BellyBestFriend
Odpowiedz
Forum > Problemy i komplikacje > brzuszek na wspomaganiu- leki i co po nich?
Rozpocznij swój osobisty, inteligentny kalendarz ciąży BellyBestFriend!
Oceń ten wątek:
AUTOR
WIADOMOŚĆ

martek
Autorytet
179

Wysłany: 3 lutego 2013, 21:19
Cytuj | (0) | Zgłoś
dziewczyny, na plamienia dostałam dopochwową luteinę i aspargin , plus leżenie. Grzecznie się stosuję do zaleceń, ale zauważyłam, że po tej luteinie pojawiły się obfite, żółtawe upławy i takie uczucie pieczenia, obrzęku wejścia pochwy. Obawiam się, czy to się przy okazji jakaś infekcja nie przyplątała. Która z was brała tą drogą luteinę i może mi podpowiedzieć czy to efekt uboczny działania leku czy kolejny pasażer na gapę w postaci infekcji albo grzybka? Normalnie nie mam chwilami sił, cały czas coś się do nas przypina w tej ciąży...

[konto usunięte]

Wysłany: 3 lutego 2013, 21:25
Cytuj | (0) | Zgłoś
Wyjałowienie flory po luteinie czyli drożdżyca. Przy dopochwowych lekach trzeba brać jednocześnie doustny probiotyk ginekologiczny bo tak to się niestety często kończy...

martek
Autorytet
179

Wysłany: 3 lutego 2013, 22:00
Cytuj | (0) | Zgłoś
yoku,co robić dalej? widzisz lekarz mnie nie uprzedził, że probiotyk obowiązkowy ,,,ech wyszukałam że z lutką na noc można założyć lactovaginal ( w odstępie ok 1-2 godzin) i chyba dziś to zrobię...czy to już nie pomoże?znowu clotrimazolum albo pimafucin?

[konto usunięte]

Wysłany: 4 lutego 2013, 00:01
Cytuj | (0) | Zgłoś
Nie wiem jak jest dokładnie u Ciebie ale ja miałam po Luteinie dopochwowej kilka takich infekcji, 2 lub 3 i dostawałam na to maści kremy i globulki troche juz mocniejsze niz pimafucin bo byl to 2 trymestr a na czas leczenia brałam Luteine podjęzykową.

martek
Autorytet
179

Wysłany: 10 lutego 2013, 19:28
Cytuj | (1) | Zgłoś
Yoku, miałaś rację drożdżakową infekcję zaliczyliśmy- dostałam Clotrimazolum i na czas leczenia tego lutkę pod język- obleśna w smaku jest, jakby mi język po niej drętwiał. No i po dwóch globulkach już mogę normalnie chodzić, już nie jak kowboj po westernie:)

Anette lubi tę wiadomość

[konto usunięte]

Wysłany: 10 lutego 2013, 19:38
Cytuj | (0) | Zgłoś
Martku, doskonale Cię rozumiem, ja też się męczyłam z tą podjęzykową, bardzo. Dziwny smak i zamiast połknąć trzeba czekać aż się sama rozpuści :/

Dowiedz się więcej o swojej ciąży!

Sprawdź BellyBestFriend Premium

• kontrola przyrostu wagi
  • śledzenie rozwoju ciąży
  • dieta dla ciąży

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do BellyBestFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)