AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
![]()
Psota |
Zastanawiam się nad wyborem tej porodówki.
Czy któraś z Was rodziła tam i może się podzielić wrażeniami? |
|
![]()
Sunflower |
Moja bratowa urodziła dokładnie tydzień temu w pn tam synka i bardzo sobie chwali, dodam, że miała planowe cc:)
Gdybym mieszkała nadal we Wro to także wybrałabym tą placówkę ![]() (25.01-2016-beta hcg 28, 29.01-2016-beta hcg 402.6 2.02-2016- beta hcg 4519.0 :)5.02-2016- beta cg 14034 :)18.02-2016- beta hcg 44496.0 ???? 29.06.12 mój 1 cud ![]() 16.09.2016 mój 2 cud ![]() |
|
![]() [konto usunięte] |
Ja tam prowadziłam ciążę i gdybym nie musiała rodzić w ośrodku specjalistycznym to na 100% rodziła bym u nich.
|
|
![]()
Paolaaa |
Sunflower wrote:
Moja bratowa urodziła dokładnie tydzień temu w pn tam synka i bardzo sobie chwali, dodam, że miała planowe cc:)
Gdybym mieszkała nadal we Wro to także wybrałabym tą placówkę ![]() Ja jestem na etapie rozważania. Ile Twoja bratowa leżała w tym szpitalu? Bo oni w cenie gwarantują tylko 2 dni pobytu, za każdy kolejny to doplata 1200 zł- dużo. A po cesarce zazwyczaj leży się 5 dni. Możesz napisać czy Twoja bratowa też tyle leżała? Czy jak to u niej wyglądało? |
|
![]()
Sunflower |
Paolaaa- pierwszą córcię urodziłam przez cc w Warszawie w prywatnym szpitalu Centrum Medyczne Damiana (2012r) i już po 3 dniach wyszłam ze szpitala więc 5 dni to chyba nie reguła.
A Aga rzeczywiście szybciej wyszła ze szpitala- co przyznam mnie zaskoczyło -rodziła w poniedziałek rano, a wyszła już w środę.Różnica pomiędzy Damianem była też taka- że szybciej musiała wstać i szybciej dostała jedzenie (mnie w Damianie nieźle przegłodzili). Ogólnie z tego co mi powiedziała wynika,że jest bardzo zadowolona i kolejne dziecko będzie chciała też tam urodzić. (25.01-2016-beta hcg 28, 29.01-2016-beta hcg 402.6 2.02-2016- beta hcg 4519.0 :)5.02-2016- beta cg 14034 :)18.02-2016- beta hcg 44496.0 ???? 29.06.12 mój 1 cud ![]() 16.09.2016 mój 2 cud ![]() |
|
![]() [konto usunięte] |
Ja będę miała CC w państwowym szpitalu w piątek i jeśli wszystko będzie ok to w poniedziałek do domu więc wygląda na to, że odchodzi się już od trzymania w szpitalu jeśli nie ma takiej potrzeby.
|
|
![]()
tystys |
hej Dziewczyny! Czy któraś z Was miała może sytuację, że ciążę prowadziła poza Medfeminą a na poród zdecydowała się tam? Nie ma to znaczenia przy wizycie kwalifikacyjnej, jak myślicie? Z góry dziękuję za podzielenie się Waszymi doświadczeniami!
![]() |
|
![]()
Sunflower |
Tystys- nie ma to znaczenia:)
(25.01-2016-beta hcg 28, 29.01-2016-beta hcg 402.6 2.02-2016- beta hcg 4519.0 :)5.02-2016- beta cg 14034 :)18.02-2016- beta hcg 44496.0 ???? 29.06.12 mój 1 cud ![]() 16.09.2016 mój 2 cud ![]() |
|
![]()
Paolaaa |
Tak, nie ma to znaczenia. Musisz zapisać się tylko na wizytę kwalifikacyjną i musi to być 35 tc.
|
|
![]()
MaLo |
Podbijam temat.
Czy to prawda, że do Medfeminy kwalifikują pozytywnie tylko w przypadku pierwszego CC? Ja jestem już po jednym, to byłoby drugie. ![]() |
|
![]()
Magkb |
Dziewczyny podbijam temat. Może ktoś sie podzielić wrażeniami z MF?
