BellyBestFriend
Odpowiedz
Forum > Poród > Poród siłami natury przy rozejściu spojenia łonowego
Rozpocznij swój osobisty, inteligentny kalendarz ciąży BellyBestFriend!
Oceń ten wątek:
AUTOR
WIADOMOŚĆ

[konto usunięte]

Wysłany: 15 marca 2019, 05:56
Cytuj | (0) | Zgłoś
Hej, czy któras mamusia zdecydowała się na poród siłami natury przy rozejściu spojenia?
Jestem w pierwszej ciąży mam rezejscie w 32 tc między guzicznie było na 9 mm jestem w 36 skończonym i między guzicznie mam na 2,10 cm a wskazania do cesarki są od 2 cm. to mierzone przez ginekologów, mierzone przez ortopedę w 32 miało 6 mm i ortopeda nie widział wskazań do CC kazał przyjść po 36 tc idę w poniedziałek, ortopeda mierzy centralnie spojenie stąd inne pomiary... Dziecko może być w granicach 4 kg ...
Czy jest ktoś na forum, kto rodził SN z tym problemem jakie było duże dziecko i jak rozejście wyglądało po porodzie ?

edwarda20
Autorytet
2653

Wysłany: 16 marca 2019, 16:38
Cytuj | (0) | Zgłoś
Wskazanie jest od 2 cm???? Ja w 33 tc mialsm 1.5 cm i od razu dano mi 'skierowanie' na cc. Od ortopedy. Na kolejne usg miałam isc w 38 tc w poniedziałek a w sobote nagle rozpoczal sie porod i cc. Mnie ortopeda powiedzial ze przy takim rozejściu sie (w 33tc a bedzie sie rozchodzic coraz bardziej bo teraz najbardziej dziecko rosnie) nie powinnam nawet myslec o sn bo zrobie sobie krzywde, potem rehabilitacja to kilka mcy wiszenia na jakis pasach itp. Takze poczytaj co ci grozi. Twoj ginekolog powinien mimo wszystko wypisac ci cc, bo za dużo zaryzykujesz sn.

dqprqps6kaqxmc83.png

Dowiedz się więcej o swojej ciąży!

Sprawdź BellyBestFriend Premium

• kontrola przyrostu wagi
  • śledzenie rozwoju ciąży
  • dieta dla ciąży

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do BellyBestFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)