BellyBestFriend
Odpowiedz
Forum > Problemy i komplikacje > Cytologia wynik nieprawidłowy
Rozpocznij swój osobisty, inteligentny kalendarz ciąży BellyBestFriend!
Oceń ten wątek:
AUTOR
WIADOMOŚĆ

polska_dziewczyna
Autorytet
706

Wysłany: 13 maja 2015, 13:02
Cytuj | (0) | Zgłoś
Witam... wczoraj dostałam informacje od lekarza ginekologa, że mam stawić się po wynik cytologi ponieważ jest nieprawidłowy... dziś przed wyjazdem do lekarza zrobiłam test ciążowy wynik Pozytywny... nie potrafię się cieszyć ponieważ wynik cytologi III i dostałam skierowanie na kolposkopię... Moje pytanie brzmi czy któraś z was była w takiej sytuacji? była lub jest w ciąży cytologia wyszła nieprawidłowo i miała kolposkopię albo konizację szyjki macicy w ciąży i skończyło się to dobrze dla dzieciątka?...

16uddqk3fqi6lktr.png
km5se6yd1k6f9ats.png

[konto usunięte]

Wysłany: 13 maja 2015, 13:13
Cytuj | (1) | Zgłoś
A lekarz wie juz o ciazy?? Bo jak nie wie to moze zmieni plany co do kolposkopii. U mbie jak 1 raz wyszla III to mnie przeleczyli i zbadali ponownie, dopiero za 2 razem zrobili kolposkopie. Ale wtedy w ciazy nie bylam. Teraz ok 8 tc tez mialam cytologie II/III i dostalam leki dopochwowo. Teraz czekam na wynik czy juz jest ok. Ogolnie nie wiem czy kolposkopie sie wykonuje w ciazy ale jesli lekarz powie, ze tak to idz bo samo badanie nie jest bolesne. Ale to juz lekarz wie najlepiej. Ogolnie sie nie martw, bedzie ok :-)

polska_dziewczyna lubi tę wiadomość

Nala85
Autorytet
227

Wysłany: 13 maja 2015, 15:08
Cytuj | (1) | Zgłoś
Ja miałam taką sytuację w zeszłym roku. Dowiedziałam się prawie jednocześnie o ciąży i o złych wynikach cytologii. Nie wiem, skąd jesteś, ja byłam u specjalisty w Krakowie i normalnie miałam robioną kolposkopię. Nie robi się natomiast poważniejszych rzeczy, wycinków itp. Dużo informacji znajdziesz na jego stronie - wpisz w google cervix kraków.

[konto usunięte]

Wysłany: 13 maja 2015, 20:10
Cytuj | (0) | Zgłoś
Hej ja również, mam III, ale nie dostałam ani leków, ani, żadnego skierowania. Niesety mnie często wychodzi III stopien ze względu na mięśniaki, ktore w końcu musze usunąć, ale to po ciąży :)

[konto usunięte]

Wysłany: 14 maja 2015, 11:51
Cytuj | (0) | Zgłoś
Misi@ ja tez mialam czesto III, szczegolnie w lux med jak mi sprawdzali. Trafilam z tym do poradni cytodiagnostycznej, mialam kupe kolposkopii i leczona nadzerke i ostatnia cytologia u nich byla I. A w ciazy znowu w lux med II/III. Zobaczymy jak teraz bedzie.

polska_dziewczyna
Autorytet
706

Wysłany: 14 maja 2015, 12:16
Cytuj | (0) | Zgłoś
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi:)

Anima.. lekarz wie powiedział, że takie badanie nie stoi na przeszkodzie... To jest wczesna ciąża zabrał mnie na USG dopochwowe to nie widział żadnego pęcherzyka jeszcze... chciałam się dowiedzieć na forum czy któraś mamusia miała robione takie badanie w ciąży ..:)

Nala85.. ja jestem z Ostrowa Wielkopolskiego skierowanie dostałam na Poznań... i tam będę mieć to badanie wykonane... Dziękuję za informację na pewno przeczytam:)

16uddqk3fqi6lktr.png
km5se6yd1k6f9ats.png

Nala85
Autorytet
227

Wysłany: 16 maja 2015, 10:21
Cytuj | (1) | Zgłoś
Dobrze, że Poznań, tam też jest dobry lekarz, który zajmuje się diagnostyką chorób szyjki. Także głowa do góry :)

[konto usunięte]

Wysłany: 22 maja 2015, 19:55
Cytuj | (0) | Zgłoś
Ja cytologie miałam wykonywana w szpitalu połozniczym...ale staram sie nie mysleć o tym. W poniedziałek mam wizytę, zobaczę synka. Ciekawe ile waży :)

madziula234
Nowa
0

Wysłany: 30 maja 2015, 18:13
Cytuj | (0) | Zgłoś
Miałam kolposkopie robioną w 9. tygodniu ciąży ze względu na kiepski wynik cytologii. Teraz jestem w 35. tygodniu. Nic sie nie martw, jeżeli trzeba zrobić to zrób.

Annite
Przyjaciółka
55

Wysłany: 18 kwietnia, 11:01
Cytuj | (0) | Zgłoś
W jakim miesiącu w ciązy warto jest wykonać cytologię?

gwzd
Koleżanka
2

Wysłany: 18 kwietnia, 11:27
Cytuj | (0) | Zgłoś
Jeśli kobieta planuje ciążę lub jest już w ciąży i nie wykonała wcześniej badania cytologicznego, zaleca się wykonanie go przed planowaną ciążą lub po zakończeniu ciąży. W tym przypadku, najlepiej skonsultować się z lekarzem, który pomoże ustalić odpowiedni czas wykonania badania cytologicznego. Ale zwykle wykonuje się ją na początku.
Mogę tutaj dać namiar na przychodnię w Skawinie https://rcmskawina.pl Jest tutaj możliwosć zapisania się na wizytę do ginekologa.

Wiadomość wyedytowana przez autora 19 kwietnia, 12:26

Dowiedz się więcej o swojej ciąży!

Sprawdź BellyBestFriend Premium

• kontrola przyrostu wagi
  • śledzenie rozwoju ciąży
  • dieta dla ciąży

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do BellyBestFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)