BellyBestFriend
Odpowiedz
Forum > Poród > Gdzie rodzić w Warszawie?
Rozpocznij swój osobisty, inteligentny kalendarz ciąży BellyBestFriend!
Oceń ten wątek:
AUTOR
WIADOMOŚĆ

Gosia 26
Koleżanka
61

Wysłany: 6 lipca 2013, 16:45
Cytuj | (0) | Zgłoś
Hej. Dziewczyny podzielcie się doświadczeniami z porodów w Warszawskich szpitali? Gdzie rodziłyście, jakie doświadczenia? Zastanawiam się nad Inflancką lub Madalińskiego, ale chciałabym poznać jakieś opinie o tych placówkach.

Gosia

[konto usunięte]

Wysłany: 6 lipca 2013, 17:17
Cytuj | (2) | Zgłoś
taki sam temat o takim samym tytule juz jest. poszukaj na poprzednich stronach :)

Suzy Lee, Anielka27 lubią tę wiadomość

Gosia 26
Koleżanka
61

Wysłany: 7 lipca 2013, 13:24
Cytuj | (0) | Zgłoś
Temat jest. Ale wypowiedzi tylko o szpitalu na Żelaznej (Św.Zofii). A inne szpitale? Św. Zofia jest nastawiona na porody naturalne. Mojej koleżance "zmarnowali" tam dziecko. Miała za wszelką cenę urodzić sama. Ceną jaką zapłaciła było dziecięce porażenie mózgowe u jej dziecka.

Gosia

Matylda36
Autorytet
1654

Wysłany: 7 lipca 2013, 13:29
Cytuj | (0) | Zgłoś
Gosia, trochę niżej jest ten wątek, o którym napisała m_f. Tutaj link:
https://ovufriend.pl/forum/w-ciazy/gdzie-rodzic-w-warszawie,277.html
tylko trzeba go trochę odkurzyć ;-)

Mama najcudowniejszych skarbów :-)

[konto usunięte]

Wysłany: 7 lipca 2013, 14:46
Cytuj | (1) | Zgłoś
Gosia 26 wrote:
Temat jest. Ale wypowiedzi tylko o szpitalu na Żelaznej (Św.Zofii). A inne szpitale?

Zawsze możesz zacząć dyskusję na tamtym wątku nt. innego szpitala :)

Suzy Lee lubi tę wiadomość

Antolka
Ekspertka
98

Wysłany: 12 lipca 2013, 08:45
Cytuj | (0) | Zgłoś
Ja jestem nastawiona na inflancka. Ale w zapasie mysle o MSWIA, poniewaz nie jest to szpital oblegany, a sa rowniez wyspecjaluzowani. Znajoma nie dojechala do swojego szputala bo po drodze mijali mswia i tam urodzila. Mowi ze bylo super. Nie bylo oblezenia rodzacych. Polozne mogly skupic sie na niej. Aaaaa na koniec jak nie miala sily to zrobili jej cesarke.
Ile w tym prawdy... nie wiem. Ale biore ten szpital pid uwage.

mhsvj44jngo177cq.png

Matylda36
Autorytet
1654

Wysłany: 12 lipca 2013, 09:31
Cytuj | (0) | Zgłoś
Też słyszałam dobre opinie o MSWiA. Moja koleżanka tam rodziła i była bardzo zadowolona. Nie wszyscy z personelu byli mili, ale profesjonalni, a o to chodziło, bo miała trudny poród i jej synek wyszedł z niego cało :-)

Dodam, że nikogo i niczego nie opłacała ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora 12 lipca 2013, 09:32

Elektroda
Znajoma
27

Wysłany: 14 lipca 2013, 23:33
Cytuj | (0) | Zgłoś
w 2009r rodziłam na Madalińskiego i za jakieś 3-4tyg też się tam wybieram :)
ze swojej strony polecam. poród był bardzo długi i trudny- powikłanie porodowe- dystocja barkowa u dziecka (http://e-masaz.pl/page.php?id=dystocja_barkowa ). syn był duży, ponad 4kg, dzięki przytomności położnych i lekarzy mam zdrowe dziecko a bardzo często to powikłanie kończy się porażeniem splotu ramiennego i kalectwem na resztę życia.
szczerze mówiąc jestem przerażona myślą że sytuacja się powtórzy ale wierzę że będę w dobrych rękach i jeżeli cokolwiek zacznie się dziać to lekarz i położna będą wiedzieli jak reagować

as
Przyjaciółka
135

Wysłany: 18 lipca 2013, 09:53
Cytuj | (0) | Zgłoś
hej,
ja rodziłam na Karowej i spoko. Fakt że to był rok 2010 i wszystkie szpitale były przepełnione: najpierw mąż slyszał jak lekarze rozmawiali aby mnie odesłać do innego szpitala ale było już za poźno, z dobre pół godziny czekaliśmy przed porodówką bo trwał inny poród, a na drugi dzień po porodzie spędziłam z poł dnia na korytarzu bo wszystkie sale były zajęte.
To niezbyt dobra reklama - ale to był taki moment że był boom.

