BellyBestFriend
Odpowiedz
Forum > Poród > urodzenia w domu
Rozpocznij swój osobisty, inteligentny kalendarz ciąży BellyBestFriend!
Oceń ten wątek:
AUTOR
WIADOMOŚĆ

Paulina12
Znajoma
6

Wysłany: 29 grudnia 2018, 15:09
Cytuj | (0) | Zgłoś
Dziewczyny, są takie, które urodziły w domu z położną i Doula.

Szczęśliwа

Delvila
Autorytet
293

Wysłany: 31 grudnia 2018, 11:03
Cytuj | (0) | Zgłoś
Moja dalsza znajoma urodziła tydzień temu w domu. A ja planuję poród domowy w marcu.

Magdalena Wiktoria 07.03.2019r. :D

Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r.

Leira
Autorytet
1192

Wysłany: 1 stycznia 2019, 13:12
Cytuj | (0) | Zgłoś
Podepnę się z pytaniem czy ktoś rodził w domu, będąc po CC?

f2w3ikgnnjbzwgbk.png

Delvila
Autorytet
293

Wysłany: 3 stycznia 2019, 15:08
Cytuj | (0) | Zgłoś
Z tego co wiem to jeżeli pierwszy poród był przez CC to drugi musi odbyć się w szpitalu naturalnie i dopiero potem ewentualnie kolejny może odbyć się już w domu. Ale wszystko zależy od położnej, bo może znaleźć się taka, która mniej restrykcyjnie patrzy na kwalifikacje.

Magdalena Wiktoria 07.03.2019r. :D

Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r.

Leira
Autorytet
1192

Wysłany: 3 stycznia 2019, 17:51
Cytuj | (0) | Zgłoś
Delvila wrote:
Z tego co wiem to jeżeli pierwszy poród był przez CC to drugi musi odbyć się w szpitalu naturalnie i dopiero potem ewentualnie kolejny może odbyć się już w domu. Ale wszystko zależy od położnej, bo może znaleźć się taka, która mniej restrykcyjnie patrzy na kwalifikacje.

Nie musi jeśli ciąża jest fizjologiczna, choć wiem, że ciężko znaleźć położną, która się tego podejmie, ciekawi mnie czy są tu kobiety, które rodziły w domu po CC. Myślę, że planowanie kolejnej ciąży zacznę od poszukiwań takiej położnej, do szpitala nie pójdę choćby nie wiem co, prędzej zrezygnuję z drugiego dziecka niż zdecyduję się na kolejny poród w szpitalu :(

f2w3ikgnnjbzwgbk.png

julka_kulka
Ekspertka
175

Wysłany: 4 stycznia 2019, 10:59
Cytuj | (0) | Zgłoś
Leira wrote:
Nie musi jeśli ciąża jest fizjologiczna, choć wiem, że ciężko znaleźć położną, która się tego podejmie, ciekawi mnie czy są tu kobiety, które rodziły w domu po CC. Myślę, że planowanie kolejnej ciąży zacznę od poszukiwań takiej położnej, do szpitala nie pójdę choćby nie wiem co, prędzej zrezygnuję z drugiego dziecka niż zdecyduję się na kolejny poród w szpitalu :(

kurde u nas to jest tak, że jak jest CC to potem bardzo naciskają, żeby druga ciąża również była przez cesarskie... możesz miec problem, jeśli do tego wszystkiego chcesz w warunkach domowych

km5sgu9r4z5eztia.png

Czekamy na Ciebie <3

Leira
Autorytet
1192

Wysłany: 4 stycznia 2019, 18:40
Cytuj | (0) | Zgłoś
julka_kulka wrote:
kurde u nas to jest tak, że jak jest CC to potem bardzo naciskają, żeby druga ciąża również była przez cesarskie... możesz miec problem, jeśli do tego wszystkiego chcesz w warunkach domowych

