AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
|
||
![]() [konto usunięte] |
Dziewczyny mam dylemat. Czeka mnie poród indukowany lub cc (będę miała możliwość wyboru, no chyba, że zacznę rodzić wcześniej) i nie wiem co jest 'lepsze'. Bo miałam raz poród ind. z dużym nacięciem i dochodziłam do siebie prawie miesiąc, ale nie miałam np.problemów z laktacją. Pytam osób, które miały jedno i drugie i mają porównanie
![]() |
|
![]()
tere-fere |
.
Wiadomość wyedytowana przez autora 30 listopada 2019, 18:33 ❤💙❤💙
|
|
![]()
Leira |
Jak już musisz wybrać i nie ma opcji poczekać na samoistny poród, to ja zdecydowanie wolałabym indukowanie, choć jest masakrycznie bolesne. CC to operacja, bardzo poważna, może mieć mnóstwo powikłań, od samych błędów anestezjologa, przez błędy chirurga, aż do złej reakcji organizmu. U mnie po CC nie było laktacji, trzy miesiące na głowie stawałam i nic, chociaż wiem, że są kobiety po CC z bezproblemową laktacja. Dodatkowo miałam powikłania z układem pokarmowym, tak - nie każdy to ma, może nawet mało kto, ale nigdy nie wiesz czy na akurat na Ciebie nie trafi.
![]() |
|
![]()
JaSzczurek |
tere-fere wrote:
Sylvuszka ja miałam indukowany, cc na zimno, a potem naturalny sam z siebie 😊
Najlepszy ostatni. Ustaliliśmy z ginka, że jak się nie rozkręci samo do tygodnia po terminie to będzie kolejne cc. Na szczęście udało się - córcia wyszła przed terminem i to było najcudowniejsze co mnie w życiu spotkało 😍 Ale tak jak piszę, póki nie było wiadomo czy wyjdzie przed terminem to zakładałam cc. Miałam indukcyje 3 dni pod rząd, chyba ze wszystkim co można (3x lewatywy, ok 7x oxy, masaż szyjki, przebicie pęcherza, zzo, nacięcie). Dochodziłam do siebie na tyle, żeby funkcjonować miesiąc, na 100% 2 lata 😐 A naturalny był bez nacięcia, bez znieczulenia, ot tak odeszły wody, a po chwili córcia na brzuchu 😍 Aha, po cc miałam masę pokarmu, ale byłam wtedy laktacyjną fanatyczką. ![]() |
|
![]()
tere-fere |
.
Wiadomość wyedytowana przez autora 30 listopada 2019, 18:33 ❤💙❤💙
|
|
![]() |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.