AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
|
||
![]()
mika1987 |
hej Mamuski:)zakladam taki watek,gdyz wlasnie mnie to spotkalo..tzn po krzywej cukrowej wynik wyszedl nie za fajny..po pobycie w szpitalu i profilu glukozy, ktory mi robili stwierdzono ze nie mam cukrzycy ciazowej ale wlasnie ta nietolerancje..nie moge jesc cukrow prostych..Moze ktoras z Was ma to samo?podzieli sie swoimi radami, menu?
|
|
![]()
AISAK |
Temat już istnieje. Zapraszamy https://bellybestfriend.pl/forum/problemy-i-komplikacje/cukrzyca-ciazowa,743.html
|
|
![]()
mika1987 |
ale jak wyzej napisane ja nie mam cukrzycy ciazowej!
|
|
![]()
AISAK |
Ja mam na wypisie ze szpitala - nietolerancja glukozy- cukrzyca ciążowa.
a jakie miałaś cukry po krzywej cukrowej. Wiadomość wyedytowana przez autora 15 maja 2014, 21:19 |
|
![]()
malwiska |
w ciąży nie ma takiego czegoś jak nietolerancja tzn jest ale zawsze traktowane jest to jako cukrzyca ciążowa
normy po 2h są do 140, między 140-199 to nietolerancja a od 200 cukrzyca - ale to są normy gdzie diagnozuje się cukrzyce u ludzi nie będących w ciąży, a jak jesteś w ciąży to nawet wynik 143 już klasyfikuje Cię do tego że masz cukrzyce ciążową |
|
![]()
ma |
Teraz normy się zmieniły ale jeszcze nie wszędzie funkcjonują. Krzywa powinna być 3 punktowa i norma po 2 godzinach wynosi 153. Ja wg starych norm się załapałam i jestem na diecie, wg nowych już byłoby ok
![]() |
|
![]() |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.