AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
|
||
![]()
Hope&Baby |
Hej mam pytanie która z Was ma stwierdzony konflikt krwi?
Ja trafiłam wczoraj do szpitala z plamieniami potem dostałam krwawienia które w nocy ustalo. I dziś mam mieć podany zastrzyk z immunoglobuliny. Miała któras z Was robiony na początku ciąży 6tdz4dz 02.2019- laparoskopia z elektrokauteryzacją
03.2019- szczęśliwy cykl ❤ 05.2019- Aniołek [*]👼 11.07.2019 powrót do walki ✊ |
|
![]()
natty85 |
Ja mialam. Tez dostalam immunoglobuline
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUI ![]() 2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna ![]() 12 lipca 2016r. CRIO ![]() 12 sierpnia 2016r. CRIO ![]() 3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤ 02.09.17r. urodziła się Tosia ❤ 15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ |
|
![]()
Mali84 |
Ja też dostałam zastrzyk już w 7 tygodniu ze względu na plamienia. Ponoć takie są teraz standardy. Kiedyś dawało się dopiero po porodzie.
03.2018 (*) 8 tydzień
06.2018 usuwana częściowa przegroda macicy ![]() |
|
![]()
Magg37 |
Czy ten zastrzyk jest refundowany czy trzeba wykupić receptę samemu?
Magg
|
|
![]()
Kinga13 |
Trochę czasu minęło, ale może innym się przyda
![]() Zastrzyk z immunoglobuliny jest refundowany, zarówno po porodzie jak i z innych wskazań (krwawienia, poronienie, inwazyjne badania). Od 2018 jest też refundowane podanie w III trymestrze zapobiegawczo, ale zwiększone zapotrzebowanie powodowało wstrzymywanie refundacji z powodu braków (trzeba się orientować w swoim regionie). Koszt wykupu prywatnie to ok. 300-400 zł. W przypadku braków popularne jest sprowadzanie np. z Czech. Zastrzyk jest profilaktyką konfliktu - podaje się go zanim do konfliktu dojdzie, po to żeby go nie było. Konflikt serologiczny (obecne przeciwciała) są już przeciwwskazaniem do podania. Zastrzyk z immunoglobuliny ma związek tylko z konfliktem w układzie Rh. Czyli, gdy mama ma Rh- a dziecko Rh+ 08.09.2017 - Staś
![]() 24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc 18.05.2020 - Lilka i Nelka ![]() ![]() konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej |
|
![]()
Mamaibadania |
Hejka zapraszam na moją nową stronę internetową https://mamaibadania.pl/ na temat konfliktu serologicznego i badań w ciąży.
|
|
![]() |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.