AUTOR | WIADOMOŚĆ
|
|
---|---|---|
|
||
![]() [konto usunięte] |
Dziś byłam na wizycie (35tc) i podczas badania okazało się, że dziecko ma puls 175, później spadło do 165. Jutro idę na KTG, ale chciałam zapytać czy któraś z Was miała taką sytuację, że pod koniec ciąży puls wzrósł a wcześniej był w normie? Strasznie się denerwuję.
I czy wzrost tętna może miec jakiś związek z przyjmowaniem większej dawki magnezu i potasu? Bo od kilku dni biorę większą dawkę i nie wiem czy to może mieć jakiś wpływ. |
|
![]()
vitoria |
Wg mnie tętno jest w normie. Z tego co pamiętam powyżej 180 jest podwyższone. W szpitalu spotkałam dziewczynę która miała nieplanowane cc jak dziecko miało puls ponad 200.
|
|
![]() [konto usunięte] |
Lekarz mi powiedział, że norma to 110-150. Ale dziś na ktg wyszło 138, ruchy ok. Więc najwidoczniej był to jednorazowy skok.
|
|
![]()
Capra mica |
Jest wszystko w porządku. U mnie też tętno 160, czasem 165. W czasie badania może dzidziuś się ruszał. Może w momencie pomiaru przez lekarza akurat dzidziuś miał tyle. Ja miałam robione KTG i puls skakał od 130 aż do 170. Sama zobaczysz jak podłączą Cię pod KTG. U mnie najniższe tętno wynosiło chyba 150, na samym początku tylko było 120 a tak to zawsze w okolicach 165.
Jedyne co wiem że na ktg wykres tętna nie może być płaską linią. Czyli puls nie może być ciągle taki sam, ma zmieniać się. |
|
![]() |
Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.
Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.
Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.