BellyBestFriend
Odpowiedz
Forum > Problemy i komplikacje > Leki w trakcie choroby.
Rozpocznij swój osobisty, inteligentny kalendarz ciąży BellyBestFriend!
Oceń ten wątek:
AUTOR
WIADOMOŚĆ

[konto usunięte]

Wysłany: 27 czerwca 2013, 11:20
Cytuj | (0) | Zgłoś
Kochane, które leki brałyście podczas choroby w ciąży? Które są dozwolone dla kobiet w ciąży?

Ja biore Prenalen, Rutinoscorbin, No spe i na ból głowy Apap. Niestety boli mnie gardło, mam niesamowity kaszel i katar też mi doskwiera.

I nie piszcie żeby iść do lekarza, bo u mnie sytuacja z lekarzem jest conajmniej "chora", chodzi mi o domowe sposoby (prócz syropu z cebuli, czosnku)

pasia27
Autorytet
11933

Wysłany: 27 czerwca 2013, 11:24
Cytuj | (0) | Zgłoś
Z tego co wiem to Tantum verde mozna psikac i ja woda morska psikalam do nosa przy katarze zeby oczyscic i nawilzyc nos a na nawilzenie gardla i bol Isla tabletki do ssania raczej cukierki z jakiegos krzaka i porzeczki z wit c.

3i498u698lx7etrf.png
zrz6sg189ii5w2ru.png

pasia27
Autorytet
11933

Wysłany: 27 czerwca 2013, 11:28
Cytuj | (0) | Zgłoś
I jest caly obszerny temat w starszych tematach na drugiej stronie: Przeziebienia choroby i bezpieczne leki w ciazy

Wiadomość wyedytowana przez autora 27 czerwca 2013, 11:30

3i498u698lx7etrf.png
zrz6sg189ii5w2ru.png

mała mi
Autorytet
1168

Wysłany: 28 czerwca 2013, 01:03
Cytuj | (0) | Zgłoś
Grrr, współczuję choróbska, sama tego doświadczałam dokładnie 5 razy.
Ból gardła: na pewno tantum verde ( zarówno pastylki jak i psikadło)- to mi pomogło; miałam też Isla, ale moim zdaniem nieskuteczny, można jeszcze płukać gardło szałwią
Katar: woda morska np Quixx, Nasivin Soft 0,01 ( stężenie dla niemowląt); inhalacje z soli bocheńskiej - super rezultat, zwłaszcza przy mocno zatkanym nosie
Kaszel - Prenalen najlepiej się sprawdził ze wszystkich syropów i do tego w miarę smaczny
Kilka razy miałam mocno zawalone oskrzela i potworne ataki kaszlu, wtedy stosowałam okłady " na dekolt" z ciepłych ziemniaków (ok 30min)
Mozę cos sie przyda.
Zyczę szybkiego powrotu do zdrowia!

lh84fwn15ak64cb2c.png]

n59y9vvjpvlwuosg.png

Dowiedz się więcej o swojej ciąży!

Sprawdź BellyBestFriend Premium

• kontrola przyrostu wagi
  • śledzenie rozwoju ciąży
  • dieta dla ciąży

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do BellyBestFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)