BellyBestFriend
Odpowiedz
Forum > Poród > Wcześniak
Rozpocznij swój osobisty, inteligentny kalendarz ciąży BellyBestFriend!
Oceń ten wątek:
AUTOR
WIADOMOŚĆ

kade8787
Znajoma
9

Wysłany: 11 września 2016, 21:19
Cytuj | (0) | Zgłoś
Mamusie czy któraś z was urodziła w 34 tc? Obecnie jestem po cc , córcia przyszła na świat dokłądnie w 34+3, z waga 2760, 50 cm , może podzielicie się swoimi doświadczeniami. Chciałabym wiedzieć jaki był stan waszcyh pociech oraz jaki czas spędziły w inkubatorze? Pozdrawiam

kasia z

nanu
Autorytet
233

Wysłany: 12 września 2016, 22:47
Cytuj | (0) | Zgłoś
Kade, piękna waga na ten tydzień ciąży.
Ja urodziłam w 35/36tc (35 według owulacji, 36 według miesiączki) ale syn ważył tylko 2050g (oficjalnie nie stwierdzono hipotrofii ale po doświadczeniach z córką wiem, że to też był hipcio).
Syn spędził jeden dzień w zamkniętym inkubatorze żeby odpocząć po porodzie (sn) i potem jeszcze trzy dni w takim otwartym pod nawiewem, bo przez niską wagę nie trzymał sam ciepła. Po czterech dobach przenieśli go do normalnego łóżeczka. Nie miał żadnych problemów z oddychaniem, nic się nie dzieło, żadnych leków nie dostawał.

Znajoma urodziła w 34tc i jej synek miał troszkę więcej problemów ale i tak szybko wyszli do domu i już było wszystko ok, jej synek jest zdrowy.

[konto usunięte]

Wysłany: 29 stycznia 2017, 13:57
Cytuj | (0) | Zgłoś
Ja urodzilam w 30 tyg, przez cesarakie ciecie 1320 kg szczescia:) Maly sam oddychal, tylko jeden dzien byl spomagany tlenem. Na intensywnej terapii w inkubatorze przebywal 2 tygodnie, kolejny tydzien na zwyklej sali wczeniakow w inkubatorze, tydzien w lozeczku i po miesiacu wyszlismy do domu z waga 1800 kg. Mieszkamy w UK wydaje mi sie, ze tutaj troszke inaczej to wglada niz w Polsce. Mial syndrom HELLP, niska wage urodzeniowa, dostawal (nie pamietam nazwy) lekarstwo, ktore mialo spowodowac, ze nie zapomni oddychac. Obecnie ma 2,5 miesiaca i na dzien dzisiejszy jest zdrowy. Wszyscy mowili w szpitalu, ze jest bardzo silny, szybko nauczyl sie jesc i trzymac cieplo. Obecnie 4,5 kg spi w lozeczku i ma sie dobrze, zaczyna powolutk, choc jeszcze niestabilnie sam trzymac glowke. Przeszlismy juz badania sluchu i wzroku i pod tym wzgledem wszystko jest ok. Drogie mamy wczesniakow, te malenkie dzieciaczki sa bardzo silne i swietnie nadrabiaja zaleglosci. Nie maartwcie sie, bedzie dobrze.

Delibria
Nowa
0

Wysłany: 7 lutego 2017, 15:19
Cytuj | (0) | Zgłoś
Myślę, że przy takiej wadze 2,7 kg to dziecko nie spędzi za wiele czasu w inkubatorze. Obecnie poród w tak wczesnym tygodniu nie jest już takim problemem i wielu dzieciom udaje się szybko nadrobić zaległości i niczym nie odróżniać się od pozostałych dzieci :)

LOVE<3

Dowiedz się więcej o swojej ciąży!

Sprawdź BellyBestFriend Premium

• kontrola przyrostu wagi
  • śledzenie rozwoju ciąży
  • dieta dla ciąży

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do BellyBestFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)