AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
![]()
Niuninka |
Witam wszystkie mamusie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]()
polkosia |
Nie boli tak bardzo, jak sobie to wyobrażasz, serio
![]() Niuninka lubi tę wiadomość Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc Jaśmina 2018 psn Aurora 2021 psn |
|
![]()
Niuninka |
to troszkę mnie uspokoiłaś co do tego bólu
![]() ![]() |
|
![]()
polkosia |
Ja nie pamiętam już jaki to był ból, wiesz?
![]() ![]() Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc Jaśmina 2018 psn Aurora 2021 psn |
|
![]()
olka23 |
Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- reklama. Wiadomość wyedytowana przez autora 17 sierpnia 2016, 13:43 Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 5 stycznia 2017, 18:49 |
|
![]()
Niuninka |
ja też wyczekuje synka wiec pewnie i ja tak bedę miała ze zapomnę
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]()
Pianistka |
Niuninka, ja parłam na kolanach... tzn klęczałam a ramionami i głową byłam oparta o łóżko... mi tak było bardzo dobrze!
![]() ![]() ![]() Niuninka, ayka lubią tę wiadomość |
|
![]()
kamciaelcia |
Witaj niuninka
![]() U mnie szpital jest mały, gminny i tu z góry jest narzucone ze końcówka porodu tylko na lezaco i nie dają znieczulen. Ale ogólnie ma świetną opinie. Wiesz ze ja po cc wiec przed kolejnym cc Wiadomość wyedytowana przez autora 25 lutego 2016, 15:09 Niuninka lubi tę wiadomość |
|
![]()
zita123 |
Ja rodziłam w pozycji leżącej i było ok, w trakcie porodu jak miałam 5 cm rozwarcia usiadłam na worek sako i to dla mnie była masakra. A znajome opowiadają, że piłka i worek były zbawieniem.
|
|
![]()
kolet |
Ja też rodziłam na leżąco,a raczej na półsiedząco i nie polecam tej pozycji. Najlepiej byłoby mi opierając się rękami o łóżko i klęcząc, ale oczywiście w naszym szpitalu poród tylko w takiej pozycji. Żałuję ogromnie, że nie wymusiłam innej pozycji, bo parłam 1,15 i czułam, że ciężko mi to idzie właśnie przez pozycję. Do tego obowiązkowe nacięcie, a dziecko wcale nie wynagrodziło mi bólu, który czułam przy nacięciu. Radziłabym zaznaczyć w planie porodu, że nie zgadzacie się na nacięcie bez znieczulenia, bo ja przy drugim ewentualnym porodzie tak zrobię.
kolet
|
|
![]()
MadzikForever |
Polecam fajny artykuł w temacie:
http://dziecisawazne.pl/dlaczego-warto-rodzic-pozycji-wertykalnej/ Ja szykuję się już na bitwę z położną o pozycję wertykalną. ;p |
|
![]()
zokeia |
Przez cały poród wybierałam dowolną pozycję. Przeszłam przez piłkę po klęczki. Choć mnie to zaskoczyło, to na koniec przyjęłam pozycję pollezaca
![]() A bólu się nie bój. To raczej wysiłek. Zajrzyj do wątku 'jak bolą skurcze porodowe ' w zakładce 'po narodzinach' ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]()
oś |
ostatnią godzinę mojego trzygodzinnego porodu przy każdym skurczu klęczałam na podłodze z oparciem ramion na czymś/kimś... można powiedzieć że ból zwalał z nóg i nie było innej opcji
![]() ![]() |
|
![]()
Est |
Ja lezalam inie wyobrażam sobie, że moglabym rodzić inaczej.
![]() ![]() |
|
![]()
FreshMm |
Miałam możliwość wyboru dowolnej pozycji, a odpowiadała mi pozycja półsiedząca-półleżąca
![]() ![]() ![]() |
|
![]()
bluszczynka |
najpierw jak glówka się obniżała to na boku z nogą na podpórce-spoko. Na kilka ostatnich skurczy położna przewróciła mnie na plecy, mąż podpierał plecy i głowe żeby dotykała klatki piersiowej a ja z całej siły trzymałam się tych specjalnych podpórek i na serio było dobrze. Te podpórki są super , bez nich ciezko by mi było wsadzić całą "parę" w parcie. Trzymasz się ich i przesz w przeciwnym kierunku, jakby odpychasz się od nich - duża ulga i zajmuje ręce.
kasza lubi tę wiadomość bluszczynka
|
|
![]()
nowatorka |
Lezac klasycznie i na pieska
![]() |
|
![]() [konto usunięte] |
Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- reklama. Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 17 grudnia 2016, 13:13 |
|
![]()
zakocona |
W każdej pozycji, w jakiej było mi wygodnie, ale wyparłam syna na boku leżąc. W sumie to dobrze mi tak było, kompletnie nie miałam siły wstać z tej pozycji (miałam robione jeszcze KTG przy partych ze względu na zielone wody płodowe).
Drugi poród chciałabym zakończyć w wodzie, strasznie żałuję pod tym względem, że musiałam wyjść z wanny przez te ziel wody. |
|
![]() [konto usunięte] |
Przez I fazę porodu stałam a jk nie dałam rady to klęczałam jak do modlitwy. Jak zaczęły się parte to też na klęczkach, dopiero przy pełnym rozwarciu położyłam się.
|
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.