AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
|
||
![]() [konto usunięte] |
Kochane, które leki brałyście podczas choroby w ciąży? Które są dozwolone dla kobiet w ciąży?
Ja biore Prenalen, Rutinoscorbin, No spe i na ból głowy Apap. Niestety boli mnie gardło, mam niesamowity kaszel i katar też mi doskwiera. I nie piszcie żeby iść do lekarza, bo u mnie sytuacja z lekarzem jest conajmniej "chora", chodzi mi o domowe sposoby (prócz syropu z cebuli, czosnku) |
|
![]()
pasia27 |
Z tego co wiem to Tantum verde mozna psikac i ja woda morska psikalam do nosa przy katarze zeby oczyscic i nawilzyc nos a na nawilzenie gardla i bol Isla tabletki do ssania raczej cukierki z jakiegos krzaka i porzeczki z wit c.
|
|
![]()
pasia27 |
I jest caly obszerny temat w starszych tematach na drugiej stronie: Przeziebienia choroby i bezpieczne leki w ciazy
Wiadomość wyedytowana przez autora 27 czerwca 2013, 11:30 |
|
![]()
mała mi |
Grrr, współczuję choróbska, sama tego doświadczałam dokładnie 5 razy.
Ból gardła: na pewno tantum verde ( zarówno pastylki jak i psikadło)- to mi pomogło; miałam też Isla, ale moim zdaniem nieskuteczny, można jeszcze płukać gardło szałwią Katar: woda morska np Quixx, Nasivin Soft 0,01 ( stężenie dla niemowląt); inhalacje z soli bocheńskiej - super rezultat, zwłaszcza przy mocno zatkanym nosie Kaszel - Prenalen najlepiej się sprawdził ze wszystkich syropów i do tego w miarę smaczny Kilka razy miałam mocno zawalone oskrzela i potworne ataki kaszlu, wtedy stosowałam okłady " na dekolt" z ciepłych ziemniaków (ok 30min) Mozę cos sie przyda. Zyczę szybkiego powrotu do zdrowia! |
|
![]() |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.