BellyBestFriend
Rozpocznij swój osobisty, inteligentny kalendarz ciąży BellyBestFriend!
Oceń ten wątek:
AUTOR
WIADOMOŚĆ

Agaata
Autorytet
5914

Wysłany: 10 stycznia 2022, 23:13
Cytuj | (0) | Zgłoś
Dziewczyny, czy któraś z Was chorowała na covid w 3 trymestrze ciąży? U mnie 31 tc, dziecko przyniosło covid z przedszkola. Od wczoraj ja mam dodatni test, gorączkuje, kaszle, czuję się słabo. Druga dawkę szczepionki przyjęłam 5 lipca i nie zdążyłam teraz przyjąć trzeciej dawki. Martwię się bardzo co będzie dalej.

relgj44j0jdjxxnn.png
f2wlx1hpmkxg2b4v.png
h4zp0tc7mm1rsrjp.png

Kobobo
Ekspertka
77

Wysłany: 12 stycznia 2022, 14:35
Cytuj | (0) | Zgłoś
Ja nie, ale biorąc pod uwagę prognozy co do ilości zachorować to zakładam że co najmniej co druga z nas to złapie i też się zastanawiam co wtedy. Byłaś u lekarza? Kontaktowałaś się z osobą prowadząca ciąże? Jak Ci się oddycha?

Jestem natomiast prawie pewna że przeszłam pod koniec 1 trymwstru :/ choć testu nie miałam robionego.

Agaata
Autorytet
5914

Wysłany: 15 stycznia 2022, 10:36
Cytuj | (0) | Zgłoś
Hej. 3 dni czułam się słabo, z czego dwa dni miałam gorączkę. Do tego kaszel, katar i kompletna utrata węchu na 3 dni. No i zmęczenie. Oddychanie ok, póki co został niewielki kaszel, przytkane zatoki i tyle. Z lekarzem byłam w kontakcie, apap na gorączkę, do tego inhalacje z nebbudu i Clexane.

relgj44j0jdjxxnn.png
f2wlx1hpmkxg2b4v.png
h4zp0tc7mm1rsrjp.png

Amiew
Nowa
1

Wysłany: 21 stycznia 2022, 15:44
Cytuj | (1) | Zgłoś
Hej. Zachorowałam na covid w połowie grudnia (był to 25 tydzień ciąży). Zaczęło się od bólu gardła od strony zatok przynosowych, potem wodnisty katar przez 3 dni (taki wodnisty, wkurzający katar mam przy każdej infekcji). Drugiego i trzeciego dnia objawów miałam na wieczór temperaturę 37,5 i w nocy dość mocno się pociłam. Najbardziej dokuczał mi ból mięśni i stawów. Kaszlu nie miałam, ale czułam taką jakby lekką duszność (mam w domu pulsoksymetr, więc kilka razy dziennie sprawdzałam saturację). Oczywiście straciłam węch i smak, które zaczęły wracać po około 2 tygodniach. Podczas choroby kontaktowałam się z lekarzem, miałam zlecone inhalacje z soli fizjologicznej i paracetamol gdyby gorączka się zwiększyła. Jestem zaszczepiona dwoma dawkami- drugą miałam 16 czerwca 2021

Kobobo lubi tę wiadomość

Dowiedz się więcej o swojej ciąży!

Sprawdź BellyBestFriend Premium

• kontrola przyrostu wagi
  • śledzenie rozwoju ciąży
  • dieta dla ciąży

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do BellyBestFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)