AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
|
||
![]()
Aaasti |
Witajcie! Jestem w końcówce I trymestru i dopadł mnie covid. Wystąpiła gorączka, dreszcze, delikatny kaszel i ból głowy.
Czy któraś z Was to przechorowała skąpoobjawowo/objawowo i jak sobie radziłyście? Czy z dzieckiem wszystko ok? |
|
![]()
GosiaM29 |
Witaj,
Ja dziś otrzymałam pozytywny wynik jestem w 12 tygodniu ciąży:( Myślałam, ze to tylko przeziębienie niestety wyszedł COVID... Jak się czujesz i twoje maleństwo? |
|
![]()
Aaasti |
Po dwóch dniach od napisania postu zanikł mi węch i smak, przez cały tydzień przesypiałam noce i dnie. Nie było źle, bo gorączka była jednodniowa, wzięłam po prostu paracetamol i przeszło. Maleństwo ma się dobrze. Po tygodniu od pierwszego objawu zdarzył mi się spory spadek progesteronu więc i plamienia, być może związany z chorobą, tego nie wie nikt, ale leki pomogły i już wszystko jest w porządku.
Będzie dobrze, myśl pozytywnie ☺️ staraj się utrzymywać temperaturę nas stałym poziomie a reszta będzie ok ![]() |
|
![]()
GosiaM29 |
Dziękuje za odpowiedz!
Właśnie teraz tez nie mam smaku ani węchu, ogólnie to samo osłabienie i duża ilość snu, na szczęście mam apetyt 🙂 Powiedz mi proszę kiedy odzyskałeś zapach i węch? Jak rozpoznać obniżenie progesteronu? Dziękuje i życzę dużo zdrowka ❤️ |
|
![]()
Aaasti |
Nie mam węchu i smaku w dalszym ciągu (ale nie powiem, żeby mi to narazie przeszkadzało 😀 ).
Co do progesteronu to twardniał mi ciągle brzuch i zaczęłam plamić. Więc od razu lekarz ginekolog skierował mnie na krew i dostałam hormony. Również życzę zdrówka ❤️ będzie dobrze ☺️ |
|
![]()
Arashe |
Ja we wrześniu pod koniec przeszłam covid ,a w ciąży jestem od 1 września. Dziecko zdrowe. Covid teoretycznie nie wpływa na ciążę, pod warunkiem, że matka nie umiera rzecz jasna 😉.
Aaasti lubi tę wiadomość |
|
![]()
GosiaM29 |
Dziękuje Wam za wiadomości 🙂
Strasznie się bałam dalszych konsekwencji, ale mnie uspokoilyscie. Choć umierać nie zamierzam 🤣 Odnośnie braku smaku i węchu to dobra sprawa, ponieważ jem zdrowe rzeczy, których nie mogłabym zjeść mając smak i węch 🙂 Pozdrawiam ciepło ❤️ Aaasti lubi tę wiadomość |
|
![]() |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.