AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
|
||
![]()
karmar |
Hej,kobietki! Czy jest tu ktoś, kto rodził we Wrześni? Pierwsze dziecko rodziłam w Poznaniu,więc tamtejsze zwyczaje znam,a teraz z racji na przeprowadzkę czeka mnie poród w szpitalu wrzesińskim. Jak to wygląda? I poród SN i cc. Co trzeba zabrać do szpitala? Jak to jest z kontaktem skóra do skóry? Co z karmieniem? Bardzo liczę na podpowiedzi,bo lubię wiedzieć, czego się spodziewać ☺
|
|
![]()
Casjopea |
Karmar ja rowniez od niedawna mieszkam w okolicach Wrzesni, ale chyba bede rodzic w Poznaniu.. Gdzie konkretnie rodzilas i jakie masz wrazenia?
![]() No chyba, ze Twoje doswiadczenia z Wrzesni zmienia moj punkt widzenia ![]() |
|
![]()
Casjopea |
Wlasnie jak to napisalam to zadzwonil znajomy, zeby mi tylko nie przyszlo do glowy rodzic we Wrzesni, bo on wlasnie swoja zone stamtad zabral i jada na Polna.. Ogolnie mega, mega niezadowoleni
![]() |
|
![]()
karmar |
Seriooooo???? Bo ja właśnie słyszałam tak mega pozytywne opinie,że Poznania w ogóle nie biorę pod uwagę. Oczywiście,jak mi wody odejdą w 33 tygodniu,to wiadomo-tylko na Polną i na nic nie będę się oglądać. Ale jeśli wszystko będzie w normie to tylko Września. A znajomy mówił Ci,co się takiego stało,że Września jest u nich na czarnej liście? Czytałam tylko gdzieś,że dobrze jest mieć lekarza z Wrześni i wtedy podobno patrzą na Ciebie inaczej,ale czy to prawda,to nie mam pojęcia.
|
|
![]()
karmar |
A w Poznaniu rodziłam na Lutyckiej i byłam zadowolona. Fajny personel,dobra opieką. Wiadomo,trafiłam na jakąś felerną położną, ale to wszędzie się zdarzy,natomiast trafiłam też na 10 innych,które były super.Jedyny minus to,że po cc zabrali mi dziecko i je dokarmiali. Ale to akurat częsta praktyka w polskich szpitalach.
|
|
![]()
Casjopea |
Karmar akurat na Lutyckiej mam kolezanke polozna, tyle ze niestety sama jest do marca na macierzynskim
![]() ![]() |
|
![]()
karmar |
A to faktycznie. Bo jakby nie była na macierzyńskim,to warto by Ci rodzić na Lutyckiej. Znajoma twarz jest zawsze super pomocą w takich chwilach.☺ Tak,chodzę tu na miejscu do ginki, do dr Gabryelewicz. A Ty do kogo chodzisz?
|
|
![]()
karmar |
Gdyby ktoś tu trafił, podaję listę ze szkoły rodzenia:
TORBA DO SZPITALA - wyniki badań + karta ciąży - dowód osobisty - przybory toaletowe + gąbka - koszula do karmienia x2, szlafrok, kapcie - chusteczki nawilżone dla noworodka - wkładki laktacyjne - stanik laktacyjny - kaftanik, czapeczka i skarpetki dla noworodka - woda mineralna - pomadka nawilżająca - ręcznik do ciała i osobny do krocza (ewentualnie ręczniki papierowe) - naczynia osobiste (kubek, talerz,sztućce) - pieluchy tetrowe x3 - krem na brodawki (z lanoliną) Wkładki i podkłady zapewnia szpital, pampersy także. |
|
![]()
karmar |
Małe uzupełnienie do listy powyżej- szpital wrzesiński nie zapewnia już pampersów, trzeba mieć swoje. Pozostałe rzeczy się zgadzają (uzupełniam z własnego doświadczenia po porodzie).
|
|
![]()
Casjopea |
Karmar i jak wrażenia? Wszystko dobrze?
![]() |
|
![]() |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.