AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
|
||
![]()
Kashamba |
Hej.
Jest tu może ktoś kto ma doświadczenie z tą miksturą? Aniołek [*] 06. 02. 2014
Julek 16. 08. 2015 |
|
![]()
Kashamba |
Przepis:
250 ml soku pomarańczowego 2 łyżki oleju rycynowego 2 łyżki przecieru z migdałów 500 ml wody gazowanej. Mieszankę wypić w ciągu pół godziny. (Przecier z migdałów można zrobić samemu, garść migdałów zmienić mikserem ok 5/10 minut) Ja zrobiłam koktajl wieczorem wypiłam o 21 a skurcze obudziły mnie ok północy bolesne nie regularne, ok 2 zasnęła i przeszło rano odszedł mi czop śluzowy. O 16 znów zrobiłam miksturę z nadzieją że teraz się uda, wzięłam cieplutką kompiel dochodzi już 23 a tu nic się nie dzieje ![]() aneczka1983 lubi tę wiadomość Aniołek [*] 06. 02. 2014
Julek 16. 08. 2015 |
|
![]()
magda sz |
Kashamba pierwsze o tym słyszę ale jak to działa to jutro robię ten koktajl... może uda się uniknąć indukcji w poniedziałek
![]() |
|
![]()
Kashamba |
Powodzenia Ci życzę mnie o 04:20 właśnie obudził mocny skurcz, chciałam wstać do łazienki a tu wody poszły
![]() magda sz, Rutelka, Foto_Anna lubią tę wiadomość Aniołek [*] 06. 02. 2014
Julek 16. 08. 2015 |
|
![]()
magda sz |
Wypiłam właśnie
![]() ![]() |
|
![]()
Kashamba |
16.08.2015 o godzinie 12:07 przyszedł na świat mój synek Julian 3810 g 56 cm
![]() Natka88, zakocona, polkosia, aneczka1983, kvi, kark, Foto_Anna lubią tę wiadomość Aniołek [*] 06. 02. 2014
Julek 16. 08. 2015 |
|
![]()
Bilbonix |
takie eksperymenty działają?sama nie wiem czy miałabym odwagę spróbować
![]() |
|
![]()
Piegus |
Sama jeszcze nie rodziłam, ale mam znajomą, która czwórkę dzieci urodziła za pomocą takiego koktajlu. Z tego co rozumiem, po prostu olej rycynowy tak pobudza pracę jelit, że macica również zaczyna pracować i pojawiają się skurcze. Sama nie wiem czy się zdecyduję, w każdym razie wiem, że jest to skuteczne.
|
|
![]()
Bilbonix |
ma ktoś jeszcze doświadczenia ze stosowania oleju rycynowego?
|
|
![]()
KathleenPL |
Ja bym się w to nie bawiła. Kumpela wypila niedawno, trafiła że skurczami na pato. 4 dni ja skurcze męczyly jakoś. Zaczynały się w nocy, meczyly do rana i odpuszczaly. Zero postępu porodowego. Tak więc... Ja się nie bawie w takie przyspieszacze. Bedzie młody chciał wyjść to wyjdzie. Poza tym to ponoc oblesne w smaku, a z moimi ciągłymi zgagami i wymiotami to juz mi wystarczy zoladkowych sensacji...
polkosia lubi tę wiadomość |
|
![]()
agniesja |
A ja planuję jutro wypróbować, bo leżę w szpitalu więc i tak mi chcą wywoływać a wolę taki sposób niż oksytocynę. Czop już mi odszedł, rozwarcie mam na 2 palce, więc mam gromną nadzieję, że to przyspieszy
![]() aneczka1983 lubi tę wiadomość |
|
![]()
Paula222 |
Ja 2 razy piłam i nic
![]() ![]() |
|
![]()
kamilkos901 |
Ciekawy jest ten olej. Szukałam trochę informacji o nim i z tego co widzę to nie jest zalecany w ciąży http://www.zdrowyportal.pl/1972/olejek-rycynowy-14-powodow-dla-ktorych-olej-rycynowy-potrzebny/
Jak mam się do tego odnieść? |
|
![]()
kasza |
Wg mnie nie ma co eksperymentować a oksytocyna jest nieszkodliwa
![]() Kto nie boi się wierzyć, że się uda?
Ja nie, ja wierzę, wiara czyni cuda.. ![]() ![]() ![]() |
|
![]()
walabia |
Nie wiem, czy oksytocyna jest bezpieczna.
Spotkalam sie z pogladem, że może byc przyczyną problemow z obnizonym lub wzmozonym napieciem miesniowym u dzieci. A co do koktajlu poloznych - wypilam o 9:00, o 14:30 bylam po porodzie posladkowym, z piękną córeczka w ramionach:) Bergo lubi tę wiadomość ![]() https://www.maluchy.pl/li-73157.png |
|
![]()
małżowinka |
Na szkole rodzenia położne bardzo odradzają picie tej mikstury
|
|
![]()
walabia |
Ja wypilam właśnie na polecenie poloznej, wiec jak widac opinie są podzielone.
Dlaczego wypilam? Bo chcialam urodzic konkretnego dnia, tak, zeby byc z mezem a starszy synek zeby mogl byc w tym czasie z dziadkami. U mnie zdalo egzamin. Bergo lubi tę wiadomość ![]() https://www.maluchy.pl/li-73157.png |
|
![]()
mamaniemowlaka |
na tej stronie znajdziesz przepis na koktajl położnej z olejkiem rycynowym: https://www.mojniemowlak.pl/koktajl-poloznych/
Wiadomość wyedytowana przez autora 3 lipca 2021, 14:56 |
|
![]() |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.