BellyBestFriend
Odpowiedz
Forum > Poród > Żelazna - płatne poporodowe sale rodzinne
Rozpocznij swój osobisty, inteligentny kalendarz ciąży BellyBestFriend!
Oceń ten wątek:
AUTOR
WIADOMOŚĆ

Natalsien
Debiutantka
0

Wysłany: 2 stycznia 2016, 19:43
Cytuj | (0) | Zgłoś
Dziewczyny, mam termin na koniec stycznia i chciałabym po porodzie w św. Zofii leżeć w pojedyńczej płatnej sali rodzinnej. Macie może jakieś zdanie na ten temat (same tam leżałyście, a może koleżanki?). Warto? Trochę to kosztuje, a nie mogę znaleźć żadnych opinii w internecie :/

Martika87
Autorytet
252

Wysłany: 5 stycznia 2016, 00:18
Cytuj | (0) | Zgłoś
My mieliśmy sale rodzinna. Chcieliśmy wcześniej zarezerwować ale nie było takiej możliwości. Miałam panowane cc. We wtorek o 18 musiałam się zgłosić i juz wtedy chciałam iść na ta osobna sale ale były zajęte i leżałam na ogólnej. Na drugi dzień przed 9 miałam cięcie. Do 16 leżałam na pooperacyjnej i dopiero wtedy poinformowali nas ze możemy się przenieść. Powiem tak - warunki są mega! Jak w hotelu. Jest tv. Bardzo czysto, przyjemnie. Niesamowity komfort,bezpieczeństwo. Położne bardzo miłe, co chwile przychodziły, troszczyły się, pomagały. Polecam z całego serca.

zrz69vvj69ave0jf.png

Natalsien
Debiutantka
0

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:11
Cytuj | (0) | Zgłoś
Bardzo Ci dziękuję! Jestem zdecydowana na 100%, boję się tylko, że nie będzie miejsc :( mam fobię na punkcie chronienia swojej intymności, stąd ta decyzja.

Friend
Autorytet
776

Wysłany: 5 stycznia 2016, 13:09
Cytuj | (0) | Zgłoś
A orientacyjnie jakie to są ceny?

8p3ogov3mui4evm6.png

Natalsien
Debiutantka
0

Wysłany: 5 stycznia 2016, 13:28
Cytuj | (0) | Zgłoś
Wg cennika ze strony szpitala 500 zł za 24h i 300 zł za 12h. Nie obowiązują podobno standardowe godziny odwiedzin- ojciec dziecka może nocować w pokoju z matką i dzieckiem.
Na stronie piszą o "bardziej indywidualnym podejściu do pacjentki". Ciekawe co to w praktyce oznacza. Rok temu leżałam na Żelaznej na ginekologii i opiekę (darmową!) miałam na najwyższym poziomie..

Martika87
Autorytet
252

Wysłany: 5 stycznia 2016, 14:15
Cytuj | (1) | Zgłoś
Ja też jak byłam jedną noc na ogólnej miałam opiekę bardzo dobrą,nie mogę na to narzekać,ale w sali rodzinnej było lepiej. Cisza i spokój bez wrzeszczących noworodków innych mam :P Tatuś może być cały czas,spał z nami,wstawał do małego,podawał go-jest dużo łatwiej. Płaciliśmy 500 zł na dobę. Ceny jak w Mariocie :P ale jeśli kogoś stać to czemu nie? Poza tym nie rodzi się codziennie ;) w takich momentach intymność,spokój i bliskość męża 24/h jest BEZCENNA :D

Wiadomość wyedytowana przez autora 5 stycznia 2016, 14:13

Natalsien lubi tę wiadomość

zrz69vvj69ave0jf.png

Natalsien
Debiutantka
0

Wysłany: 5 stycznia 2016, 14:33
Cytuj | (0) | Zgłoś
Jestem tylko jeszcze ciekawa gdzie w szpitalu są te sale? To jest jakiś oddzielny oddział? Na którym piętrze?

Friend
Autorytet
776

Wysłany: 5 stycznia 2016, 14:41
Cytuj | (2) | Zgłoś
Ja mogę tylko potwierdzić, że jak straciłam pierwsza ciążę, to leżałam na Żelaznej. Opieka była niesamowita - szczególnie w tak trudnych okolicznościach.

A jeśli chodzi o taką intymność po porodzie to ta kwota nie wydaje się być duża. Szczególnie bliskość Męża jest więcej warta :-) I to nie tylko w pomocy z dzieckiem, ale też psychiczne odczucie, że nie zostałaś nagle sama z dzieckiem...

Natalsien, Modraszka lubią tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png

Friend
Autorytet
776

Wysłany: 5 stycznia 2016, 14:43
Cytuj | (0) | Zgłoś
Tylko mam nadzieję, że to nie jest w tym Domu Porodów - bo słyszałam, że tam problemem jest to, ze gdyby coś działo się złego to nie mają odpowiednich sprzętów, i trzeba wrócić do Szpitala - co może być kluczowe w różnych sytuacjach.

8p3ogov3mui4evm6.png

Martika87
Autorytet
252

Wysłany: 7 stycznia 2016, 22:29
Cytuj | (0) | Zgłoś
Nie to na pewno nie jest Dom Porodów.
Nie pamiętam gdzie dokładnie leżałam,ale chyba było to 2 piętro nad izbą przyjęć w którymś tam bloku. Sorry,nie wytłumaczę dokładniej-za dużo było emocji :P

zrz69vvj69ave0jf.png

Natalsien
Debiutantka
0

Wysłany: 7 stycznia 2016, 23:43
Cytuj | (0) | Zgłoś
Wypytałam dzisiaj o wszystko mojego lekarza. Te sale są na parterze koło domu narodzin..to jest jakby oddzielny oddział. Raczej nie powinno być problemu z dostaniem się..oby :)

Martika87
Autorytet
252

Wysłany: 9 stycznia 2016, 14:33
Cytuj | (0) | Zgłoś
O kurczę to nieźle mi sie pomieszało. Ale zaraz...jechałam windą... :P
hmm. :P

Natalsien wrote:
Wypytałam dzisiaj o wszystko mojego lekarza. Te sale są na parterze koło domu narodzin..to jest jakby oddzielny oddział. Raczej nie powinno być problemu z dostaniem się..oby :)

zrz69vvj69ave0jf.png

Nowa
6

Wysłany: 28 czerwca 2016, 10:47
Cytuj | (0) | Zgłoś
Na sale rodzinna przeszłam w drugiej dobie. Warunki hotelowe jak najbardziej, położne na telefon, opieka ok... 500zl? Opłata kosmiczna ale w tym momencie płaci się za obecność męża/osoby towarzyszącej a nie za tv czy kolorowa pościel. Dla mnie to było wybawienie chociaż uważam ze cena przesadzona.

Wiollonczella
Debiutantka
0

Wysłany: 8 lipca 2016, 11:13
Cytuj | (0) | Zgłoś
Nie słyszałam o takiej płatnej poporodowej sali rodzinnej. Jeśli chcesz leżeć sama i nie mieć innego towarzystwa w sali to możesz sobie taką salę wykupić, nie wiem jak duże są to koszty.

majóweczka83
Autorytet
184

Wysłany: 9 lipca 2019, 17:06
Cytuj | (0) | Zgłoś
.

Dowiedz się więcej o swojej ciąży!

Sprawdź BellyBestFriend Premium

• kontrola przyrostu wagi
  • śledzenie rozwoju ciąży
  • dieta dla ciąży

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do BellyBestFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)