Jeśli chodzi o szpitale to są takie, które naciskają zawsze na SN, pomimo wszystkiego (moja siostra cioteczna rodziła w szpitalu SN po CC), ale są i takie co cisną o kolejne CC, więc różnie z tym bywa. W szpitalu, w którym ja miałam nieprzyjemność rodzić, miałam wrażenie, że bardzo im zależy na CC. U kobiet, z którymi rozmawiałam na oddziale, ok 80% miało wywoływany poród i w następstwie CC !!! Dotknęło to też mnie, ale za głupia byłam, żeby się przeciwstawić, bo tak mnie nastraszyli (teraz już wiem, że bzdurami), o tym, że moje dziecko umrze, etc, że się zgodziłam. Teraz już bym taka głupia nie była. Jak człowiek nie ma wiedzy to każdy kit mu wcisną.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png

[konto usunięte]

Wysłany: 7 stycznia 2019, 11:43
Cytuj | (0) | Zgłoś
Leira wrote:
Jeśli chodzi o szpitale to są takie, które naciskają zawsze na SN, pomimo wszystkiego (moja siostra cioteczna rodziła w szpitalu SN po CC), ale są i takie co cisną o kolejne CC, więc różnie z tym bywa. W szpitalu, w którym ja miałam nieprzyjemność rodzić, miałam wrażenie, że bardzo im zależy na CC. U kobiet, z którymi rozmawiałam na oddziale, ok 80% miało wywoływany poród i w następstwie CC !!! Dotknęło to też mnie, ale za głupia byłam, żeby się przeciwstawić, bo tak mnie nastraszyli (teraz już wiem, że bzdurami), o tym, że moje dziecko umrze, etc, że się zgodziłam. Teraz już bym taka głupia nie była. Jak człowiek nie ma wiedzy to każdy kit mu wcisną.

jezu masakra że takie rzeczy mają miejsce!! to jest niedopuszczalne

male_m
Autorytet
223

Wysłany: 13 marca 2019, 16:19
Cytuj | (1) | Zgłoś
Nam się prawie udał poród domowy z położną. Nie rodziłam w Polsce ale jakbyś miała jakieś pytania to chętnie ci odpowiem. Mam nadzieję że teraz z drugim dzidziusiem już nam się uda w 100% :).

Ulciak lubi tę wiadomość

noPip1.png

Synek, marzec 2017

Leira
Autorytet
1192

Wysłany: 14 marca 2019, 00:37
Cytuj | (0) | Zgłoś
male_m wrote:
Nam się prawie udał poród domowy z położną. Nie rodziłam w Polsce ale jakbyś miała jakieś pytania to chętnie ci odpowiem. Mam nadzieję że teraz z drugim dzidziusiem już nam się uda w 100% :).

Co to znaczy prawie? Opowiesz o tym?

f2w3ikgnnjbzwgbk.png

male_m
Autorytet
223

Wysłany: 17 marca 2019, 15:56
Cytuj | (1) | Zgłoś
Leira wrote:
Co to znaczy prawie? Opowiesz o tym?
Nie zauważyłam wcześniej posta :)
Prawie to znaczy że byłam w domu ale nie udało mi się urodzić w domu :), z perspektywy czasu uważam że to ja nie ogarnęłam i się nie przygotowałam do tego odpowiednio dobrze, a że trwało wszystko bardzo długo to też byłam pod koniec zmęczona. Na dokładkę nie odeszły mi wody i nie byłam w stanie "wypchnąć" małego także była decyzja położnej że jedziemy do szpitala, więc ze skurczami partymi pojechałam do szpitala i tam przebijali pęcherz płodowy i po kolejnych 8 czy 9 godzinach urodziłam małego (niestety nie obeszło się bez pomocy więc poród był koniec końców z vacuum).

Teraz zamierzam być trochę lepiej przygotowana do tego tematu i mam nadzieję że drugi poród uda się w domu, bo jest to niesamowity temat :)

Ulciak lubi tę wiadomość

noPip1.png

Synek, marzec 2017

Dowiedz się więcej o swojej ciąży!

Sprawdź BellyBestFriend Premium

• kontrola przyrostu wagi
  • śledzenie rozwoju ciąży
  • dieta dla ciąży

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do BellyBestFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)