BellyBestFriend
Odpowiedz
Forum > Poród > Szkoła rodzenia a cesarskie cięcie
Rozpocznij swój osobisty, inteligentny kalendarz ciąży BellyBestFriend!
Oceń ten wątek:
AUTOR
WIADOMOŚĆ

[konto usunięte]

Wysłany: 1 marca 2018, 11:32
Cytuj | (0) | Zgłoś
Czy warto chodzić do szkoły rodzenia wiedząc że będzie się miało cesarskie cięcie?

Tęskniąca
Autorytet
2583

Wysłany: 1 marca 2018, 11:56
Cytuj | (0) | Zgłoś
Oczywiście !
Dowiesz się o samym cc i o połogu po cc, o karmieniu, pielęgnacji malucha, kalendarzu szczepień itd...
SzR to nie tylko nauka techniki oddechu czy parcia - jak to na amerykańskich filmach pokazują ;)

nqtko7eswtot5kmm.png

Azzurra
Autorytet
959

Wysłany: 1 marca 2018, 12:20
Cytuj | (0) | Zgłoś
Jasne, że warto! Ja chodziłam głównie po to żeby nauczyć się co nieco o pielęgnacji noworodka i bardzo mi się ta wiedza przydała. Poza tym położna pokazała nam jak wstawać po CC, żeby jak najmniej bolało i to okazało się naprawdę przydatne:)

c55f3e3ka2zssd9g.png
km5szbmhhu8jucb0.png

edwarda20
Autorytet
2653

Wysłany: 1 marca 2018, 17:52
Cytuj | (0) | Zgłoś
U mnie w Szkole Rodzenia, na oddychanie i pozycje porodowr byla poswiecona zaledwie godzina. Reszta to polog, pielegnacja dziecka, kapanie, ubieranie, przewijanie, noszenie, dostawianie do piersi itp itp.

dqprqps6kaqxmc83.png

Mamaokruszka
Autorytet
1006

Wysłany: 2 marca 2018, 12:19
Cytuj | (0) | Zgłoś
Pewnie, że warto! U nas było bardzo dużo o pielęgnacji noworodka, karmieniu, o tym jak zadbać o siebie w połogu, to się przyda i przy sn i przy cc :-)

relg2n0ax4qs6djf.png
Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
Forumowa tabelka KLIK!
916au6bdty1b5a3d.png

Mania1085
Autorytet
143

Wysłany: 3 marca 2018, 15:39
Cytuj | (0) | Zgłoś
edwarda20 wrote:
U mnie w Szkole Rodzenia, na oddychanie i pozycje porodowr byla poswiecona zaledwie godzina. Reszta to polog, pielegnacja dziecka, kapanie, ubieranie, przewijanie, noszenie, dostawianie do piersi itp itp.
Taka prawda, poród trwa chwilę a najważniejsze to co później. Ja też miałam cc a zajęcia na szkole rodzenia bardzo mi się przydały ;)

w5wqvut1rkxwljzl.png

Kropka88
Ekspertka
263

Wysłany: 10 marca 2018, 21:52
Cytuj | (0) | Zgłoś
Ja też uważam, że warto. W szkole rodzenia, którą wybrałam w planie są całe zajęcia poświęcone cc. A oprócz tego również to co dziewczyny powyżej napisały :)

gyxwhdgeekj3uuo2.png

Dowiedz się więcej o swojej ciąży!

Sprawdź BellyBestFriend Premium

• kontrola przyrostu wagi
  • śledzenie rozwoju ciąży
  • dieta dla ciąży

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do BellyBestFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)