![]() |
|
![]()
Cloudy |
Zastanawiam się na planowaną cesarką właśnie w Medfeminie. Mile widziane Wasze opinie.
|
|
![]()
Magkb |
Ja w MF prowadzę ciąże i planuje poród, mam juz wstępnie ustalone terminy. Jestem bardzo miłe zaskoczona przychodnia i lekarzem prowadzącym, o CC czytam same pozytywne opinie. Jedyny minus to, ze podnieśli ceny w listopadzie i nie dali znać o podwyżce takim osobom, które od początku deklarowały chęć porodu 7 nich.
![]() |
|
![]()
Moll |
Szkoda tylko że w takich ośrodkach można rodzić jak ciąża jest niepowiklana.
![]() |
|
![]()
Magkb |
Dla wszystkich zainteresowanych, polecam Medfemine każdej! Uważam, ze przyjście na świat dziecka to wydarzenie w które warto zainwestowac. Ja w medfeminie czułam sie jak królowa życia. Wiedziałam, ze ja i maluch jesteśmy bezpieczni, wszystko odbyło sie w miłej atmosferze, otrzymałam duża pomoc od personelu po CC i dzięki temu szybko wróciłam do formy. Najlepiej wydane pieniądze w życiu.
![]() |
|
![]()
Cloudy |
Magkb wrote:
Dla wszystkich zainteresowanych, polecam Medfemine każdej! Uważam, ze przyjście na świat dziecka to wydarzenie w które warto zainwestowac. Ja w medfeminie czułam sie jak królowa życia. Wiedziałam, ze ja i maluch jesteśmy bezpieczni, wszystko odbyło sie w miłej atmosferze, otrzymałam duża pomoc od personelu po CC i dzięki temu szybko wróciłam do formy. Najlepiej wydane pieniądze w życiu.
Dzięki za Twoją opinię. Gratuluję Dzidziusia. Jeśli znajdziesz czas, poproszę Cię o napisanie wszystkiego, co dotyczyło porodu. Od wizyty kwalifikacyjnej, po wyjście za szpitala. Będę wdzięczna. |
|
![]()
Furiatka |
Dziewczyny, napiszcie proszę, w jakim dokładnie tygodniu i dniu ciąży miałyście cc w Medfeminie. Ja mam ustalony termin na 38t3d i z formalnego punktu widzenia jest to jak najbardziej ok, ale cały czas biję się z myślami, czy to jednak nie za wcześnie. Z drugiej strony czekać tydzień może oznaczać, że tam nie urodzę. Eh, dylematy.
![]() |
|
![]()
Magkb |
Furiatka ja miałam CC w 38 i 5 dniu. Bardzo się bałam, ze nie doczekam do terminu, a nie wyobrażałam sobie rodzic w innym miejscu. W pokoju leżałam sama bo inna Pani nie doczekała terminu w MF.
Po cc lekarz prowadząca powiedziała, ze miałam jyz 2 cm rozwarcia wiec pewnie tygodnia bym nie przetrwała. Uwazam ze takie wsparcie jakie dostaliśmy w MF btlo warte tego „poświęconego” tygodnia. Maluszek jest zdrowy i pięknie rośnie. ![]() |
|
![]()
Furiatka |
Magkb, ja też nie chcę rodzić gdzie indziej, więc zdecydowałam się na pierwszy termin. W środę nic nie wskazywało, że coś się może zacząć, ale słyszałam już o przypadkach, że dziewczyna była na badaniu w danym dniu, szyjke miała długa i zamknięta i wieczorem zaczęła rodzić. Obawiam się, że jakbym miała czekać tydzień, to ze stresu bym urodziła
![]() ![]() ![]() |
|
![]()
Cloudy |
Magkb wrote:
Furiatka ja miałam CC w 38 i 5 dniu. Bardzo się bałam, ze nie doczekam do terminu, a nie wyobrażałam sobie rodzic w innym miejscu. W pokoju leżałam sama bo inna Pani nie doczekała terminu w MF.
Po cc lekarz prowadząca powiedziała, ze miałam jyz 2 cm rozwarcia wiec pewnie tygodnia bym nie przetrwała. Uwazam ze takie wsparcie jakie dostaliśmy w MF btlo warte tego „poświęconego” tygodnia. Maluszek jest zdrowy i pięknie rośnie. Magkb jestem umówiona na wizytę kwalifikacyjną w Medfeminie i wtedy wyznaczą mi termin po 38 tc. Absolutnie nie wyobrażam sobie rodzić w innym miejscu. Obecnie jestem w 26 tc i potwornie się boję, że nie doczekam terminu. Czy miałaś jakąś alternatywę w przypadku, gdyby poród zaczął się wcześniej? |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.