaska... Moze jakos przetrwam...
Witaj JusWik jestem w bardzo podobnej sytuacji krwiak 17x5mm oklejanie kosmowki i dzidzia 13mcy w domu i jak tu nie dźwigać robię co mogę ale będę musiała prosić o pomoc bo sama sobie nie dam rady z malutka jestem praktycznie do 18-19 sama. Jak u Ciebie może już wchlonol się ten krwiaczek? I miałaś leżeć plackiem czy tylko nie dźwigać? |
|
![]()
fo09czka |
Olis trzymam kciuki wszystko musi być dobrze :*
Wiadomość wyedytowana przez autora 27 stycznia 2017, 17:33 |
|
![]()
olis87 |
fo09czka wrote:
Olis trzymam kciuki wszystko musi być dobrze :*
Hope_ lubi tę wiadomość ![]() Beta 28dc 228, 30dc 705 ![]() Adaś 20.08.2017 ![]() [*]29. 09.2016 Niedoczynność tarczycy: Letrox 100 |
|
![]()
fo09czka |
Olis to dobre wieści:) trzymam kciuki za prenatalne daj znać co i jak. Mi lekarz kazał leżeć ale nie powiem ciezko jest wylegiwac gdy roczny maluch obok grasuje:D teraz wizytę mam 18.02 takze zobaczymy czy ten dzid krwiak sie wchłonie. Oby tak było:)
|
|
![]()
olis87 |
fo09czka wrote:
Olis to dobre wieści:) trzymam kciuki za prenatalne daj znać co i jak. Mi lekarz kazał leżeć ale nie powiem ciezko jest wylegiwac gdy roczny maluch obok grasuje:D teraz wizytę mam 18.02 takze zobaczymy czy ten dzid krwiak sie wchłonie. Oby tak było:)
fo09czka lubi tę wiadomość ![]() Beta 28dc 228, 30dc 705 ![]() Adaś 20.08.2017 ![]() [*]29. 09.2016 Niedoczynność tarczycy: Letrox 100 |
|
![]()
Asik84 |
Dziewczęta
Ja dziś po wizycie rownież otrzymałam duphaston 2x1 i l4 2 tyg:( kosmowka odkleja sie na obszarze 0,2-1,2mm Mam nadzieje ze wszystko sie sklei jak trzeba. Trochę sie martwię. Jestem w 5 tyg ciąży |
|
![]()
fo09czka |
Asik wszystko będzie dobrze, lez, wypoczywaj i na pewno będzie dobrze. U mnie też zdiagnozowano oklejanie w 5 tc teraz leżę ile się da choć mam małe dziecko w domu ale rodzina pomaga także 18 mam usg i mam nadzieję że krwiaka już nie będzie a kosmowka się przykleji:)
Trzymam kciuki za Ciebie :* jakbyś potrzebowała wsparcia pisz damy radę razem :* Asik84 lubi tę wiadomość |
|
![]()
Asik84 |
fo09czka wrote:
Asik wszystko będzie dobrze, lez, wypoczywaj i na pewno będzie dobrze. U mnie też zdiagnozowano oklejanie w 5 tc teraz leżę ile się da choć mam małe dziecko w domu ale rodzina pomaga także 18 mam usg i mam nadzieję że krwiaka już nie będzie a kosmowka się przykleji:)
Trzymam kciuki za Ciebie :* jakbyś potrzebowała wsparcia pisz damy radę razem :* Bardzo Ci dziękuje. Mam obawy bo raz juz poroniłam przez odklejenie kosmowki. Trzymam mocno kciuki i koniecznie napisz jak po wizycie :* Wiadomość wyedytowana przez autora 9 lutego 2017, 19:05 |
|
![]()
olis87 |
Dziewczyny, trzymam za Was kciuki, i chcę Was pocieszyć, bo u mnie już się wszystko wyjaśniło. Dzidzia zdrowa, a na dzisiejszym USG brak cech odwarstwienia kosmówki. także teraz ja trzymam za Was kciuki i życzę żeby wszystko się Wam poprzyklejało gdzie trzeba:)
fo09czka lubi tę wiadomość ![]() Beta 28dc 228, 30dc 705 ![]() Adaś 20.08.2017 ![]() [*]29. 09.2016 Niedoczynność tarczycy: Letrox 100 |
|
![]()
Asik84 |
U mnie tez wszystko posklejane:)) serduszko bije
olis87 lubi tę wiadomość |
|
![]()
fo09czka |
Wszystko ok u nas
![]() ![]() Pozdrawiam i zaciskam kciuki za nasze maluchy niech rosną zdrowo i spokojnie ![]() Asik84 lubi tę wiadomość |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.