BellyBestFriend
Odpowiedz
Forum > Poród > znieczulenie do porodu TENS
Rozpocznij swój osobisty, inteligentny kalendarz ciąży BellyBestFriend!
Oceń ten wątek:
AUTOR
WIADOMOŚĆ

magdaM85
Autorytet
475

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:10
Cytuj | (0) | Zgłoś
Założyłam nowy wątek, bo nic na ten temat na forum nie znalazłam. Mój szpital zamierza wprowadzić znieczulenie do porodu w formie TENS - przyskórnej elektrycznej stymulacji nerwów. Może któraś z was miała z tym styczność i wie jak to wygląda? Będę wdzięczna za wszelkie informacje

dqprk6nlnzlsawwt.png

Gosiak
Autorytet
8923

Wysłany: 29 lipca 2015, 15:29
Cytuj | (0) | Zgłoś
Używałam go podczas porodu.
Wcześniej byłam na szkoleniu, ale moim zdaniem szkolenie jest niepotrzebne jeśli personel szpitala będzie umiał dobrze przykleić elektrody.
Miałam podaną oksytocynę, więc siłą rzeczy skurcze są dużo bardziej bolesne, ale czułam sporą różnicą z tensem i bez. Wiem, bo w pewnym momencie zdjęłam TENSa i poszłam pod prysznic. Tak czy siak w pewnym momencie poprosiłam o ZZO. Generalnie jak jest możliwość, to radzę skorzystać.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png

magdaM85
Autorytet
475

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 14:44
Cytuj | (0) | Zgłoś
Dzięki za odpowiedź. U mnie w szpitalu nie ma w ogóle znieczulenia do porodu, tzn póki co był dostępny tylko gaz rozweselający...teraz właśnie TENS chcą wprowadzić. Nie wiem w sumie czy jest sens jednak, bo w sytuacji jak to nie zda egzaminu to i tak nic innego nie będzie...Nie wiem czy się nie decydować na inny szpital

dqprk6nlnzlsawwt.png

Nieukowa
Autorytet
6194

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 09:16
Cytuj | (0) | Zgłoś
Dziewczyby mam na sprzedaz oryginalny zestaw elektrod do TENSA. Nieotwarty, data waznosci 2017.
Mi sie nie przydal bo za szybko urodzilam :)

0hf8y4n.png
t2fbolv.png

Kajka
Autorytet
347

Wysłany: 23 marca 2016, 16:21
Cytuj | (0) | Zgłoś
Hej!
Podbijam temat - jakie słyszałyście opinie o TENSie? A może same stosowałyście?
Podobno jest dostępny w moim szpitalu na życzenie. Ciekawa jestem, jak to działa :)

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
---
One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
Okruszek (*) 12 tc.

Papcia
Ekspertka
214

Wysłany: 23 grudnia 2016, 13:36
Cytuj | (0) | Zgłoś
Podbijam temat! Ktoś używał urządzenia TENS podczas porodu? Jak wrażenia?

pc288d2.png

ojxedf9h1wtfir6q.png

Dowiedz się więcej o swojej ciąży!

Sprawdź BellyBestFriend Premium

• kontrola przyrostu wagi
  • śledzenie rozwoju ciąży
  • dieta dla ciąży

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do BellyBestFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)