AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
|
||
![]()
honda92 |
Czy któraś mama miała aplikowany podczas cesarki HYALOBARRIER ?
jest to żel przeciw zrostom. Cena kosmiczna dlatego wolę najpierw poznać wasze opinie. |
|
![]()
maziao |
Nie miałam co prawda aplikowanego żelu o którym piszesz, ale lekarz, z którym omawiałam cesarskie cięcie sam stwierdził, że jego przeciwzrostowe działanie nie jest do końca udowodnione. Ale jak to w prywatnej klinice proponują. Ostatecznie cięcie miałam w państwowym szpitalu, niczego mi nie aplikowano i po 2-3 tygodniach zrobiły mi się pod skórą zgrubienia. Umówiłam się na wizytę do fizjoterapeuty na mobilizację blizny. Za mniej niż cena żelu miałam 4 godzinne spotkania z fizjoterapeutą w okresie połogu (wizyty domowe), na których miałam mobilizowaną bliznę + ćwiczenia na brzuch + instruktaż jak samemu mobilizować bliznę. Także ja polecam wizytę u fizjoterapeuty, przynajmniej jedną, po porodzie niż sam żel.
|
|
![]()
Lili78 |
Witajcie, koleżanka poleciła mi ten żel ponieważ sama po pierwszej cesarce miała bardzo duże zrosty. Gdy zastosowała go podczas drugiego cc jej rekonwalescencja była o wiele krótsza i nie ma żadnych zrostów. Ja mam termin 3 cc na 9.05 - już kupiłam hyalobarier. Wiem że problem zrostów nie znika łatwo po cięciu. Znam dziewczynę która miała dwókrotnie wycinane zrosty. Rehabilitacja na to nie pomogła. Dam znać jak będzie u mnie. Pozdrawiam.
Lili
|
|
![]()
kamciaelcia |
miałam ten żel
płaciłam 650 zł ale nie mam porównania...po pierwszym cięciu blizna ładnie się goiła, nie miaam dolegliwości w kolejnej ciązy zaaplikowałam przy drugim cięciu, z myslą, ze może uda się trzeci raz zajść w ciążę...no i kest trzecia ciąża prawdopodobnie ostatnia...mam dylemat czy powtornie wziąć ten żel. Bo gdybym jednak zaszła w kolejna ciążę to na pewno, bez wahania biore, taka inwestycja w siebie czy skuteczna? jak wyzej pisałam - nie wiem, ale mam poczucie, że to dla mnie, ze moge coś zrobic |
|
![]() [konto usunięte] |
Macie na mysli zapobieganie zrostom w macicy po cc? Ale w jaki sposob mozna ocenic jakie i czy sa zrosty lub chociaz przypuszczac ze jakiekolwiek powstana? Szczerze to nie mam pojecia nic na ten temat a dwie cc mam za soba, teraz trzecia w sierpniu i nikt mi nic nie mowil o zrostach w ciaze tez zaszlam bez problemu takze ciekawa jestem jak to jest i od czego zalezy...
|
|
![]()
Avanza |
Hej,
może głupie pytanie, ale nie słyszałam o tym żelu. Jak go sie aplikuje? honda92 napisała że podczas cesarki czyli chirurg nakłąda żel bezpośrednio w jamie brzusznej, na macicy? bo trochę to by było dziwne czy na powłoce brzusznej, na zewnątrz?? |
|
![]()
kamciaelcia |
W środku między tymi wszystkimi szytymi warstwami
angie07 lubi tę wiadomość |
|
![]()
Bribrami |
Hop hop jesteśmy już na świecie:) Natalka urodziła się dziś rano w 39+1 z waga 4210g i długa na 58cm. Dostała 10/10 i kawał baby z niej. Ma burze czarnych włosów na głowie, pi tacie, obaj synkowie to blondyni po mnie;)
Ja czuje się super, ceswrka minęła mi super o ile można tak napisać ![]() Pionizowanie bez problemu, od razu przy pomocy położnej wzięłam prysznic. Narazie nic mnie nie boli. Jedyne zmartwienie to ze małej spada cukier, ja jeszcze nie mam mleka i przez ten cukier jest dokarmiana. Potem przy piersi się denerwuje ze jej nie leci:/ Wiadomość wyedytowana przez autora 27 lutego 2019, 00:13 iNso87 lubi tę wiadomość ![]() ![]() ![]() Aniołek 03.2013 (6tc) Aniołek 02.2015 (6tc) Aniołek 01.2017 (10tc) |
|
![]()
Bribrami |
Bribrami wrote:
Hop hop jesteśmy już na świecie:) Natalka urodziła się dziś rano w 39+1 z waga 4210g i długa na 58cm. Dostała 10/10 i kawał baby z niej. Ma burze czarnych włosów na głowie, pi tacie, obaj synkowie to blondyni po mnie;)
Ja czuje się super, ceswrka minęła mi super o ile można tak napisać ![]() Pionizowanie bez problemu, od razu przy pomocy położnej wzięłam prysznic. Narazie nic mnie nie boli. Jedyne zmartwienie to ze małej spada cukier, ja jeszcze nie mam mleka i przez ten cukier jest dokarmiana. Potem przy piersi się denerwuje ze jej nie leci:/ ![]() ![]() ![]() Aniołek 03.2013 (6tc) Aniołek 02.2015 (6tc) Aniołek 01.2017 (10tc) |
|
![]()
iNso87 |
Bribrami wrote:
Ja czuje się super, ceswrka minęła mi super o ile można tak napisać ![]() Pionizowanie bez problemu, od razu przy pomocy położnej wzięłam prysznic. Narazie nic mnie nie boli. Jedyne zmartwienie to ze małej spada cukier, ja jeszcze nie mam mleka i przez ten cukier jest dokarmiana. Potem przy piersi się denerwuje ze jej nie leci:/ ![]() |
|
![]() |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.