Sam szpital super.
No i personel niezwykle profesjonalny:
- lekarz jak mnie przyjął - wziął mnie za rękę i niezwykle ciepło i opiekuńczo powiedział: "już pani nie wypuszczę, zajmiemy się panią i na pewno za chwilę razem urodzimy pani dziecko"
- jak czekaliśmy przed porodówką - pani doktor robiła mi niesamowicie przyjemny i rozluźniający masaż narządow rodnych, cały czas była z nami i żartowaliśmy rożne takie aby nie straszyć porodem
- no i kobitka od laktacji przyszła do mnie po kilku godzinach po porodzie i po kilkuminutowej rozmowie rozwiała wszelkie moje wątpliwości dotyczące problemów karmienia, że ja nastawiona sceptycznie znając problemy w całej mojej rodzinie, jako jedyna w rodzinie nie miałam najmniejszych problemów z karmieniem dziecka.

[konto usunięte]

Wysłany: 6 sierpnia 2013, 22:09
Cytuj | (2) | Zgłoś
Gosia 26 wrote:
Temat jest. Ale wypowiedzi tylko o szpitalu na Żelaznej (Św.Zofii). A inne szpitale? Św. Zofia jest nastawiona na porody naturalne. Mojej koleżance "zmarnowali" tam dziecko. Miała za wszelką cenę urodzić sama. Ceną jaką zapłaciła było dziecięce porażenie mózgowe u jej dziecka.

Ja sie zgodzić z taka opinią nie mogę, nie tylko dlatego, ze sama doświadczyłam na sobie, że bardzo są wyczuleni na powikłania porodowe i sami zaproponowali mi cesarskie cięcie ale rownież nie świadczą o tym fakty. 32% porodow w Zofii to CC i jest to największy odsetek w Warszawie.
Nastawieni wyłącznie na porody naturalne to oni byli jakieś 10 lat temu, teraz to szpital sprywatyzowany wiec nastawiony na pacjenta, bo klient musi wyjść zadowolony i jeszcze polecić znajomym ;)

Suzy Lee, Matylda36 lubią tę wiadomość

catherina
Debiutantka
5

Wysłany: 2 stycznia 2014, 20:46
Cytuj | (0) | Zgłoś
czesc dziewczyny. ja termin mam dopiero na maj ale szpital mam juz wybrany. zamierzam rodzic na madalinskiego :)

magdalena
Autorytet
1163

Wysłany: 3 stycznia 2014, 16:20
Cytuj | (0) | Zgłoś
catherina ja słyszałam negatywne opinie o Madalińskiego :(

dqpri09knl7nzqjn.png

[konto usunięte]

Wysłany: 3 stycznia 2014, 17:02
Cytuj | (0) | Zgłoś
ja niestety też chociaż mam jedną znajomą która jest zadowolona

Matylda36
Autorytet
1654

Wysłany: 3 stycznia 2014, 19:11
Cytuj | (0) | Zgłoś
Ja znam 3 dziewczyny, które rodziły na madalińskiego i za nic na świecie po ich relacjach nie wybrałabym tego szpitala.

catherina
Debiutantka
5

Wysłany: 4 stycznia 2014, 22:08
Cytuj | (0) | Zgłoś
ja za to slyszalam dobre opinie. moja przyjaciolka urodzila tak kilka dni temu:) a po za tym wybralam ten szpital ze wzgledu ze moja tesciowa jest tam polozna.

magdalena
Autorytet
1163

Wysłany: 4 stycznia 2014, 22:59
Cytuj | (0) | Zgłoś
no jak masz tam teściową to wiadomo, ze się decydujesz tam rodzić.:) zawsze łatwiej jak ma się kogoś swojego.

dqpri09knl7nzqjn.png

catherina
Debiutantka
5

Wysłany: 5 stycznia 2014, 19:33
Cytuj | (0) | Zgłoś
To oczywiste :) Ale nie tylko z tego powodu sie zdecydowalam na ten szpital. Jak wczesniej pisalam przyjaciolka tam urodzila kilka dni temu no i mam w rodzinie kilka sióstr ktore tam rodzily :)

Dowiedz się więcej o swojej ciąży!

Sprawdź BellyBestFriend Premium

• kontrola przyrostu wagi
  • śledzenie rozwoju ciąży
  • dieta dla ciąży

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do BellyBestFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)