AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
|
||
![]()
mmalibu |
Hej. Czy którejś wyszło na badaniach prenatalnych niskie białko pappa? Jaki to miało wpływ na dalsza ciążę?
![]() |
|
![]()
Evli |
Długo zastanawiałam się nad napisaniem postu bo nie chciałam straszyć moim przypadkiem..Od razu zaznaczam, każdy przypadek jest inny. U mnie coś poszło nie tak
![]() ![]() Koszmar zaczął się od prenatalnych i niskiego białka pappa (0.11mom).Naczytalam się wtedy o niewydolności łożyska i w sumie poźniej było już coraz gorzej. W 15tc wyszło bezwodzie, hipotrofia-rozmiary 3-4tyg do tyłu mimo dobrych przepływów. W 30tc krwiak i odklejenie łożyska. Nie mam jeszcze wyników badań łożyska ale wszystko wskazuje na jego winę ![]() 2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈 |
|
![]()
mmalibu |
Evil czytałam Twoją historię, tzn niektóre wpisy tutaj na belly. A jak dzieciątko, jak się czujecie ? Czy na usg było coś nie tak? (ok, znalazłam Twoj wpis, że było ok) U mnie pappa 0,4 więc większa, aczkolwiek ewidentnie coś jest nie tak. A po tych wynikach zalecił Ci lekarz jakieś leki? Ja dostałam od razu 150mg Acardu, nie wiem czy to wiele zmieni.
Wiadomość wyedytowana przez autora 22 czerwca 2019, 22:44 Wombat lubi tę wiadomość ![]() |
|
![]()
Smutnamiss |
U mnie 0.52 mom i obecnie cukrzyca ciążowa, podejrzenie zd robiłam panoramę teraz 33 tydz ciąży i zatrucie ciążowe ( nie wiem czy to wina pappy ale ciąża pełna emocji
|
|
![]()
Evli |
Mam waleczną córkę
![]() Na usg na prenatalnych było ok. Lekarz nic mi nie przypusał. Ja sama wprowadziłam sobie acard 75 ale to było za mało. Teraz po fakcie w wypisie mam wzmiankę że na przyszłe ciąże zlecony acard, progesteron, zrobienie testu na zespół antyfosfolipidowy i zakrzepice. Mmalibu Ty masz białko 4razy wyższe od mojego spokojnie! Będzie dobrze ![]() Wiadomość wyedytowana przez autora 23 czerwca 2019, 12:04 mmalibu lubi tę wiadomość 2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈 |
|
![]()
Evli |
Smutnamiss kurcze Ty też nie masz łatwo, wiecznie coś..
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈 |
|
![]()
Smutnamiss |
Nie mam spokoju w tej ciąży ale najważniejsze zdrowie dziecka. Mam nadzieje ze jakos to wszystko przetrwam
Wiadomość wyedytowana przez autora 22 czerwca 2019, 23:41 |
|
![]()
reniad. |
u mnie dziś wyszło niskie białko 0,3429 usg prenatalne super, lekarka zaleciła acard 150 na noc, przyjmuję dalej duphaston.. w poprzednich ciążach miałam nadciśnienie i cukrzycę ale nie robiłam testu pappa..
reniad.
|
|
![]() |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.